We kunnen weer! Woensdag 19 mei start om 1900 uur de XC trainingen. De FR start 31 mei.
Vanwege Corona is de maximale groepsgrootte 30 personen. Hoe dan ook streven we naar meerdere kleinere groepen om het voor de trainers behapbaar te houden. 
 
Op 19 mei met vijf XC groepen: P1, P2, T1, T2 en de damesgroep.

Verzamelen zoals gebruikelijk op het 4daagseterrein Heumensoord. Zorg dat je direct bij de juiste trainer/groep gaat staan en niet massaal met alle groepen bij elkaar (i.v.m. die 30 personen max). Uiteraard moet nog steeds de 1,5 meter afstand gehandhaafd worden, help elkaar hierbij.
  • Luc zal de P1 meenemen voor twee verschillende oefeningen op de blauwe route. Een blokje intensieve interval, 6x 45 sec met 1.15 rust. Daarnaast een blokje extensieve interval/vaartspel.
  • Nieuwe trainer Jaap neemt de P2 mee voor een combinatie van extensief toeren met wat intensievere 2 minuten blokken omhoog bij het ‘tonniepad’ Voor de afdalingen gaat het traumapad in ieder geval vaak gebruikt worden 😊.
  • Robbert en Viktor (ook nieuw als trainer) nemen de T1 mee om specifiek te trainen op het wortelpad op de rode route. Focus op houding en ver vooruit kijken ( ook in de klim).
  • Marcel Ritzer gaat de T2 geven. In deze training gaat er getraind worden op de juiste remtechniek, met accent op de voorrem en positie op de fiets.
  • Sabrina en Jose nemen de damesgroep mee. Na een zorgvuldige check van de fiets (oa bandenspanning en remmen) gaat deze groep een lekker stuk fietsen over de MTB routes. De focus bij deze training is de houding op de fiets bij het afdalen: aanvalshouding, dropper gebruiken of zadel omlaag en wendbaar zijn. Dit gaat gecombineerd worden met een intervaltraining. Ook is er  net als bij de T2 aandacht besteed worden aan het juiste gebruik van de remmen.