Nadat 12 januari de eerste zes trainers al geslaagd waren voor het WT2 instructeurs examen waren nu de laatste drie cursisten aan de beurt. Ondanks de tegenslag dat het examen door het barre weer op 19 januari geen doorgang kon vinden waren allen vandaag super gemotiveerd om het felbegeerde papiertje te kunnen verdienen.

Ditmaal waren de laatste drie jeugdtrainers aan de beurt. Als eerste mocht Peter laten zien wat hij had geleerd. Peter mocht beginnen met de veiligheid controle en de warming-up. Thema vandaag was bochten. Binnen een mooi afgebakend circuit heeft Peter een mooie opdracht uit kunnen voeren.

Daarna mocht Patrick laten zien wat hij de afgelopen maanden allemaal opgestoken had tijdens de WT2 lesdagen. Ook hij ging verder met een mooie trainingsvorm voor bochten, de leerlingen waar dan ook diep teleurgesteld dat Patrick uiteindelijk het stokje door mocht geven aan Sybe. 

Sybe had een leuke opdracht verzonnen om de eerder geleerde technieken in te laten slijten door een parkoers samen te stellen waar de verschillende bochten in verschillende snelheden genomen moesten gaan worden. Door halverwege ook nog eens van rijrichting te veranderen maakte de opdracht helemaal compleet. Als laatste mocht Sybe ook de cooling-down verzorgen. Met behulp van het piep 'Rupsje Nooit Genoeg' werd ook dit een enorm succes. Binnen een vierkantje moest de rups binnen 20 tellen worden doorgeven. Voetjes op de grond en het verlaten van het vierkant leverde een bijzondere straf op. De deelnemer moest dan een rondje "LOPEN" om het vierkant.

Na deze oefening mochten de cursisten afscheid nemen van de leerlingen en was het tijd voor de evaluatie en de beoordeling van de opdrachten. Zoals we al hadden verwacht (maar je weet het maar nooit) kregen ze alle drie een positieve beoordeling.

Als vereniging mogen we er dan ook ontzettend trots op zijn dat we er dit jaar al 9 WT2 trainers er bij hebben gekregen. Het volgen van deze opleiding vraagt ook best wat privé tijd en dat hebben ze toch er allemaal voor over gehad. Door er voor te zorgen we steeds meer gediplomeerde trainers binnen onze gelederen hebben kunnen we ook echt uitstralen dat we een club zijn die het training geven serieus neemt. 

Bijzonder om te vernoemen is ook dat we er voor het eerst er ook een trainer bij hebben die direct vanuit de Jeugd op het moment dat hij 18 is geworden deze opleiding heeft willen volgen, Sybe Peters. Hij is dan ook de jongste WT2 trainer van dit moment. Binnen de jeugdafdeling is het meestal zo dat een ouder de rol van trainer op zicht neemt. Naast Gijs is Sybe nu de 2e trainer die vanuit de jeugd gekomen is.