• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Vereniging › Over Licht Verzet

Algemene informatie

Licht Verzet is begonnen als Studenten Wielerclub Licht Verzet op 1 januari 1972 en bestond uit roadies en veldrijders. De eerste 'MTB-ers' reden eind jaren 70 op omgebouwde "clunckers" rondom San Francisco. Die ontwikkeling kwam eind jaren 80 ook bij Licht Verzet goed binnen waarna stilletjesaan de roadies uit de gelederen verdreven zijn! In 2005 is de naam omgedoopt tot mountainbikeclub Licht Verzet.

Licht Verzet is een club voor jong en oud en biedt daarom trainingen aan voor jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar en de wat oudere "jeugd" vanaf 19 jaar (senioren). Naast Jeugd Cross Country (XC) en Senioren XC is er een Freeride afdeling die zich richt op de snelheids en 'gravity' onderdelen van het mountainbiken zoals downhill en freeride.

Er wordt in niveaugroepen getraind, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen of dit nu beginner- is of wedstrijdniveau. Daarnaast worden jaarlijks weekenden in het buitenland georganiseerd en andere evenementen zoals clubwedstrijden en toertochten. Op dit moment heeft Licht Verzet rond de 335 leden, waarvan meer dan 80 jeugdleden. Naast het stimuleren van de MTB sport door voornoemde activiteiten doen we dat ook door landelijke wedstrijden te organiseren voor zowel de breedtesport als de topsport.

Als mountainbiken jouw ding is, jij van XC en/of Freeride houdt, jij je techniek en/of conditie wilt verbeteren en je het trainen in een groep leuk vindt? Kom dan eens vrijblijvend (tot 3 keer) meetrainen met ons. 

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

Onderstaand onze 

Statuten (PDF)

en 

Huishoudelijk Reglement (PDF)

Deze regels zijn er om iedereen duidelijkheid te 

geven over wat gebruikelijk is in onze vereniging.

Ons privacybeleid (PDF)


Lidmaatschap

Bikers met interesse voor Licht Verzet bieden wij de mogelijkheid om eventueel drie achtereenvolgende keren vrijblijvend mee te komen trainen. 

Licentie en verzekering
Naast het lidmaatschap is ook een verzekering noodzakelijk. Die krijg je als lid via het basislidmaatschap van de KNWU en is verplicht om mee te mogen doen aan clubactiviteiten. Wil je landelijke wedstrijden rijden? Kijk voor meer informatie over de verschillende licenties op de site van de KNWU.

Voor leden die geen wedstrijden rijden, of alleen af en toe in de Jeugd MTB Wedstrijden (JMW) of in de FUN-categorie, is het KNWU basislidmaatschap voldoende. Mocht je verder nog vragen hebben over het lidmaatschap of de licentie kun je altijd contact opnemen met de secretaris.

Facebook
Er is, alleen voor leden, een club Facebook pagina MTB club Licht Verzet. Daar staan de actualiteiten.

Proeftraining
Ben je senior (18 jaar en ouder)? Voorwaarde is dat je ons voor de training inlicht over je interesse zodat de trainer op de hoogte kan worden gebracht. Na drie proeflessen besluit je of Licht Verzet echt iets voor je is. Kijk voor verdere info bij CrossCountry (XC) of Freeride (FR)

Ben je jonger dan 18? Dan is er helaas een wachtlijst voor nieuwe jeugdleden
Het aantal jeugdleden is de laatste jaren sterk gegroeid. Zodanig dat de club er maar net in slaagt om twee gekwalificeerde trainers voor elk van de zes groepen te mobiliseren. Om de kwaliteit en veiligheid te kunnen handhaven, maar ook de kinderen enige vastigheid te geven in trainers, is besloten het aantal kinderen per groep op een maximum te stellen en het aantal groepen tot zes te beperken.
Het gevolg is dat, mede door een laag verloop, de doorstroming enigszins stagneert en er soms een erg lange wachtlijst en wachttijd ontstaat. Hoe verdrietig we het ook vinden voor de desbetreffende kinderen, het is helaas niet anders. We willen kwaliteit en veiligheid bieden en dan zijn dit soort maatregelen helaas noodzakelijk. Zie verder de jeugdpagina

Contributie

De jaarcontributie bedraagt:
Jeugdleden van 8 t/m 17 jaar  € 75 + € 11,50 voor basislidmaatschap KNWU 
Senioren vanaf 18 jaar € 55 + € 11,50 voor basislidmaatschap KNWU
 Donateurs  € 15,-

De contributie is exclusief een eventuele verhoging van €50 als je niet voldoet aan de vereisten voor verenigingswerk zie art 6 van bovenstaand Huishoudelijk Reglement (nwe leden naar rato). 

De jeugdcontributie is iets hoger vanwege de intensievere jeugdbegeleiding met meerdere trainers. 

Het lidmaatschap geeft toegang tot Jeugd CrossCountry (XC) of Senioren XC activiteiten en de Freeride activiteiten.

Donateurs nemen niet deel aan de fietsactiviteiten, maar dragen Licht Verzet een warm hart toe. Je neemt dan niet deel aan trainingen, trainingskampen e.d. maar blijft wel op de hoogte van alles wat er speelt binnen de club. 

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december en loopt gelijk met dat van de KNWU. Wij werken met automatische incasso via bankrek NL70 INGB 0003 7280 22.


Ogenblik a.u.b. ...