• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Vereniging › Over Licht Verzet

Algemene informatie

Licht Verzet is begonnen als Studenten Wielerclub Licht Verzet op 1 januari 1972 en bestond uit roadies en veldrijders. De eerste 'MTB-ers' reden eind jaren 70 op omgebouwde "clunckers" rondom San Francisco. Die ontwikkeling kwam eind jaren 80 ook bij Licht Verzet goed binnen waarna stilletjes aan de roadies uit de gelederen verdreven zijn! In 2005 is de naam omgedoopt tot MTB club Licht Verzet.

Licht Verzet is een club voor jong en oud en biedt daarom trainingen aan voor jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar en de wat oudere "jeugd" vanaf 19 jaar (senioren). Naast Jeugd Cross Country (XC) en Senioren XC is er een Freeride afdeling die zich richt op de snelheids en 'gravity' onderdelen van het mountainbiken zoals downhill en freeride.

Er wordt in niveaugroepen getraind, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen of dit nu beginner- is of wedstrijdniveau. Daarnaast worden jaarlijks weekenden in het buitenland georganiseerd en andere evenementen zoals clubwedstrijden en bike weekenden. Op dit moment heeft Licht Verzet rond de 335 leden, waarvan meer dan 80 jeugdleden. Naast het stimuleren van de MTB sport door voornoemde activiteiten doen we dat ook door landelijke wedstrijden te organiseren voor zowel de breedtesport als de topsport.

Als mountainbiken jouw ding is, jij van XC en/of Freeride houdt, jij je techniek en/of conditie wilt verbeteren en je het trainen in een groep leuk vindt? Kom dan eens vrijblijvend (tot 3 keer) meetrainen met ons. 

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

Onderstaand onze 

Statuten (PDF)

en 

Huishoudelijk Reglement (PDF)

Deze regels zijn er om iedereen duidelijkheid te 

geven over wat gebruikelijk is in onze vereniging.

Ons privacybeleid (PDF)


Lidmaatschap

Licentie en verzekering
Naast het lidmaatschap is ook een verzekering noodzakelijk. Die krijg je als lid via het KNWU basislidmaatschap en is verplicht om mee te mogen doen aan clubactiviteiten. Wil je landelijke wedstrijden rijden? Zoek voor meer informatie over wedstrijdlicenties op de site van de KNWU.

Voor leden die geen wedstrijden rijden, of alleen af en toe deelnemen aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) of de FUN-categorie, is het KNWU basislidmaatschap voldoende. Mocht je verder nog vragen hebben over lidmaatschap of licentie kun je contact opnemen met onze secretaris.

Facebook
Er is, alleen voor leden, een club Facebook pagina MTB club Licht Verzet. Daar vermelden we ook actualiteiten zoals bv als we te elfder ure een training moeten afgelasten.

Proeftraining
Bikers met interesse voor Licht Verzet bieden wij de mogelijkheid om drie achtereenvolgende keren vrijblijvend mee te komen trainen. Ben je:

Contributie

De jaarcontributie bedraagt:
Jeugdleden van 8 t/m 17 jaar  € 75 + € 12 voor basislidmaatschap KNWU 
Senioren vanaf 18 jaar € 55 + € 12 voor basislidmaatschap KNWU
 Donateurs  € 15,-

De contributie is exclusief een eventuele verhoging van €50 als je niet voldoet aan de vereisten voor verenigingswerk zie art 6 van bovenstaand Huishoudelijk Reglement (nwe leden naar rato). 

Het lidmaatschap geeft toegang tot zowel Jeugd of Senioren XC activiteiten als de Freeride activiteiten.

Donateurs nemen niet deel aan de fietsactiviteiten, maar dragen Licht Verzet een warm hart toe. Je neemt dan niet deel aan trainingen, trainingskampen e.d. maar blijft wel op de hoogte van alles wat er speelt binnen de club. 

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december en loopt gelijk met dat van de KNWU. Wij werken met automatische incasso via bankrek NL70 INGB 0003 7280 22.


Ogenblik a.u.b. ...