Cross Country weekend najaar Manderscheid

Van oktober 09, 2020 12:00 tot oktober 11, 2020 13:00
Categorieën: Cross Country (XC)
Labels: CrossCountry

We gaan naar Manderscheid en verblijven daar in: 

Vulkaneifel-Jugendherberge Jugendgastehaus Manderscheid
Mosenbergstrasse 17
54531 Manderscheid
T: +49 6572557

Tijdens het trainingsweekend dienen we ons te houden aan de plaatselijke COVID19 maatregelen. Op dit moment betekent dit het verplicht dragen van mondkapjes in de jeugdherberg, in eetgelegenheden en in winkels. We mogen ook niet aan lange tafels eten, maar blijven in de ‘bubble’ van onze kamergenoten.

De Jeugdherberg ligt aan de rand van het dorp, maar er valt daar weinig te beleven. Dus is Daun de plek om ’s avonds te zijn. Dit is 15 minuten rijden met de auto, maar de jeugdherberg heeft ook een kroegje voor diegenen die niet naar Daun willen gaan. Op zaterdag rijden we weer een lange dagtocht met eventuele lunchstop (op eigen kosten).
De jeugdherberg beschikt tevens over een fietsenstalling en de organisatie neemt lange kabelsloten mee om de fietsen vast te leggen. 

Wie mogen mee?
Alle seniorleden, XC of FR. Nieuwe deelnemers worden geadviseerd vooraf bij hun trainer te informeren over de technische en conditionele zwaarte van zo’n weekend.
Het aantal groepen, groepsindeling en hun deelnemersaantal bepaalt de organisatie/voorrijders na inschrijving.
Mocht blijken dat een van de groepen te groot wordt of dat de organisatie twijfelt aan het minimaal benodigde technische en/of conditionele niveau, dan behoudt de organisatie en/of de begeleiders het recht om mensen deelname te weigeren of over te plaatsen naar een andere groep (ook tijdens het weekend na onderling overleg).
E-MTBs zijn toegestaan in groep 4. De elektrische ondersteuning moet ca 65km en 1500hm per dag mogelijk maken. 
Het definitieve aantal deelnemers wordt bepaald, twee weken na de opening van de inschrijving i.v.m. kosteloos afmelden van reeds gereserveerde plaatsen door de organisatie. Er zijn nu 50 plaatsen gereserveerd, maar ivm COVID19 verwachten we minder aanmeldingen.
Het kan zijn dat we met kleinere groepen gaan rijden dan afgelopen jaren.

Programma

 • Op vrijdag om 13.00u vertrekken voor een tocht van ongeveer 40/50 km. (een uur van te voren aanwezig A.U.B.)
 • Op zaterdagochtend om 9.30u een tocht van 70/80 km.
 • Op zondag om 9.30u nog een zeer mooie trip van ongeveer 3 tot 4 uur.
 • De kamers dienen op zondag om 9:30 schoon opgeleverd te worden.

Begeleiders/voorrijders
Ook voorrijders maken hun afweging op basis van COVID19 ontwikkelingen, dus het staat nog niet vast wie erbij zijn. Maar we zorgen dat alle groepen een mooie GPS track beschikbaar hebben. 

Kosten
Het kamp kost per deelnemer 75 euro en is inclusief beddengoed, ontbijt, avondeten (beide dagen) en lunchpakket op zondag.
Op zaterdag zal er tussen de middag (eventueel) onderweg een lunchpauze worden gehouden, waarvoor je zelf contant geld moet meenemen en een mondkapje.
Vervoerskosten dienen onderling geregeld te worden met de chauffeur.

Hoe verder?
Je kunt je vanaf nu aanmelden.

 1. Aanmelden via de knop bovenaan.
 2. Hierbij gaarne ook vermelden op welk tijdstip je aankomt (12:00u of ’s avonds), E-MTB gebruik ja/nee, indien bekend je medereiziger en eventuele andere bijzonderheden, zoals vegetarische maaltijd, etc.
 3. Ivm COVID19 maatregelen moeten we van tevoren de kamerindeling doorgeven. Heb je voorkeuren, mail deze naar 
 4. Afmelden kan kosteloos tot 16-08-2020 via de knop bovenaan.
 5. Bij aanmelding ben je betalingsplichtig. Bij het afgelasten van het voorjaarskamp i.v.m. COVID19 zou Licht Verzet een deel van de kosten dekken, dat bleek uiteindelijk niet nodig. Deze keer is het risico voor jezelf.
 6. De betaling vindt plaats twee weken voor het trainingskamp via automatische incasso.
 7. Als je ingeschreven hebt en toch niet mee kunt (ziekte, werk e.d.( meld het aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan wordt jouw plaats opgevuld door iemand van de reservelijst. Als die plek open blijft kan je betaling vanwege aangegane financiële verplichtingen niet worden geretourneerd.
 8. Zes tot acht weken van te voren wordt een tijdelijke deelnemerslijst verstuurd, zodat iedereen het vervoer onderling kan regelen. Daarna volgt er twee weken van te voren nog een definitieve deelnemerslijst met aanvullende informatie.

Vragen kun je stellen aan Leon van Capelle tel. 024 3505032 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gaan

 • Gravatar Alex Peters
 • Gravatar Martijn Boss
 • Gravatar Reza Ravenstijn
 • Gravatar Marcel Ritzer
 • Gravatar Pieter Rademakers