• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › Clubcompetitie freeride

Licht Verzet Freeride (LVF) Cup wedstrijdoverzicht 2018

Door het seizoen heen organiseert Licht Verzet voor haar leden een viertal clubwedstrijden waaruit na de laatste wedstrijd de winnaar van de LVF cup en dus clubkampioen van het jaar bekend is. Deze clubwedstrijden zijn voor alle clubleden vanaf 12 jaar een goede gelegenheid om te ervaren wat het rijden van een freeride wedstrijd is. We houden vier verschillende typen wedstrijden om de breedst ontwikkelde snelste freerider eruit te filteren. Daarom staan een bosdownhill, dualslalom, enduroproeven en een pumptrack op het programma. Een a twee weken voor een wedstrijd wordt er vaak een training gegeven op de wedstrijdlocatie. Zie daarvoor de trainingskalender


Datum Locatie Tijd Verzamelplaats
 Zondag   Bos downhill Kleve  10:00 uur  Kleef Duitsland
 Zondag  Dual Slalom  10:00 uur  De Goffert of De Hel, Groesbeek
 Zondag  Enduro   10:00 uur   Groesbeek
 Zondag  Pumptrack  10.00 uur  Oosterhout bikepark

Voornamelijk om het animo te bepalen is het wenselijk dat de leden zich vooraf aanmelden via de clubkalender op de homepage.

Clubwedstrijden gaan alleen door als één week voor  de wedstijd minimaal 10 personen of meer zijn aangemeld. Aanmelden houdt ook in dat je komt, afmelden mag natuurlijk. Dat graag via freeride@lichtverzet.nl. 

Zorg er voor dat je minimaal drie kwartier voor de start aanwezig bent, om je stuurbordje te bevestigen en het parcours te verkennen. Ook als je niet aangemeld hebt mag je last-minute deelnemen aan een clubwedstrijd. Zie voor de finale details Licht Verzet Freeride groep op Facebook 

Afgelasten van een wedstrijd kan tot maximaal één dag van te voren en gaat via Licht Verzet Freeride groep op Facebook 

Het dragen van een helm is zoals bij alle activiteiten van Licht Verzet verplicht! Voor freeride geldt dat hoe meer bescherming je aantrekt hoe beter. Deelname aan de clubwedstrijden  is op eigen risico. Door deel te nemen accepteer je het risico dat samenhangt met het beoefenen van de freeride MTB sport. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen. 

Het reglement van de clubwedstrijden

Uitslagen

 

Tussenstand 2018Eindstand 2017

Eindklassementen vorige jaren

Eindklassement archief

 

 Martijn HuibertsRene Heijsen

Podium Dualslalom

VERSLAG EERSTE FREERIDE CLUBWEDSTRIJD 13 APRIL 2014

‘Verzamelen bij de Aussichtsturm.’ Met die boodschap rijden we richting Kleve. Hét bikepark Kleve, welteverstaan. Niet alle deelnemers van de clubwedstrijd van zondag 13 april waren bij de training van twee weken eerder. Ikzelf ook niet. Het ‘bikeparkje’ Kleve is sinds ons laatste bezoek in 2013 uitgegroeid tot een heuse freeridebestemming. Met brede kombochten, hoge drops en een gap-jump van maar liefst 8 meter! De leden van MTB Kleve hebben hier flink wat werk verzet.
Voor de Licht Verzet clubwedstrijd heeft Robbert Crommentuyn hier een wedstrijdlijn uitgekozen die voor iedereen te rijden is. De run bevat weliswaar één gap-jump (van ongeveer een meter) en een wat grotere step-up-sprong, maar bij beiden is er een chicken way te rijden. Er wordt zelfs over getwist dat de chicken way bij de step-up sneller is.
Na enkele oefenruns worden de stuurbordjes vastgemaakt. Ook enkele aanwezige Duitse bikers krijgen de laatste startnummers, zodat ze zich met hun Nederlandse tegenpolen kunnen meten, maar zij worden niet opgenomen in de uitslag.
Alle 17 Licht Verzet-deelnemers hebben voldoende tijd voor wat oefenruns. Een bultje in een stuk wat je met wat fantasie een ‘heuvelrug’ kan noemen, zorgt wel voor de meeste problemen. Afremmen en overheen rollen? Of van te voren erover heen springen? ‘Local’ Crommentuyn laat zien dat dit zijn vaste trails zijn en pakt met drie constante agressieve runs plek 1 op het podium.
Met twee vrouwelijke deelnemers waarvan Belinda Abbing de bovenliggende was, is er nog geen sprake van een apart damesklassement, maar wie weet volgt dat nog in de komende wedstrijden. Speaker Alex kletste alles aan elkaar.

Bram van Boekholt


Ogenblik a.u.b. ...