• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › Clubcompetitie freeride

Licht Verzet Freeride (LVF) Cup wedstrijdoverzicht 2018

Door het seizoen heen organiseert Licht Verzet voor haar leden een viertal clubwedstrijden waaruit na de laatste wedstrijd de winnaar van de LVF cup en dus clubkampioen van het jaar bekend is. Deze clubwedstrijden zijn voor alle clubleden vanaf 12 jaar een goede gelegenheid om te ervaren wat het rijden van een freeride wedstrijd is. We houden vier verschillende typen wedstrijden om de breedst ontwikkelde snelste freerider eruit te filteren. Daarom staan een bosdownhill, dualslalom, enduroproeven en een pumptrack op het programma. Een a twee weken voor een wedstrijd wordt er vaak een training gegeven op de wedstrijdlocatie. Zie daarvoor de trainingskalender


Datum Locatie Tijd Verzamelplaats
 Zondag 15-04-19  Bos downhill Kleve  10:00 uur

 Kleef Duitsland

 Zondag 19-05-19  Dual Slalom  10:00 uur  De Goffert
 Zondag 23-06-19  Enduro   10:00 uur  Wijchense berg
 Zondag01-09-19  Pumptrack  10.00 uur  Oosterhout

Voornamelijk om het animo te bepalen is het wenselijk dat de leden zich vooraf aanmelden via de clubkalender op de homepage.

Clubwedstrijden gaan alleen door als één week voor  de wedstijd minimaal 10 personen of meer zijn aangemeld. Aanmelden houdt ook in dat je komt, afmelden mag natuurlijk. Dat graag via freeride@lichtverzet.nl. 

Zorg er voor dat je minimaal drie kwartier voor de start aanwezig bent, om je stuurbordje te bevestigen en het parcours te verkennen. Ook als je niet aangemeld hebt mag je last-minute deelnemen aan een clubwedstrijd. Zie voor de finale details Licht Verzet Freeride groep op Facebook 

Afgelasten van een wedstrijd kan tot maximaal één dag van te voren en gaat via Licht Verzet Freeride groep op Facebook 

Het dragen van een helm is zoals bij alle activiteiten van Licht Verzet verplicht! Voor freeride geldt dat hoe meer bescherming je aantrekt hoe beter. Deelname aan de clubwedstrijden  is op eigen risico. Door deel te nemen accepteer je het risico dat samenhangt met het beoefenen van de freeride MTB sport. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen. 

Het reglement van de clubwedstrijden

Uitslagen

Enduro

Pumptrack bij SFA Doetinchem 2 sept 2018

 

Dualslalom Goffert maandag 28 mei 2018

Dualslalom

Heren Dames
1 Ben 1 Sabine
2 Alex 2 Michelle
3 Krijn 3 Sabrina
4 Friso 4 Dzintra
5 Pim 5 Aniek
6 Maurice 6 Lisa
7 Derk
8 Ron
9 Rik
10 Rolf
11 Thomas
12 Onno
13 Daniël
14 Sabine
15 Luc
16 Marcel
17 Sabrina
18 Dzintra
19 Aniek
20 Jorik
21 Lisa
22 Michelle
23 Jeffrey
 Ben Alex Krijn
 Sabine
 Michelle naast mama DzintraSabrina Sabrina

 

De dualslalom was weer een groot succes! Deze laagdrempelige wedstrijd trok een grote groep XC en Freeriders naar het Goffertpark. Maar liefst zes enthousiaste dames welke sinds dit jaar strijden in een aparte damescompetitie maakte er een spannende onderlinge wedstrijd van. Het zonnige weer zorgde voor een parcours met veel grip dit jaar, wellicht met een beetje regen was de uitslag heel anders geweest.... De linkerbaan (oranje gekleurd) was op een paar punten iets wat hoekig vonden sommige rijders dan het rechter parcours (geel). Deze had meer flow en minder haakse stuur skills nodig.

Bij de heren; Krijn was van onze jeugdige rijders bijna de snelste met veel durf, maar werd toch keurig derde. De tweede plaats ging naar onze gepensioneerde Alex die met zijn MTB skills soms te hard van start ging maar later het keurig onder de knie kreeg. Ben was de allersnelste deze keer terwijl we eerst dachten dat hij voor de manual naar de Goffert was gekomen 

De dames waren kei enthousiast en zo rustig als Sabrina is was ze goed voor een derde plaats op het podium. Gevolgd door Michelle op een keurige tweede plaats op het podium met een big smile. De eerste plaats ging naar Sabine, ze hoopt dit jaar de freeride clubwedstrijd competitie te winnen zodat zij van de prijs een dropper kan aanschaffen, want dan gaat ze nog snellere tijden neerzetten op haar XC fiets. Echt goed gereden op de kleine nopjes. 

Proficiat met jullie podiumplaatsen allemaal!!

Dank aan onze fotograaf Okke voor de zeer scherpe foto’s van alle rijders; https://www.facebook.com/groups/190731121044/ Natuurlijk Rene voor de tijdwaarneming en jury. Rik en Ron voor de ondersteunende hulp!

Sportieve groet namens de Freeride commissie

 

Eindstand 2018

 

Eindklassementen vorige jaren

Eindklassement archief

 

 Martijn HuibertsRene Heijsen

Podium Dualslalom


Ogenblik a.u.b. ...