• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Nieuws

Algemeen: Richtlijn E-MTB binnen de club
   (03-05-2018)

Als bestuur realiseren wij ons dat E-MTBs in aantal een gestage groei doormaken, er zijn al LV leden die er een (bij) hebben maar ook nieuwe leden met E-MTB kloppen aan. 

Met E-MTB komt niet alleen een nieuwe groep (E-)MTBers in beeld, maar ook her- of dooropstappers die vanwege leeftijd of medische beperkingen waren gestopt of overwegen te stoppen. Ook ouder wordende leden willen we graag binnen de club houden ook als ze minder fit zijn maar nog graag meedoen. 
Wij willen dan ook die MTB-ers gelegenheid bieden lid te zijn/blijven. Maar gelet op het enigszins afwijkende karakter hebben we een richtlijn voor het gebruik van E-MTBs vastgesteld. 

1. Alleen deelname met een echte E-MTB, dus een MTB met trapondersteuning. Handgas als bv een brommer is niet toegestaan. 
2. Bij clubactiviteiten aanpassen aan de groep. Het gaat om wederzijds respect, een snelle fietser dient altijd rekening te houden met een langzamere. Dat geldt onverkort voor een E-MTB-er. 
Het is wel duidelijk dat sneller biken en klimmen met E-MTB makkelijker is, dit hoeft niet benadrukt te worden. Denk daarbij aan het niet hinderen van anderen door in te halen op onhandige plaatsen zoals b.v. op smalle paden en klimmetjes. 
3. Om het sportief uitdagende accent erin te houden streven we een leeftijds ondergrens van 40 jaar na. Uiteraard kan hiervoor het bestuur (na een verzoek) dispensatie verlenen. 
4. Aan clubwedstrijden is alleen deelname mogelijk indien er een aparte klasse voor is (gelet op de huidige aantallen voorlopig niet aan de orde). 
5. Bij clubtrainingen zijn E-MTBs uitgesloten van de Prestatie 1 training (P1 = hoogste).

Bestuur MTB club Licht Verzet Ogenblik a.u.b. ...