• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › Verslagen freeride

Clubwedstrijd Dualslalom 13 mei 2013


De op 13 mei gehouden Dualslalom tevens eerste wedstrijd voor het LichtVerzet Freeride kampioenschap 2013 was een doorslaand succes. Niet vanwege het weer dat donkere wolken en bij aanvang wat lichte regen bracht en ook niet vanwege het daardoor wellicht wat gedrukte deelnemersaantal, maar juist het enthousiasme van de aanwezige 18 deelnemers en de nagenoeg perfecte organisatie van de kakelverse Freeride afdeling zorgde voor dat succes. Er was zelfs stemmige muziek en een 'Rolf van Lin' bar ingericht om het de deelnemers en toeschouwers zo aangenaam mogelijk te maken. Bij de training een weekje eerder was het al een drukte van jewelste, en ook nu waren de meeste daarvan weer aanwezig om elkaars snelheid al slalommend in een lekker aflopend weiland in de Nederrijkse Hel op de proef te stellen.Op voorspraak van Wout Pijpers was een boer bereid gevonden een voor de dualslalom nog beter geschikt veldje aan te bieden dan in 2012. Toen was de grond erg vettig en bracht de regen flinke glibberigheid. Deze keer was de ondergrond duidelijk wat zanderiger en maakte de regendruppels veel minder uit. Was het dan niet glibberig? Best wel! Getuige enkele overmoed gerelateerde mooie schuivers waarvan alleen Pim de Clerq een pijnlijke schouder overhield die hem ook dwong na de training de race de race te laten. 

Na het zetten van een kwalificatie tijd op beide tracks werden tweetallen gevormd die al slalommend om het snelst naar beneden scheurden en eindigden met een sprongetje van een laag houten springschansje; de snelste tegen de langzaamste, de een na snelste tegen de een na langzaamste en zo verder. Na twee keer verliezen was het gedaan met Daan en werden nieuwe koppels gevormd totdat er nog twee rijders resteerden, voor de finale.

Voor iedereen was het makkelijk te doen, maar de een heeft nu eenmaal meer techniek en.... ervaring dan de ander en dat was te zien. Diverse rijstijlen waren te bewonderen maar dat Robbert Crommentuyn en Ewart van der Putten tot de snelsten behoorden was evident. Zij moesten het in de finale dan ook met elkaar uitmaken waarbij het wedstrijdritme van Robbert die als Master deelneemt aan internationale wedstrijden (19 mei in Winterberg) de doorslag gaf. Of het doorzakken van XTrail man Ewart een dagje eerder in Joegoslavie tot 05.00u nog een rol speelde werd namelijk sterk betwijfeld. De derde plaats ging in een mooie strijd naar Karl Croonen die Martijn Huijbers te snel af was.De top drie vlnr Ewart, Robbert en Karl

Enige en tevens de enigste vrouwelijke deelnemer en dus ook winnaar van het (nog niet bestaande) vrouwenklassement was durfal Renee Petiet die weliswaar een beetje treurde dat ze niet wat vaker naar beneden kon scheuren, maar toch een leuke avond had. Een goede reden om de volgende keer meer dames te gaan ronselen.
Dankzij tijdwaarnemer Rene Heijsen en starter Harry Peters liep de wedstrijd lekker vlot en kon ook de landeigenaar, die even een blik kwam werpen, genoegzaam beginnen aan de 'dank' fles wijn.


Alex Peters

 
Foto's van Wim van Horen

Uitslag en de runs:
1 Robert Crommentuyn
2 Ewart vd Putten 
3 Karl Croonen
4 Martijn Huijberts
5 Rolf v Lin 
6 Lars Croonen
7 Wim v Horen
8 Tijmen Boonaerts
9 Wout Pijpers
10 Alex Peters
11 Noah v Horen 
12 Jari Bos
13 Don Roelofs
14 Jessy Sahuleka
15 Rik Harms
16 Onno Daamen
17 Pim de Clercq 
18 Renee Petiet
Ogenblik a.u.b. ...