E-MTB richtlijn

Met E-MTB's komt niet alleen een nieuwe groep (E-)MTBers in beeld, maar ook her- en door opstappers die vanwege leeftijd of medische beperkingen waren gestopt of overwegen te stoppen. Ook ouder wordende leden willen we graag binnen de club kunnen faciliteren ook als ze door omstandigheden minder fit zijn maar nog graag meedoen.

We zijn een sociale club waar leden elkaar respecteren tijdens het beoefenen van onze hobby/sport. Met de E-MTB mag je deelnemen aan alle clubactiviteiten, mits je navolgende richtlijn opvolgt:

  1. Alleen deelname met een echte E-MTB, dus met trapondersteuning. Handgas als bv op een brom-/snorfiets is niet toegestaan. 

  2. Bij clubactiviteiten aanpassen aan de groep. Het gaat om wederzijds respect, een snelle fietser dient altijd rekening te houden met een langzamere. Dat geldt onverkort voor een E-MTB-er.

    Het is evident dat sneller biken en klimmen met een E-MTB makkelijker gaat. Dit hoeft niet benadrukt te worden. Denk daarbij aan het niet hinderen van anderen door in te halen op onhandige plaatsen zoals b.v. op smalle paden en klimmetjes.

  3. Aan clubwedstrijden is alleen deelname mogelijk indien er een aparte klasse voor is (gelet op de huidige aantallen voorlopig niet aan de orde). 

  4. Bij sommige activiteiten kunnen nadere voorwaarden gesteld worden, zoals bv bij de XC weekenden. Dat staat vermeld bij de aankondiging.
Terug