• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Jeugd › Trainingen jeugd

Wanneer trainen we bij de jeugd

De trainingen zijn op zaterdagochtend van 9.30 - 11.30 uur. Soms is er een clubwedstrijdje tijdens de trainingsuren, dan is er geen training.

Trainen we ook in de vakantie?
Er zijn twee periodes waarin geen training is: 2 a 3 weken kerstvakantie (voor de jongste E-groep enkele weken meer) en 6 a 7 weken zomervakantie. De exacte data worden via de mail en website bekend gemaakt. 

Zomervakantie 2018
14 juli is de laatste training voor de zomerstop. Op 25 augustus is de eerste activiteit na de zomerstop.

Winterstop 2018/19
In de kerstperiode houden we een winterstop. Daarom is er geen training voor alle groepen van 22 dec t/m 2 feb 2019.  De eerste training is voor de groepen die de examentraining WT2 doen van onze trainers op 12 en 19 januari. De rest start weer op 2 feb 2019 ijs en weder dienende.

Doorgaan training
De training gaat in principe altijd door. Bij erg slecht weer, ijzel/gladheid/hevige regenval/hagel/storm en onweer proberen we vooraf duidelijkheid te geven. Als een training vervalt verneem je dat via de groeps-App van je trainer. Dat doen we zo vroeg mogelijk maar het kan zelfs tot anderhalf uur voor vertrek via de groeps-App. Trainers gebruiken heel soms SMS om eea door te geven. Dus als je twijfelt of een training doorgaat; check je groeps-App, ook ‘s morgens voor je thuis vertrekt.

Waar trainen we?
Er wordt getraind in en rondom de bossen van Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook, oftewel het Rijk van Nijmegen. We respecteren daarbij de beschermde natuurgebieden zoals de Mookerheide, de Jansberg, de Duivelsberg, de Elyseesche Velden (bij Beek) en de Hatertse Vennen en komen daar niet.

Verzamelplaats training of clubwedstrijd 
Vertrekpunt van de trainingen is altijd de parkeerplaats bij Zweef-Inn, Groesbeekseweg 55a, 6581 BJ Malden (zweefvliegveld Malden). Ook wanneer er een clubwedstrijdje op de agenda staat voor die dag is dit, tenzij het uitdrukkelijk anders is aangegeven, de verzamelplaats.Deelname jeugd aan senioren activiteiten
De overstap naar de senioren (de oudere 'jeugd' van 19 jaar en ouder) wordt soms door jeugdleden als een hele stap ervaren. Om deze aansluiting te verbeteren maar ook technisch vaardige en snelle jeugdleden de kans te geven zich te op te trekken aan de (doorgaans) snellere senioren mag je vanaf de leeftijd van 17 jaar of als je lid bent van de A1-groep deelnemen aan seniorentraining en -clubwedstrijden. Wel moet naast het voldoen aan deze criteria ook je jeugdtrainer toestemming geven. Daarbij wordt met name gekeken naar voldoende technische vaardigheid en conditie.


Ogenblik a.u.b. ...