• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Jeugd › Verslagen jeugd

Staat hier volgende keer een mooi stukje van jou? 

De bedoeling is, dat jullie deze pagina gaan vullen met leuke verslagen over trainingen, wedstrijden, trainingsweekenden en andere leuke bike-activiteiten.

Mail je stukje naar jeugd en Alex plaatst je stukje meteen.

Finale jeugdclubwedstrijd en prijsuitreiking 26 oktober 2013 

De laatste clubwedstrijd van 2013 vond plaats op een door Lowie van Eck, Harry Peters en John Janssen uitgezet parkoers bij De Diepen. Niet alleen bood dat veel afwissseling met klim en afdaalwerk maar was het ook behoorlijk zwaar wat ook aan de rijdertjes was af te lezen.

Bij de 8 t/m 10 jaar was tot-nu-toe-alleswinner van de eerdere vijf wedstrijden Tom Klaassen wel aanwezig, maar biken was er niet bij. Hij zat met een voet in het gips vanwege een blessure opgedaan bij het voetballen en die dekselse dokter had geen klikpedaaltje aan het gips bevestigd! Luuk Budding vond dat niet erg en greep deze kans om zijn abonnement op de tweede plaats om te zetten in een strakke overwinning voor Jesse Wilting, Casper Dummer en Anne Mayke Tjalsma. Voor het clubkampioenschap maakte het niet uit. Tom had voldoende punten verzameld en kon deze nulscore schrappen om alsnog welverdiend het hoogste (door Nina Bartray, moeder van David Nordemann) ter beschikking gestelde podium te bestijgen. Luuk secondeerde Tom op de tweede plaats en op de derde plaats stond Casper Dummer te glimmen. Jesse was ook kandidaat geweest voor het podium maar een keer ziek zijn en ook nog een missen door vakantie zette een streep door dat plan en zo eindigde hij als vierde. Malik Elmans haalde de vijfde plaats in het klassement voor Anne Mayke. Het aantal deelnemers was dit jaar wat laag maar er staan nog enige jeugdigen op de wachtlijst. Zeker is dat Tom, Luuk en Jesse naar de volgende leeftijdsklasse verhuizen.

Ook bij de 11 en 12 jaar was de kampioen in de persoon van Ramon Jansen al vooraf bekend. Dat liet niet los dat hij ook graag deze wedstrijd wilde winnen. Dat was buiten Primo Arets gerekend die als derde startte maar in twee ronden doorstootte naar de leiding en vervolgens een groot gat sloeg van bijna een minuut naar de tweede plaats. Ramon nam die al snel stevig in handen door snelstarter Marnix Antvelink naar plaats drie terug te wijzen. Zoals gemeld ging het kampioenschap naar Ramon, met Marnix als fraaie tweede. De derde plaats ging naar Sten Hopstaken die deze keer genoeg had aan de zesde plaats om Thies Ponsioen op de vierde plaats te houden. Primo Arets (nog rijdend in de 'vautte' Reto kleuren) werd pas medio mei Licht Verzetter maar was vanaf dan een vaste top vier klant. Maar ja met twee van de zes wedstrijden gemist zat er meer dan een zesde plaats achter Sil van Eck niet in. Volgend seizoen gaan we vast meer zien van Primo.

Bij de categorie 13 en 14 jaar ging het er niet bijster spannend aan toe daar de top drie zo'n beetje alle wedstrijden onderling het podium deelden en ook nog in dezelfde volgorde. Ook hier was dat niet anders. Zo werd Kyro Geurts met 6 overwinningen op rij de ongeslagen kampioen en mochten Nils Jansen als tweede en Sven Hund als derde mee naar zowel de daguitslag als het erepodium voor het kampioenschap. Bas Klaassen en Sybe Peters scoorden vandaag een vierde en vijfde plaats wat ook hun plaats is in het kampioenschap.

Iets meer spanning gloorde bij de 15 jaar en ouder. Nationale en internationale juniorentopper Kjell van den Boogert kan gedurende het seizoen niet deelnemen aan de clubwedstrijden omdat dit niet in zijn wedstrijd- en trainingsprogramma is in te passen. Des te leuker dat hij er deze wedstrijd wel bij kon zijn al was het voor hem niet meer dan een leuk trainingsritje. David Nordemann die al twee wedstrijden had gemist maar de andere drie won, blaast inmiddels ook nationaal zijn deuntje mee (een leeftijdscategorie lager bij de Nieuwelingen) en wilde die uitdaging wel aangaan. Te meer daar hij met Noah van Horen vandaag ging uitmaken wie het clubkampioenschap ging behalen. Tegen Kjell was geen kruid gewassen al bleef David twee rondjes in zijn wiel. Even later liep Davids ketting eraf waarna Kjell ervandoor ging voor een mooie solo race die eindigde in een fraaie demowheely met 1 handje aan het stuur. Dat kun je aan deze technicus wel overlaten! David consolideerde makkelijk de tweede plaats dus was het wachten op wat Noah zou gaan doen. Die vertrok als derde maar verloor de aansluiting op Jurre Jetten en Thomas de Witt die de derde plaats gingen betwisten. iets dat uiteindelijk bij Jurre het beste in de plooi viel. Voor Noah was er nog geen reden voor paniek want de vijfde plaats was net voldoende voor de titel. Inmiddels was Gijs Suykerbuyk aan zijn wiel gekomen om de vijfde positie in de derde ronde over te nemen. Zo bleef het tot aan de finish. Met Kjell als winnaar, David op twee en Jurre op drie was de kampioenstitel voor David ondanks de ex-aequo stand met Noah omdat dan het resultaat van de laatste wedstrijd beslist. Noah dus heel fraai tweede voor Thomas die mee kon naar stapje 3 op het kampioenspodium.

Bekers en bloemen waren er voor de winnaars en verder voor alle deelnemers een medaille en een Bontrager voorvorkpompje (ter beschikking gesteld door TREK). De bekers en medailles zijn beschikbaar gesteld door Fietssportief uit Maashees, die van de mooie Xtrail bikes! 


In het zonnetje
Verder werden enkele jeugdige lichtverzetters naar voren gehaald vanwege goede prestaties landelijk in het NK of in het buitenland in het EK of soms zelfs het WK. 

Marlo Koevoet 
reed op het door LV gesteunde NK MTB Junioren Dames in Groesbeek een bekeken race in de top drie en liet de concurrentie uitrazen. In de laatste ronde sprong deze 1e jaars junior met een vernietigende uithaal weg om met een mooie voorsprong alweer haar 5e NK titel zeker te stellen.

Rik Jansen 
is 1e jaars junior en deed mee aan het NK Junioren Heren waar hij mooi terugkwam naar een groepje van 4 na een vroege valpartij. In de finale ging dit groepje op de finish af waarbij Rik de 2e plaats zekerstelde. 

Kjell van den Boogert 
is 2e jaars junior en haalde o.a. een schitterende 13e plaats op het WK in Pietermaritzburg zeker als je weet dat hij vanaf startplaats 54 moest komen. Een ander absoluut hoogtepunt was zijn 9e plaats in de 1e WorldCup in Albstadt. Zijn 2e plaats in de eindstand van de Dynasys Top Competitie was top maar ook een beetje jammer, omdat hij de laatste wedstrijd in het geel van start ging, maar uiteindelijk in Steenwijk zijn leiderstrui op enkele punten verloor aan Sjoerd Bax.

David Nordemann 
leek op het NK Nieuwelingen heren al in de 2e ronde uitgeschakeld te gaan worden door een gebroken achterframe. David merkte er weinig van, zette door en wist met een ultieme laatste ronde nog een dik verdiende derde podium plaats te bereiken. Ook is hij derde geworden in het in het KNWU regelmatigheidsklassement en vierde in de Dynasys Topcompetitie Nieuwelingen. Internationaal liet hij zich gelden met in de eerste en laatste wedstrijd van de NRW-Cup een eerste plaats. Sinds vorige week heeft hij van het NOC-NSF de erkenning als Topsporttalent gekregen. 

In dit verband is ook vermeldenswaard de tweede plaats van Nils Jansen in Oldenzaal bij de Jeugd Mtb Wedstrijd (JMW) categorie 6 (13 jaar), Nils rijdt afwisselend MTB en wegkoersen en gaat gestaag vooruit! 

Cooky of the year 
Sinds 2006 is de eervolle titel 'Cooky of the Year ingevoerd voor de mooiste blunder in relatie tot de fiets. Deze mooie titel is te verdienen als jeugdlid of trainer. En fouten maken we allemaal, dus maken we ook allemaal evenveel kans. Zo zie je maar bij LV wordt je zelfs beloond voor een stomme streek. Voor 2013 waren genomineerd:

1. Als eerste de trappenrijder die de lange trap in de hoek van de grote graskuil op de kwakkenberg mooi omlaag wist te scheuren. Prachtige afdaling maar Thomas de Witt ging daarna zo op in het genieten van de bewondering door anderen dat hij het voorwiel in een groot gat parkeerde en op de platte b…. valt. Wel heel erg goed gekeken naar het voorbeeld van de Cooky 2012 John Janssen 

2. Dan het jeugdlid dat nog twee keer een derde plaats nodig had  om kampioen te worden in de 15+ categorie. Zeer geconcentreerd aan de start in het Nederrijk rijdt hij compleet de eerste bocht voorbij, en de categorie ging er als kudde makke schapen achter aan. Er moest zelfs een herstart volgen! Het wordt nog mooier als dezelfde in de eerste ronde onderuit gaat en bijna helemaal achteraan moet beginnen aan een inhaalrace. Ondanks dat slechte begin rijdt Noah van Horen de wedstrijd van zijn leven en wordt nog vierde. 

3. Altijd leuk als je tijdens een oefening even de show probeert te stelen door heel iets anders te doen. Zo ook de showwheely van Bas Roelofs als toetje bij de oefening "Bochten zonder remmen". Dat liep verkeerd af met een koprol achterover. 

Het cooky ging dit jaar naar de kandidaat die twee blunders opeenstapelde : Noah van Horen

Middagprogramma
Lowie van Eck had een mooi middagprogramma geregeld waar de jeugd flink aan de bak kon met allerlei spelletjes op de bike.  Daarna was er een mini-BBQ waar zo'n 50 lege magen volop konden worden aangevuld. Iedereen jong en oud genoot met volle teugen.


Dank
Bij LV organiseren we heel wat trainingen  en wedstrijden maar ook het jeugdkamp en andere activiteiten. Daar wordt veel vrije tijd in gestoken door vrijwilligers; trainers, assistent- en inval trainers. Dat zijn meestal ouders maar ook andere ouders die oa als tijdwaarnemers bijspringen onder het motto vele handen maken licht werk. Die vrijwilligers maken het allemaal mogelijk. Fijn dat de jeugd en ouders dat zo waarderen.

En volgend jaar, dan is er weer een clubkampioenschap. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor degenen die nu (net) niet in de prijzen vielen. 


De uitslag en eindstand

De met de Racesplitter App proef vastgelegde resultaten zijn ook beschikbaar. Met de filterbutton rechts kun je selecteren of je alle groepen of een specifieke jeugdgroep wilt zien. De rondetijden zijn er uit te filteren door op de naam van een rijder te klikken.

Alex Peters

PS: Als iemand foto's heeft, zet ze dan ergens op een website (bv Picasa) en/of stuur de link aub naarjeugdFinale jeugdclubwedstrijd en prijsuitreiking 12 oktober 2012 

Na jarenlang de slotwedstrijd te hebben gehouden in het Nederrijk stond nu een parkoers bij De Diepen op het menu. John Janssen en Lowie van Eck tekenden voor een kort maar ook technisch en zwaar parkoers geschikt om het clubkampioenschap 2012 in de vier jeugdklassen te beslissen. Bij de 11-12 jaar stond het al aardig vast, maar in de andere klassen waren nog wel verschuivingen mogelijk. Maar goed ook, want dan is er nog wat te verdienen en is spanning gewaarborgd. Het weer werkte mee in die zin dat het vooral vooraf flink had geregend en ook vanaf 11.00uur stond er een buitje in de verwachting. Maar tegen die tijd was het de bedoeling met de hele bende alweer bij Pannenkoekenhuis De Diepen te zijn neergestreken. Het rondje begon enigszins stijgend over een slingerend en 1,5 meter breed pad. Daarna volgde voor de kids tot en met 11 jaar een pad met technische hindernissen rond om omgevallen bomen weer terug naar de start. Voor de 13 jaar en ouder was een mooi stuk downhill in de route verwerkt. Weliswaar niet adembenemend steil maar wel flink voorzien van technische obstakels. De boomwortels waren enkele rijders te veel evenals het houten trapje waar je omheen kon rijden maar dat ook rechtstreeks te nemen was. De moeilijkheid zat in de ervoor liggende boomstam waarover eerst heen moest worden gekomen. Dan weer op tijd in de klikpedalen …... lukte niet iedereen. De klim terug naar de start was niet te versmaden, een lang steil ding waarbij goed opgepast moest worden bij diverse wash-outs. Techniek was belangrijk maar een flinke dot uithoudingsvermogen, zeker op de zware klim, meer dan vereist.

Groep 8 tot 10 jaar
De eerste drie wedstrijden van het seizoen werden gewonnen door Gideon Tjalsma waarna Thies Ponsioen en Tom Klaassen de 4e en 5e clubwedstrijd wonnen. Gideon werd in beide gevallen tweede en omdat Thies en Tom elkaar al eerder punten afhandig hadden gemaakt had Gideon inmiddels genoeg punten verzameld om zekerheid te hebben over de winst in het kampioenschap. Ook voor Thies lag de tweede plaats vast omdat Tom twee wedstrijden miste en zelfs nog heel erg zijn best zou moeten doen om Koen Kuper van de derde plaats te verdrijven. Tom moest winnen en dan zou Koen niet beter mogen eindigen dan vierde. Tom deed wat hij in de vorige wedstrijd ook deed, vertrekken op kop en er dan als een speer vandoor om de wedstrijd winnend af te sluiten. De deelname aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) had hem duidelijk goed gedaan. Koen eindigde als vierde achter Gideon en Thies en kwam zo op gelijke (punten)hoogte met Tom. Bij zo'n ex-aequo telt de laatste wedstrijd en dus ging de derde en plaatste podiumplaats naar Tom en eindigde Koen als vierde. Elke de Kievit nam de vijfde plaats in tussen al die heren maar was wel mooi de eerste dame in deze klasse.

Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van Jeugdwedstrijd LV De Diepen 13 oktober 2012
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van ClubwedstrijdCanadeesKerkhof
Van Clubwedstrijd 25 okt 2008
Van Clubwedstrijd 25 okt 2008
Van Clubwedstrijd 25 okt 2008
Van Clubwedstrijd 25 okt 2008
Van Clubwedstrijd 25 okt 2008
Van Diversen
Onder de streep was iedereen het erover eens, dit was erg mooi! We danken de clinic verzorgers Laura, Ayke, Bas en Bas dan ook voor het prachtige en leerzame parkoers en de leuke ochtend.
Jeugd clubkampioenschap 2008 

Andere clubwedstrijden 2008
Zie fotoverslagen29 maart 2008 Kwakkenberg


Na bijna de hele week regen, brak op de eerste clubwedstrijddag van 2008 de zon toch nog een beetje door. In de nacht was nog wel een emmertje water gevallen (als je die had buiten gezet, kon je dat controleren..). Daarmee werd de ondergrond op de Kwakkenberg er niet droger op en op sommige punten in ieder geval lekker mals en zacht met soms flinke dikke modder. Uitzetters John Jansen en Alex Peters besloten die modder zoveel mogelijk te mijden. Dat ging wel ten koste van een dikke klim en idem mooie afdaling, maar met veiligheid voorop kon het even niet anders. Hoe dan ook kwam het zo tot een redelijk berijdbaar geheel, maar zeker niet minder zwaar. 


Direct na de start volgde een gestage klim met wat modderige stukjes. Met een beetje goed kijken kon door scherp op de randjes te rijden harde ondergrond worden gevonden om zo deze lange klim een stuk leuker te maken! Toch moesten nog velen hier van de fiets om als ridder te voet een stuk naar boven te lopen. Ook Lars Croonen werd op dit punt zo'n ridder. Zijn ketting brak en dan zit er niets anders op. Gelukkig was Adrie Noy (vader van Nino) in de buurt om gewapend met kettingpons en een powerlink de ketting weer aan elkaar te bakken. Lars zag hier kostbare punten op groot concurrent Lars van Bergen in rook opgaan. Met meer dan een ronde achterstand maar wel heel veel aanvalslust wist hij nog enkele mannen van de groep 11-12 jaar te achterhalen en toch nog een achtste plaats te bereiken.


Lars Croonen had pech maar kwam mooi terug.

Bij de 8-10 jaar waren maar twee starters, Noah van Horen en Rick van Bergen. Om hun wat meer strijd te bieden startten zij samen met de 8 jongens en 2 meiden van de 11-12 jaar. Uiteraard streden beiden groepen voor hun eigen klassement. Rick was echter zo fanatiek dat hij bijna de hele bende op achterstand zette. Alleen grote broer Lars dacht daar anders over, was niet te houden en muisde er op de eerste plaats met ruime voorsprong vandoor. Rick was dus eigenlijk tweede maar in het echt natuurlijk eerste in zijn klasse. Daarin sloeg ook Noah strijdend tussen de ouderen zeker geen slecht figuur. De tweede plaats bij de 11-12 was voor Sjoerd Vleugels die zijn wat minder goede start door een mooie inhaalrace toch nog verbeterde met al in de tweede ronde deze prima plaats. De derde plaats leek lang naar snelstarter Naud Jansen te gaan, maar daar stak Marlo Koevoets nog een stokje voor. Met een sterke laatste ronde wist deze eerste dame de laatste podiumplek tussen al die boys weg te kapen en dus mooi net voor de neus van Naud op vier. Jurre Jetten zag een regelmatige race beloond met de vijfde plaats. 

Maar liefst 14 kids stonden te trappelen voor de start van de 13-14 jaar. Rik Jansen is maar net 12 geworden en zou eigenlijk een groep lager moeten rijden. Hij is echter zo sterk dat hij van de trainers dispensatie heeft gekregen om in deze hogere groep een deuntje mee te blazen. Hij liet maar meteen zien wat dit seizoen zijn plannen zijn. In een moordend tempo trok hij er van start af tussenuit en in no-time reed hij een fraaie voorsprong bij elkaar die alleen maar groeide. De winnaar was daarmee bekend, maar dat is ook niet zo vreemd als je weet dat Rik ook al enkele landelijke wedstrijden aan zijn erelijst heeft toegevoegd. Pa Jan Hendrik was natuurlijk beretrots, want ondanks dat hij het parkoers pas 15 minuten na de start had gevonden, had Rik gewoon zijn eigen plan getrokken, en hoe! Dan was er heel wat meer strijd om de tweede plaats. Wouter Rokers eiste die in eerste instantie op daarbij op de huid gezeten door Karl Croonen. Na twee ronden sloeg Karl toe, nam deze plaats over en gaf Wouter eigenlijk geen kans meer. Omdat vooraf wedstrijdleider Wilton van Eck deze groep 4 a 5 ronden in het vooruitzicht had gesteld, maar de tijdwaarneming onder leiding van invallend hoofdtijdwaarnemer Jessica Klaassen strikt de hand hield aan de rijtijd, kwamen daar voor de snelsten in deze groep nog een zesde rondje bij. Dat bracht wat verwarring waardoor de gedachte ontstond dat de laatste ronde voor piet-snot werd gereden. Dit bracht de jury ertoe om zowel Wouter als Karl ex-aequo de tweede plaats toe te kennen. Een volgende keer zal de wedstrijdleider bij de start dan ook alleen ongeveer het aantal ronden aangeven. Het aantal te rijden ronden dat wordt gereden bepaalt dan de tijdwaarneming aan de hand van de tijdens de wedstrijd gereden tijden, en niemand anders. 

De vierde plaats kwam door constant die plaats bezet te houden in handen van Kjell van den Boogert. Hij wist de ook goed presterende Joost Haefkens netjes op de vijfde plaats te houden, die kwam nog net iets te kort. Met iets meer trainen van Joost, wordt dat over drie weken misschien een leuk duelletje. Kjell zal zijn maatregelen nemen, zo kennen we hem. Bij al dit fraais was nog te melden dat Aldo Hein al snel lek reed en Jari Bos tot drie keer toe kans zag verkeerd te rijden. Die rare linten moet je nu eenmaal wel goed in de gaten houden, ook als je moe bent. De mooiste blooper was wel van Jordy Peters die in zijn vierde ronde nog even rustig de tijd vond om tijdens de wedstrijd naast het parkoers een plasje te doen. Hij was voor de start vergeten zijn blaas leeg te maken en kwam met het leegdrinken van zijn rugzak steeds voller te zitten. Ja ja, lekker slim, midden in een wedstrijd?! Niet gek ook dat je zo in het boek van nominaties voor Cooky of the year belandt! Daar staan onderhand voor 2008 ook al twee anderen in. Nu dus drie, wie volgt? Kids, goed blijven opletten om zelf geen blooper te maken en natuurlijk als je er een ziet, gelijk bij Alex melden.

Bij de 15+-ers eenzelfde beeld als bij de 11-12 en 13-14. De zichzelf beresterk voelende Nino Noy pakte van meet af aan de leiding. Joren Janssen en Jeroen van Eck probeerden nog aan te klampen maar een tempoversnelling van Nino, die met dit soort sloopacties ook landelijk heel wat renners op de knieën krijgt, was de twee mannen net te veel waardoor een spannende onderlinge strijd resteerde. Na wat positiewisselingen tussen Joren en Jeroen moest een eindsprint de beslissing brengen. Heel hard ging het af op de laatste bocht voor de finish. Zo hard dat Jeroen een flinke uitglijder maakt en Joren zo wel heel makkelijk met de tweede plaats kon gaan slepen. Hoe dan ook was het een mooie strijd en mag Jeroen (en Nino en Joren…) terugkijken op een zeer sterke wedstrijd. 


Jeroen en Joren hielden elkaar de hele race in het oog.

En Jeroen? Die kon er om lachen. Hij had alles gegeven in dit mooie gevecht en net iets teveel gegokt in de bocht. Maar dat is wel de sportieve mentaliteit die we bij de club graag zien. Voor de vierde plaats ging het ook niet zonder slag of stoot. Rick Erdhuizen reed eerst achter Pim de Clerq en nieuwkomer Willy Mooij, wist hen vervolgens te passeren en dacht ervan af te zijn. Helaas pindakaas, want die twee lieten zich niet afschudden. Spanning tot het eind, maar de volgorde veranderde niet meer. Wellicht de volgende keer? 


Nick, Pim en Willem in battle

De eerste clubwedstrijd kende een modderig parkoers maar ook mooie spannende wedstrijden. De LichtVerzet kids deden hartstikke goed hun best. Dat belooft dan ook nog wat voor het verdere seizoen. Dank gaat uit naar de jury, deze keer Jessica als big boss die de eerste les van de maar kort beschikbare Wilma Hebing goed had meegekregen, Brigit van Bergen, Christiaan Haefkens, Dionne Croonen en Petra van de Boogert, de trainers en natuurlijk alle ouders die de kids steunden ter plaatse. Voor de ouders die wat moeite hadden de plaats te vinden, gaan we de volgende keer de route naar het parkoers per email ter beschikking stellen. Is dat ook weer opgelost. 

Over de parkoersen. Ik kreeg, zoals wel vaker, enkele vragen over het parkoers. De een wilde het wel zwaarder, de ander liever wat minder. Daarom wat uitleg. De trainers bedenken de parkoersen en proberen er naast klimstukken ook wat technisch gekronkel in te brengen. Daarbij moeten ze er rekening mee houden dat bij onze club allerlei jeugdleden zijn, de een is nu eenmaal beter of veel fanatieker dan de ander. Het streven is dan ook om de hele fanatieke maar ook de funrijders iets te bieden. Daarom moet het niet te zwaar zijn (we hebben nu eenmaal het liefst alle kids aan de start) maar ook niet zo makkelijk dat enkelen met kipfingers in de neus moeten gaan rondrijden. Die heb ik overigens hier vandaag niet gezien ondanks dat we er een lekker klimmetje uit hadden moeten halen bij de 13+ vanwege echt te modderig en te glad. De goede en fanatieke rijders die veel harder kunnen en willen, rijden dan maar een rondje meer en dan is het ook voor hun uitdagend. Het is nu eenmaal 'maar' een clubwedstrijd en niet een nationale wedstrijd waar het niet zwaar of selectief genoeg kan zijn. De echte liefhebbers moeten zeker deelnemen aan de nationale wedstrijd van LV op 22 juni in Groesbeek. Op dat parkoers dat deels over de motorcrossbaan loopt kun je je borst net zo natmaken als je zelf aankunt.

volledige uitslag
en de
foto's van Erik van den Boogert en Gaby van Dongen

Alex Peters
De ontknoping van het jeugd clubkampioenschap 20 oktober 2007 

Lekker temperatuurtje
Het was koud (4 graden brrrrrrrrrrrrr). Gelukkig maakte een aangenaam najaarszonnetje bij een blauwe hemel een hoop goed. In ieder geval een stuk beter dan de woensdag ervoor toen het nog bijna de hele dag regende. Zou die fax aan de hemel dan toch hebben geholpen? Na het ijskrabben bij het krieken van de dag, troffen uitzetters Wilton van Eck, Michiel Henze en Alex Peters elkaar bij het Canadees Kerkhof. Het was nog rustig, maar dat zou spoedig veranderen. Naast een groot aantal deelnemende jeugd zou ook wel een hele berg familieleden meekomen. Daar gingen zij niet op wachten en togen op pad om de route te gaan uitzetten.

Het parkoers
In de week vooraf was al per email overlegd waar in het bos een kort baantje voor de jeugd tot 12 jaar moest komen van ongeveer 4 minuten. Dan zouden die in ieder geval zo'n 5 keer langs de ouders en familie komen, dat was het ook voor hen leuk. Aan die route moest dan nog een verlenging gezocht worden van ongeveer 2 minuten voor de jeugd vanaf 13 jaar. In de buurt van de 'muur van Nederrijk' had Wilton iets geschikts ontdekt. Om 08.30 hingen de eerste linten in de bomen om de route aan te geven. Boven aan de technische en zware klim voor de oudere jeugd vanaf 13 jaar, die begon bij de voet van de al genoemde muur, kwam de start/finish. Daarna volgde een redelijk technisch en snel stuk route. Vervolgens een afdaling met halfweg de eerste afslag naar rechts voor de korte route t/m 12 jaar. De ouderen reden rechtdoor en namen dan nog een stenige afdaling. Op dit stuk konden de technisch beteren hun slag slaan. Daarna begon een ander hoofdstuk, namelijk een lang pad dat via vals plat toch nog stiekum 26 meter steeg. Ook lag het pad vol met afgevallen (herfst)bladeren en staken her en der wortels door het pad. Dit was een conditie- en uithoudingsvreter en bleek ook het moeilijkste deel van de route voor velen. Na die 'valse' klim begon de afdaling richting de al genoemde start/finish waarna het rondje weer begon. Tenminste, als je bij de jeugd t/m 12 jaar hoorde. De oudere jeugd ging daar linksaf om via een smalle, slingerende en best listige afdaling aan de voet van de 'muur' te komen en dus hun tanden te kunnen zetten in de lastige klim die weer uitmondende bij start/finish.

Tot en met 10 jaar
Met een snelle start liet Lars van Bergen zien waar hij het hele jaar al goed in is, namelijk gelijk er tussenuit muizen en dan de wedstrijd met dikke voorsprong winnen. Deze tot nu toe succesvolle tactiek werd hier, ondanks hoofdpijn, weer uit de rugzak gehaald. Naaste belager Lars Croonen probeerde nog te volgen maar zag al snel in dat het met een Lars van B in deze, al het hele seizoen durende zeer goede, vorm geen goed appels eten is. Maar een tweede plaats is ook heel mooi, en volgend jaar is er weer een nieuwe kans. Op de derde plaats reed kort na de start de dit jaar eeuwige derde Naud Janssen. Al snel volgde een onoplettendheidje dat leidde tot een bodemonderzoek van deze lachende mandarijn. De bodem was best interessant, maar al die concurrenten die je dan voorbij gaan, dat is natuurlijk een stuk minder. Naud wist wat hem te doen stond, ging in de achtervolging en zag kans Randy Smits weer in het vizier te krijgen. Randy rijdt al het hele jaar op de vierde plaats en nu ook weer een goede wedstrijd, maar kon Naud niet achter zich houden. Wel wist hij de steeds sterker oprukkende Rick van Bergen (8 jaar) op de vijfde plaats te houden. Noah van Horen (8 jaar) rijdt al met klikpedalen en wist deze keer eens mooi op de fiets te blijven zitten en voor Pim Baken een leuke 6e plaats binnen te halen. Pim dus 7e voor Martijn Schoeman en de na een snoekduik toch weer goed herstelde Victor van der Kaaij.
Voor het kampioenschap maakte het allemaal niets uit daar het trio Lars van Bergen, Lars Croonen (op foto R) en Naud (L) al het hele jaar in deze volgorde over de finish komt. Daarmee lag de eindstand voor wat betreft de eerste drie vast. 11 - 12 jaar
Net als bij de 'tot 10' klasse ook hier een renner die het hele jaar met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Het was dan ook niet zo raar dat ook hier Kjell van den Boogert geen steek zou laten vallen. Zeer rap ging hij ervandoor en zo snel rond dat hij binnen de kortste keren de anderen een rondje aan de laars lapte. Uiteindelijk slaagden alleen de nummers twee en drie erin om dit 'vreselijke' lot te ontlopen. Lang zag het ernaar uit dat Marlo Koevoet die als een speer achter Kjell was aan gegaan die tweede plaats zou binnenhengelen. Toen ze echter languit moeder aarde ging knuffelen waarbij ook nog de ketting eraf liep was dat plan naar de vaantjes. Jeroen Eeuwes reed op dit minder technische parkoers de sterren van de hemel en belandde al snel op de derde plaats. Het kadootje van Marlootje werd in dank aanvaard zodat Jeroen een zeer fraaie tweede plaats kon opeisen. Marlo legde toch nog onder het goedkeurend oog van pa Ron (ook zo'n fanatieke mountainbiker) en ma alsnog mooi de derde plaats vast.

Voor het clubkampioenschap waren de eerste twee plaatsen (en dus prijzen) al nagenoeg vergeven. De puntenvoorsprong van Kjell was niet meer te overbruggen en bijna hetzelfde gold de tweede plaats voor Jurre Jetten. De derde plaats in de eindstand werd bezet door Jordy Peters. Maar die lag binnen enkele punten van Joris van Doorn, Max Linssen en Tessa de Vaan. Allen waren wat dat betreft nog kanshebber voor het erepodium. Wie zou er als beste uit de strijd komen? Zou dan het gemaakte puntverschil met de concurrentie voldoende zijn om  met de derde prijs te gaan lopen? Max en Jordy raakten elkaar bij de start waardoor Max tegen de vlakte ging en helemaal als laatste moest beginnen. Joris gebruikte dat tumult goed en greep de vierde plaats direct gevolgd door Jordy en Tessa. In de tweede ronde ging Jordy op een onder de herfstbladeren verborgen wortel onderuit. Zo kwamen Tessa,  Jari Bos, Emma van Horen en Jurre Jetten voorbij en kwam hij pas door als 9e. Max kwam goed opzetten en worstelde zich langs Jordy en reed langzaam maar zeker naar een erg mooie 5e plaats net achter Joris. Jordy zag het gevaar van de vele punten die naar de concurrentie gingen en haalde de laatste ronde nog even alles uit de kast. Daarbij wist hij Tessa nog terug te halen maar had net te weinig eindschot om uit het wiel van Emma te komen. Uiteindelijk bleek die 9e plaats genoeg om in het bezit van de felbegeerde derde prijs te komen. Een beetje geluk is altijd welkom als je valt. Dat gelukje was dit keer dat Max bij een normale start vast en zeker de tweede plaats had bereikt en dan had die toch mooi de kleinste beker kunnen ophalen. Achter Tessa won Jony van Vught de strijd om de 11e plaats van David Gelsing. Wilfred Peters zat daar weer achter en deed het hekje dicht. Onderstaand het podium met v.l.n.r. Jordy, Kjell en Jurre.13 - 14 jaar
Nino Noy had vooraf een mooie marge van 15 punten opgebouwd op naaste concurrent Joren Janssen. Dat moest dus gek gaan wilde het nog veranderen wetende dat de winnaar 25 punten kan behalen. Eigenlijk kan van de klassegenoten alleen Jeroen van Eck zich nog met dit tweetal bemoeien dat ook op landelijk nivo al diverse erepodia wist te halen. De kans dat Joren het gat vandaag zou gaan dichten was dus klein. Dan zou Nino wel echt een off-day moeten hebben of een flinke duikeling maken. Maar je weet het pas als je gefinishd bent en dus vertrok Joren op kop en trok een klein gaatje van een meter of tien naar Nino. Daar weer enige meters achter zat Jeroen. Langer dan ruim een ronde duurde dat niet waarna Nino weer aansloot in het wiel van Joren. Met z'n tweetjes reden ze vervolgens de 40 minuten vol en kwamen hand in hand over de finish. Sportiviteit vierde hoogtij! Jeroen volgde op eerbiedige afstand maar pakte wel mooi de derde plaats.

Voor de vierde plaats meldde zich al snel Wouter Rokers die daarmee knap Rik Jansen (11 jaar en strijdend met dispensatie in deze hogere categorie) op de vijfde plaats kon houden. Karl Croonen was Britt van den Boogert de baas en legde beslag op de 6e plaats. Britt dus zevende voor Jaap Steenbrink en de na een val als laatste eindigende Pim de Clerq. Daarmee lagen ook de eerste drie prijzen in het kampioenschap vast; Nino, Joren (R) en Jeroen (L).15+
In deze klasse waren slechts drie renners op komen dagen. Bekend was dat titelpretendent Rens de Bruijn vanwege vakantie niet zou starten, daardoor leek de weg vrij voor Boris Ignatov. Maar die was er ook al niet vanwege een wedstrijd elders. Zo kwam de weg vrij voor Nick Erdhuizen. Bij deze wedstrijd kon hij weliswaar de strijd met Felix Linssen niet winnen, want die vertrok om nooit meer om te kijken rechtstreeks naar de winst. Maar voor Nick was de tweede plaats al meer dan genoeg daar Felix te weinig resultaten had. Dat was voldoende om het kampioenschap zeker te stellen. Wisse Remy had al helemaal niet op een podiumplaats gerekend maar mede doordat hij er gewoon iedere wedstrijd bij was (en dus puintjes scoorde), kwam hij met de derde plaats van vandaag op voldoende punten om beslag te leggen op de derde plaats in het kampioenschap. In dat kampioenschap werd Boris alsnog tweede maar die staat om al genoemde reden niet op de foto bij dit duidelijk gelukkige tweetal Wisse (L) en Nick.

 

Prijsuitreiking
Onder het genot van een warm drankje waren alle kinderen en vele ouders en familieleden verzameld bij Tivoli voor de prijsuitreiking. Ook daar viel weer de geweldig goede sfeer op tussen de jeugdleden onderling maar ook tussen de kinderen en de trainers en begeleiders. Een constatering die vele ouders deden. Door jeugdcoördinator Wilma Hebing en jeugdbestuurslid ondergetekende werd de daguitslag bekend gemaakt en de prijzen (dit keer mooie bekers) uitgereikt aan de eerste drie van de clubkampioenschappen 2007 in de 4 jeugdklassen. Ook de Cooky of the Year bokaal kreeg een nieuwe eigenaar en wel Jordy Peters omdat die afgelopen jaar maar liefst twee domme bloopers wist te produceren. Zie de leuke foto's op de fotopagina's en het verhaal op de Cooky pagina.

Een geslaagd jaar 
Het was weer een fantastisch jaar, geen nare dingen en bij de clubkampioenschappen altijd blije maar vaak ook vermoeide gezichten. De les die we geleerd hebben dit jaar is dat er steeds meer ouders komen kijken bij de wedstrijdjes. Om daaraan tegemoet te komen gaan we de rondjes wat inkorten zodat de kinderen vaker bij start/finish voorbij komen. De trainers en hulptrainers danken alle ouders voor de ontvangen steun, bedankjes en fijne wensen en verwachten van de jeugd dat zij volgend jaar weer met veel plezier en enthousiasme aan de trainingen en wedstrijden gaan deelnemen. Heel veel dank gaat uit naar Wilma Hebing voor het vele goede werk achter de schermen in de jeugdcoördinatie. Ook natuurlijk veel dank aan onze penningmeesteres en fotografe Joke Boonstra als dank voor de mooie foto's. Het laatste gaat zeker ook op voor Erik van den Boogert want die zet ons hele foto album vol! Namens het bestuur dank ik natuurlijk ook alle trainers, hulptrainers en meerijdende A-ouders die er ook dit jaar weer in geslaagd zijn de goede sfeer in de club voort te zetten en de jeugd de fijne dingen van het MTB-en bij te brengen.

Alex PetersKort verslag jeugdwedstrijd 15 juni 2007 

De wedstrijd kende, ondanks de hoosbuien een dag eerder, prima weersomstandigheden en slechts een enkel modderplasje. Uitzetters John Jansen en Thomas Harder hadden er weer een gevarieerd parkoers van gemaakt. Onder de 39 renners waren enkele snodaards die onnodig door de schaarse modder scheurden, niet om er zelf vies van te worden (staat wel stoer natuurlijk) maar louter en alleen om tegenstanders af te bluffen.


Bij de 8-10 jarigen reed Lars van Bergen als altijd de sterren van de hemel en zelfs het bloed uit zijn neus van de inspanning. Lars Croonen dreef hem tot het uiterste maar kon net niet winnen. De altijd goedlachse Naud Janssen greep weer eens de derde plek. 

De te kloppen 'man' bij de 11-12 jarigen Kjell v/d Boogert was vooraf erg misselijk, maar nog niet zo 'misselijk' dat hij niet de in de laatste ronde de aanstormende Jordy Peters en Jurre Jetten kon weerstaan. Jordy en Jurre bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar. Het werd dus eindspurten en daarin wist Jordy met net een fietslengte voorsprong de tweede plaats veilig te stellen. Jurre dus drie.

Bij de 13-14 was het weer Nino Noy die iedereen zijn wil oplegde. Joren Jansen weigerde lang te capituleren maar kon de splijtende finale demarrage van Nino niet beantwoorden. Jeroen v Eck kwam aanvankelijk mee met deze twee, moest gaandeweg afhaken maar tikte wel als derde aan. 

Bij de 'oudjes' boven de 15 was er geen kruid gewassen tegen Rens de Bruijn. Boris Ignatov kon dit geweld niet baas en beperkte zich, nu directe concurrent Bart v Doesburg afwezig was, tot het veiligstellen van de runner-up positie. Nick Erdhuizen liet zien dat de grootste gevolgen van zijn ernstige verkeersongeval enkele maanden geleden nu toch echt buiten beeld gaan raken en tekende voor een fraaie derde plaats. 

De meeste kilometers waren voor Britt vd Boogert die lang zocht maar niet 1 keer een ronde kon afmaken zonder van de route af te wijken. De grootste pech was voor Noah van Horen die een harde smakker maakte waarbij zijn helm in stukken brak. Gelukkig had hij verder niets, maar weer eens is aangetoond hoe noodzakelijk het is een helm te dragen. Van de kids die hier de eerste MTB wedstrijd van hun prille leven reden, gaf Rick van Bergen (8 jaar) met een mooie 5e plaats bij de 8-10 direkt een duidelijk visitekaartje af.

Alex PetersFinale wedstrijd Jeugd clubkampioenschap 4 nov 2006 

Al weken geleden had C-trainer Wilton van Eck het plan de finale voor het jeugd clubkampioenschap op een prachtig parcours uit te zetten in het Nederrijk. Twee verkenningen trok hij ervoor uit om de nodige klimmetjes en technische stukjes bij elkaar te knutselen. Ook wilde hij dat de, bij zo'n finale altijd in grote getale, aanwezige ouders een goed beeld zouden krijgen van het gebeuren. En dan moet het kind vaak voorbij komen en mag dus het rondje niet te lang zijn.

De grote ronde voor 13 jaar en ouder was ca. 2,5 km lang, bevatte een vijftal behoorlijke klimmen met totaal ca. 75 hoogtemeters en voerde voor een deel over de route van de recent verreden Hel van Groesbeek marathon. Het parkoers voor de 8 t/m 12 jarigen volgde het eerste deel van het grote parkoers en ging dan via een klim naar de afdaling over het wortelpad richting finish. In beide rondes zat een aardig steile en wat smalle afdaling met onderaan de helling een scherpe smalle bocht naar links. Velen vonden dit het moeilijkste stuk en een enkeling kwam er ook echt in de problemen.

Bij de start/finish lijn hadden een dertigtal kijkers zich verzameld waaronder veel ouders en familie om het allemaal goed te kunnen volgen. En of die waar voor hun geld kregen (het was gratis…) is hieronder te lezen.


8-10 jaar Maar liefst 9 starters bevolkten de startlijn om 4 rondjes af te gaan leggen in de vereiste 20 minuten. Na het signaal muisden Lars van Bergen en Lars Croonen er snel vandoor. Deze mannen trainen doordeweeks samen en zijn mede daardoor het laatste jaar flink gegroeid in hun fietscapaciteit. Door de gezamenlijke training kennen ze elkaar ook als hun broekzak en dat blijkt weer uit het vaak stuivertje wisselen als het aankomt op wie de snelste is van de twee. Ditmaal liet Lars van Bergen zich niet verrassen en leidde de wedstrijd vanaf de start, ondanks verwoede pogingen van de andere Lars inclusief een echt eindschot. Zo kwam de fraaie eerste plaats in handen van Lars van Bergen met Lars Croonen hijgend in zijn nek. De derde plaats werd al snel ingepalmd door Naud Janssen omdat zijn laatste belagers Randy Smits en Kjell van den Boogert zich lieten opsluiten bij het stuk singletrack na de start. Omdat Randy vandaag zijn dag niet had, kon Kjell passeren en zo de vierde plaats opeisen. Randy dus vijfde. Tessa de Vaan had een goede start, maar werd door de strijdende mannen terug gezet naar een zeker mooie zesde plaats net voor Kelvin Duyts, Jurre Jetten en Jony Vught.

Voor het kampioenschap maakte het allemaal niet zoveel uit. Rik Jansen hoort weliswaar vanwege zijn 10 jaar in deze klasse thuis, maar steekt er ook echt met kop en schouders bovenuit. Daarom mag hij meerijden met de snellere 11 en 12 jarigen (hoe dat ging kunt u daar lezen) maar toch tellen in dit klassement. Dat hij de echte kampioen is in deze klasse zal niemand betwisten. De tweede plaats ging zo naar Lars Croonen en de derde enigszins verrassend naar Lars v Bergen. Die had namelijk twee wedstrijden gemist wat bij één schrapresultaat meestal niet echt opschiet. Toch wist hij door steeds bij de top drie te eindigen alsnog mooi de derde plaats ten koste van Randy Smits in te palmen.

11-12 jaar 
De strijd stond het hele jaar in het teken van de strijd tussen Karl Croonen en Wouter Rokers. Daarnaast streed Rik Jansen (10 jaar) buiten mededinging mee. Karl had inmiddels voldoende voorsprong, het kampioenschap kon hem niet meer ontgaan. Maar daarom wilde hij vandaag nog wel winnen! In het begin probeerde Karl een gat te slaan. Rik gaf hem geen kans en bleef voortdurend aan zijn wiel hangen. In de uiteindelijke eindsprint na ongeveer 30 minuten maakte Rik korte metten en streek de winst op net voor Karl. Dat had dus verder geen invloed op het kampioenschap temeer daar Wouter deze keer het tempo niet kon volgen. Toch was hij met een derde hier de zilveren runner-up in het kampioenschap.

Wie de derde en dus laatste fel begeerde bronzen medaille mocht binnenhengelen was nog spannend. Joris van Doorn en Jordy Peters waren elkaar al het hele jaar om beurten te snel af. Tot deze laatste wedstrijd stonden ze precies gelijk (netto met aftrek van het slechtste resultaat). Vandaag moest het dus gebeuren. Jordy nam de beste start achter de al genoemden en Levhi Braam. Levhi ging ervandoor en die zagen ze pas op de finish weer terug op de vierde plaats. Joris lag een aardig eindje achter maar was vast besloten dat op te gaan lossen. In zijn ijver ging het op de al genoemde steile en smalle afdaling helemaal fout. Hij verremde zich en nam een soort snoekduik in het struweel. Joris had gelukkig niets maar de fiets had een buiteling gemaakt en de voorvork rondgedraaid waarbij de voorrem defect raakte. Voordat die rem weer een beetje werkte, was een ronde voorbij en leek de strijd gestreden. Inmiddels was Joke Boonstra gewapend met fotocamera bij de plaats des onheils aangekomen om er  mooie plaatjes te schieten.

Op dit punt lachte Jordy Peters als altijd vrolijk naar Joke. Daarbij vergat hij echter te blijven opletten. Zo kwam het tot een prachtige handstand overslag en een harde smak tegen de aarde. Dat was pijnlijk en de tranen stonden duidelijk naderbij dan de net nog vertoonde lach. Maar nog voor Joke goed en wel bekomen was van de schrik sprong hij, met de vaste wil de wedstrijd te vervolgen, weer op de fiets en ging verder. Inmiddels was Britt van den Boogert gepasseerd en die haalde zo de vijfde plaats uit de strijd voor de enigszins gehavende Jordy. Ook Sjuul Föllings reed een mooie constante rit die eindigde op de zevende plaats juist voor de toch nog goed doorgereden Joris als achtste. Zo kwam de derde medaille bij Jordy terecht en mogen we de steile afdaling voortaan 'de Jordy' noemen omdat zowel hij als Joris (in het spaans is dat ook Jordy) er zo mooi gingen liggen.

13-14 jaar
 Het hele jaar was Jeroen van Eck al onverslaanbaar. Nu had hij net een griep opgelopen en zou dus vandaag rustig aan moeten doen. Hij startte nog wel maar met een dikke jas aan was dat duidelijk vanuit de gedachte in ieder geval een rondje te rijden en zo wat punten te sprokkelen. Dat was echter allang niet meer nodig daar hij al na de vorige wedstrijd zeker was van het kampioenschap. Maar sportief was het zeker. Het gevecht voor de dagwinst ging nu tussen Joren Janssen en Romy de Bruijn. Romy kwam erg goed mee maar Joren, die op het eind van het seizoen steeds sterker is gaan rijden, kneep er op het laatst tussenuit en stelde de tweede plaats veilig. Romy hield mooi de derde plaats vast voor Jaap Steenbrink die het onderling duel met Pim de Clerq won voor de vierde plaats. Matyas Bittenbinder kon dit keer niet aanpikken bij dit tweetal en moest zo genoegen nemen met de zesde plaats voor hekkesluiter Jeroen.

Door een klein foutje van de wedstrijdleiding (lees: Wilma Hebing) mochten Joren en Romy nog een extra ererondje rijden….. Voor de clubtitel maakte het allemaal niets uit. Dat was en bleef voor de terechte kampioen Jeroen voor Jaap (2e) en Romy (3e).

15+
 Ook hier een rijder die het hele seizoen de hele meute te sterk af is. Irjan Luttenberg (17 jaar) won, met uitzondering van zijn lekke band op De But, alles wat er maar te winnen viel. Dat is ook niet zo gek als je beseft dat hij derde werd in zowel het NL Regelmatigheids- alsmede het Benelux klassement. De enige die dit jaar in deze klasse van LV nog enige tegenstand bood, maar steeds net achter hem eindigde, was Ian van den Hoek. Maar omdat die hier niet aanwezig was, kon Irjan al na de start de titel de zijne noemen. Toch ging hij gemotiveerd en hard rond, zo kennen we hem inmiddels. Hoe dan ook werd het geen eenmanssolo, want (niet geheel) onverwacht kwam Rens de Bruijn (15 jaar) sterk mee. Na 50 minuten koers was het gat niet meer dan enkele tientallen seconden. Van die Rens gaan we dus vast ook meer horen. Benjamin Mein kon het tempo van deze twee 'beulen' niet volgen maar reed relatief eenvoudig naar een nette derde plaats voor Bart van Doesburg. Daarachter moest de beslissing voor de derde plaats in het kampioenschap nog vallen.

Felix Linsen had netto één puntje voorsprong op Boris Ignatov. Boris, in zijn maagdelijke witte broek met vanwege de doorschijnendheid een onderbroek eronder, zou door Felix hier voor te blijven op gelijke hoogte kunnen komen. En dan zou het laatste resultaat de doorslag geven. En dat werd het ook want Boris had een iets langere adem dan Felix en greep de vijfde plaats en daarmee de derde plaats in het kampioenschap. Timo Smets en Roberts Smits tekenden voor de respectievelijke plaatsen 6 en 7 van de dag. Wie was er dan tweede geworden? Dat was Ian die er niet was maar wel mooi de 'zilveren' in het roemruchte Licht Verzet Clubkampioenschap behaalde.

Dames 
Bij de dames was Ayke Melskens al het hele jaar niet te vangen. Ook vandaag was de winst weer voor haar en daarmee werd zij een terechte kampioen. Zus Minke Melskens probeerde het nog wel maar bleef net als eigenlijk het hele jaar net de iets mindere. Daarmee werd zij wel tweede in het kampioenschap voor de vandaag vierde finisher Karlijn Mensink (3e). Vermeldenswaard is nog dat Ranhilde Luttenberg na twee echt loeiharde stuiters dit jaar gelukkig weer voldoende was hersteld om in het dagklassement de derde plaats te kunnen opeisen.

Prijsuitreiking Voornoemde prijswinnaars waren bijna voltallig aanwezig bij de Heksendans waar onder het genot van een heerlijke bak warme chocolademelk met slagroom de prijsuitreiking plaatsvond. Vele glimmende gezichten en en ook een paar die de verbeten trekken vertoonden van zij die volgend jaar de prijzen gaan ophalen…..

Dank 
Tot slot bedanken de trainers en hun hulpies alle ouders voor de steun en aansporingen die zij van hen mochten ontvangen. Daarbij verwachten zij natuurlijk dat de jeugd volgend jaar weer geladen aan de trainingen en wedstrijden zal gaan deelnemen . Daarnaast heel veel dank aan Wilma Hebing voor het spelen van rots in de branding voor de jeugdcoördinatie. Een job waar ze echt veel tijd en liefde in steekt. Natuurlijk ook onze penningmeesterinnende fotografe Joke Boonstra die bedankt wordt voor alle muntjes en de mooie foto's.

Alex PetersOgenblik a.u.b. ...