• Coop
  • Stipbike
  • Aia Software
  • La Vintus Open Haarden
  • RezaCoach
  • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › Mini Downhill Cup

MAGURA Mini Downhill Cup Wijchen 22 april 2018

Op 22 april organiseert MTB club Licht Verzet een jubileumwedstrijd met haar 10e voor de MAGURA Mini Downhill Cup (MDC). Na in 2017 een jaartje geen Wijchen zijn we er weer bij.

Ons bouwteam met ervaren downhillers en vele andere enthousiastelingen hebben de laatste twee jaar hard gewerkt om de track op de Wijchense Berg weer flink aantrekkelijker te maken voor de liefhebbers met o.a. een nieuwe houten wall ride, meer flow en diverse andere aanpassingen. De track kent diverse downhill lekkernijen, eigenlijk voor elk wat wils. Waar het echt moeilijk wordt is er natuurlijk een 'by-pass'. Daardoor is de track voor iedereen; vrouw, man, jong of oud goed te doen. Ook dit jaar hebben we een tweede track zodat je het wachten kunt veraangenamen met trainen/spelen/oefenen!!

Mad dress contest en verloting
Voor de best (of gekst) geklede renner tijdens de ochtendtraining is er een speciale prijs. Na afloop is er ook nu weer een verloting van diverse artikelen onder de ingeleverde stuurbordnummers.

De nieuwe wallride met jump (Tijmen B in de bocht)  

Accommodatie
In de skihut annex kantine van Skicentrum "De Wijchense Berg" kun je een natje en droogje halen en heb je vanaf het terras een mooie blik op de springschans bij de finish. Hier is ook de WC en douche en een verzorgingspost.

Inschrijven
Er zijn 110 startplaatsen te vergeven. Een (voor)inschrijving wordt definitief op het moment dat € 15 is ontvangen op rekening NL70 INGB 0003 7280 22
t.n.v. MTB club Licht Verzet onder vermelding van: MDC Wijchen 2018 en je naam. Met een KNWU licentie of basislidmaatschap van 2018 krijg je 2,50 korting. Vermeld dan ook je KNWU nr en breng dit bewijs mee naar de inschrijving. De voorinschrijving sluit 18 april.

De inschrijflijst heeft 115 plaatsen maar alleen de eerste 110 die voorinschrijven en betalen zijn verzekerd van deelname. Het betalingsmoment bepaalt de volgorde op de deelnamelijst. Voorinschrijvers die als 111e of later betalen komen op de reservelijst. De betaling van een deelnemer die zich op de wedstrijddag niet voor 10.00u meldt vervalt aan de wedstrijdorganisatie, de inschrijving wordt geschrapt en de plaats wordt beschikbaar gesteld voor iemand van de reservelijst, of indien die lijst leeg is een bijschrijver. Als daar aanleiding voor is komt onderstaand de deelnemerslijst en reservelijst.

Betaling later dan 18 april betekent een verhoging van de deelnamekosten met € 2,50.
INSCHRIJVEN

Overigens is het om meerdere redenen interessant naar Wijchen te komen. Natuurlijk voor het aanschouwen van fraaie runs op onze MDC track en het bezoeken van de diverse stands van downhill bikes en accessoires, maar ook om de sfeer te proeven en de mogelijkheid te benutten om met je bike een tweede track aan de zuidzijde van de MDC track te benutten. Daar mag buiten de MDC om de gehele dag worden geoefend/getraind/gespeeld (op eigen risico) en kun je in ieder geval met je bike aan de gang.

Allerlei interessante en actuele informatie is op Facebook Licht Verzet MDC wedstrijd te lezen.

Tijdschema

09:00 - 10:00  Inschrijving & trackwalk
(10.00-10.30)  Voorinschrijving gesloten, bijschrijvers van de reservelijst kunnen inschrijven
10:00 - 12:00  Training
12:00 - 12:15  Track gesloten
12:15 - 14:00  1e race run
14:00 - 15:00  Training
15:00 - 15:15  Track gesloten
15:15 - 17:00  2e race run
17:15 - 17:30  15 dagsnelsten doen de SUPERRUN!
ca 17:35          Prijsuitreiking ter plaatse

Categorieën, tevens volgorde runs
- Jeugd (jongens en meisjes): 8 t/m 12 jaar
- Meisjes en Dames: 13 jaar en ouder
- Junioren jongens: 13 t/m 17 jaar
- Masters: 31 jaar en ouder
- Heren: 18 t/m 30 jaar

Helpers gevraagd
Als je niet deelneemt zou het fijn zijn als je ons komt helpen. Zowel voor de opbouw als de dag zelf zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je ons helpen (hoeft maar een paar uurtjes) met het organiseren van deze mooie evenementen? Kom je dus kijken naar een vriend of familielid? Versterk dan ons team! Dank namens de organisatie.
Meld aub je beschikbaarheid bij vrijwilligerscoördinator Dzintra door een SMS of Whatsappje te sturen naar 06-2052 2052.

Restitutie
Na inschrijving en ontvangst van het inschrijfgeld bestaat geen mogelijkheid tot retourneren van het inschrijfgeld.
Deelnamebewijzen mogen overgedragen worden aan een ander persoon mits de organisatie daarover uiterlijk een week voor de wedstrijddag wordt geïnformeerd.

Komt een reservelijster uiteindelijk niet voor een van de startplaatsen in aanmerking, krijgt hij/zij zijn/haar geld teruggestort.

SPONSOREN

     

www.magura.com is leverancier van remsystemen, schokbrekers, voorvorken en droppers voor bikes, topmateriaal voor XC, enduro en downhill.


   

Unique bathrooms by JEE-O Bikeplanet Haarlem

                

 

Organisatie comite 2018

Marischa Elmans
Dzintra Cibulska
Aniek van Zutphen
Robbert Crommentuyn
Tijmen Boonaerts

MDC Wijchen 2018 track

Locatie & bereikbaarheid

Skicentrum "De Wijchense Berg" - Heumenseweg 180 - 6603 KT Alverna/Wijchen

Routebeschrijving:
Vanuit richting Arnhem en Den Bosch A50 
• Afslag Nijmegen / Wijchen. (knooppunt Bankhoef)
• Afslag Bergharen / Wijchen / Niftrik.
• T-splitsing rechts richting Grave. 
• Bij de 1-ste rotonde links. ( richting Grave.)
• 2 rotondes rechtdoor.
• Bij T-splitsing links richting Wijchen.
• 2 rotondes rechtdoor richting Nijmegen.
• 1e stoplicht rechts, na ca 1 km ziet U rechts het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

Vanuit richting Venlo A73 
• Afslag Nijmegen - Dukenburg (nr. 2)
• 1e stoplicht rechts, dit is richting Wijchen
• Weg door het bos volgen.
• Bij ANWB-bord Alverna/Wijchen (Restaurant St. Walrick) rechtsaf.
• Na 3,2 Km. ziet u links het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

Vanuit Nijmegen
• Richting Grave volgen.
• In Alverna bij het stoplicht richting Heumen.
• Na 1 Km. ziet U rechts het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

Kamperen 

Kamperen op het terrein van de Wijchense Berg is niet toegestaan. Er zijn enkele campings in de nabijheid.
www.recreatiecentrumalverna.nl
www.campingbijde3linden.nl

Gravity Weekend: Mini Downhill Cup Wijchen 26 juni 2016

 

SPONSOREN 

 

 

 

Magura is leverancier van remsystemen, schokbrekers en voorvorken voor bikes en dit topmateriaal wordt bij XC, enduro  en downhill veel toegepast.
 www.magura.com

  

 

 

Free Time World is uw webshop & winkel & werkplaats, waar u terecht kunt voor alle benodigdheden voor: motorcross, downhill, quadrijden, bmx, freeride, mtb, step&skate en vrijetijd
www.freetimeworld.com

 

 

 

Mountainbike- en racefiets verhuur  en activiteiten o.a: groepsactiviteiten, familiedagen, bedrijfsuitjes, teambuilding, MTB clinics.
www.vanzutphen-outdoor.nl

 

 

Naast voornoemde lokale sponsoren heeft de MDC sponsoren die bijdragen aan het beoefenen en ontwikkelen van de downhill sport in Nederland

.

www.minidownhillcup.nl


Combinatievoordeel Gravity Weekend

Een dag eerder op 25 juni is op dezelfde locatie een Mini Enduro. Deelnamekosten zijn €15 maar in combinatie met de MDC neem je aan beiden deel voor de Gravity Weekendprijs van 25 euro (met KNWU 22,50). Dan kun je ook als je wilt op 25 juni s'avonds deelnemen; aan de BBQ -beperkt aantal plaatsen!- voor slechts € 15 inclusief twee drankjes. Deelname aan de Mini Enduro kan evt. met dezelfde bike. Als je deelneemt aan beide evenementen en de BBQ de betaling van €40 (of 37,50 met KNWU) in één keer  betalen o.v.v. MDC en Enduro Wijchen 2016 en je naam. 


Mini Downhill Cup Wijchen 15 Sept 2013 super geslaagd!! 

De maandenlange voorbereiding aan de track leek nog bijna in het water te vallen daar het in de week voor de wedstrijd volop regende. Met vele kruiwagens vulzand was nog gepoogd de vette klei begaanbaarder te maken maar veel zou afhangen van het weer op de dag. Het geluk was met de organisatie want op de dag zelf bleef het op een enkele drup na droog en scheen zelfs de zon enkele uren. Zo konden deelnemers en publiek genieten van de mooie MDC Wijchen track waar heel veel mooie technieken geshowed werden om de snelheid op te voeren. Want naast een paar flinke sprintbenen op de vlakke stukken was het ondermeer wenselijk de bikes op de jumps te drukken (scratchen) om snel weer de grond te raken en te kunnen trappen. Ook was duidelijk de inzet van heupwerk te zien waarmee de bikes door de bochten werden gedirigeerd, bih het stylen op de sprongen maar natuurlijk ook om lekker te kunnen scratchen. 

Bij de jeugd 8 t/m 12 jaar was Mirko Hendriksen met twee snelle runs en een snelste tijd van 58,32 vandaag onverslaanbaar. De tweede plaats ging naar MDC kampioensleider Pepijn Lemckert die Simon Klaassen achter zich wist te houden.

In de categorie Junioren 13 t/m 17 jaar kwamen alleen jongens aan de start. In voorgaande wedstrijden waren weliswaar twee meisjes gestart maar die waren helaas ingedeeld in de verkeerde leeftijdscategorie. Geldend is de algemene KNWU regel en in dit geval is dat de leeftijd bereikt op 31 december 2013 telt. Daardoor gingen deze '18' jarigen naar de dames categorie en zal het MDC kampioenschap dienovereenkomstig worden aangepast. Overigens een lot dat ook een enkele heren respektievelijk master deelnemers trof. 

De Belg Wiebe de Prins toonde zich bij de junioren jongens t/m 17 jaar tweemaal de snelste met een beste tijd van 50,95 terwijl Max van Eijndhoven op 0,63 seconde bleef steken voor een dik verdiende tweede plaats. De derde plaats werd pas in de 2e run beslist en maar liefst drie boys maakten daar aanspraak op. Onder de streep was het Henk Jan Lammersen die de laatste podiumplaats wegkaapte voor Menno van der Heide en debutant Ramon Kroon die meteen maar de vijfde plaats inpikte. Lichtverzetter Lars Croonen eindigde als achtste.
 Kiona Harbers maakte het spannend bij de Dames 18 jaar en ouder door in haar eerste run de ketting er onderweg weer te moeten opleggen. Dat kostte wat tijd maar de 2e run maakte zij dat helemaal goed met een tijd van 59,75. Daarvoor moest ze wel de hele categorie op de Hot Seat. Eelke Rutten snelste in de eerste run bleef steken op 0,75 sec en kwam zo finaal uit op plaats twee met Belinda Abbing op plaats drie op een gap van 4 seconden.


Ook in de Masters 31 jaar en ouder staken twee man met kop en schouders uit boven de rest van het veld. Licht Verzetter Robbert Crommentuyn benutte het thuisvoordeel en zette een strakke eerste run neer op 50,29.Gelouterd professional crosscountry mountainbiker Jelmer Pietersma had met de winst in Groningen al laten zien dat hij ook met de Downhill raad weet maar bleef na die eerste run steken op 0,91 sec van Robbert. In zijn 2e run ging hij er nog eens goed voor zitten en schoot met een scherpe 49,60 naar de snelste tijd terwijl Robbert zich niet kon verbeteren en dus zijn eerste tijd bleef staan. Styles 'Filthytrail' Hanssens kon deze twee niet baas maar de rest wel en 'stylde' naar een strakke derde podiumplaats. Als een-na-snelste Lichtverzetter finishte Ewart vd Putten op de vijfde plaats maar ook de zevende en achtste plaats van Martijn Huiberts resp. Martijn Roelofs mocht er zijn in dit veld van bijna 30 rijders. Andere LV-ers: Wout Pijpers (13), Rolf van Lin (15) en Rik Rijcken (17).
 
Bij de Heren 18 t/m 30 jaar kwamen ruim 35 sterke kleppers aan de start waarvan er 7 minder dan 53 seconden nodig hadden om de track af te jagen. Four-crosser Daniel Prijkel vestigde zich na de eerste run meteen op de eerste plaats met 49,03 maar kon zich nog niet veilig wanen daar Mark Toeters dichtbij bleef met 49,45. Dat is minder dan even te laat insturen of even wegslippen. Motorcrosser Donny Bastemeijer (in stijl met zijn KNMV MX selectie shirt) zette de derde tijd 50.68. Daarachter kwam Robin Moelders met Rien Terpstra, Lars Veenstra en Maarten Muselaers op de hielen. Dat moest sneller kunnen en dus zou er vast en zeker nog even wat van die tijd afgaan. Iedereen verbeterde zijn tijd en er waren kleine positie wisselingen maar echt spannend werd het toen Moelders onder Bastemeijers tijd van de 1e run dook. Donny antwoordde onmiddellijk maar bleef met 49,74 hangen op de derde plaats achter Toeters en Prijkel. Toeters verbeterde zijn tijd en kroop met 48,99 net onder de 1e run tijd 49,03 van Prijkel. Die wist aller ogen op zich maar Daniel heeft WK 4X ervaring en kon goed met de druk omgaan. Niet vreemd dan ook dat hij de zaak nog scherper maakte met 48.13 wat naast een nieuw baanrecord ook de overwinning betekende. Karl Croonen toonde zich de beste Licht Verzetter met een vijftiende plaats voor Bas Roelofs (21) en Pim de Clerq (26).

 
Over twee weken
Een mooie track en sportieve en spannende wedstrijden. Opvallend was dat de winnaar bij de masters Jelmer Pietersma de derde tijd van de dag reed en dus ook bij de Heren gewoon kon meedingen voor het podium. Ook de winnaar junioren jongens Wiebe de Prins zou met de vijfde tijd geen slecht figuur slaan bij de heren.
Wat wil je als organisator nog meer. Er was ontzettend veel waardering van het internationale gezelschap rijders uit Nederland, Belgie, Duitsland en Ierland voor zowel de mooie track als onze (bijna??) perfecte organisatie. Natuurlijk hebben we verbeterpuntjes, en die nemen we mee. Maar als rijders ons komen vertellen te hebben genoten, was het dat vele werk van ons allen waard. Daar doen we het voor.... 

De 4e en laatste MDC wedstrijd in 2013 is op 29 sept in Spaarnwoude.

Met groet van het kernteam MDC Wijchen Ewart vd Putten, Rolf van Lin en Alex Peters die het met steun van de andere leden van de Freeridecommissie Pim de Clerq, Jessy Sahuleka, Robbert Crommentuyn en Marcel Frenk met hulp van talloze Lichtverzet vrijwilligers mogelijk konden maken.

Alex Peters

PS: Voor meer, kijk op Facebook Licht Verzet Freeride. Als je daarop nog geen toegang hebt meld je dan aan op FB, wij garanderen dat het zeer snel wordt gehonoreerd!


FOTO'S:
John Veenstra:

http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=068AC5F379D74325

Marc Hollander 
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 115&type=1

Manon van de Sande 
http://www.pinkbike.com/u/daniel-prijke ... 3-Wijchen/

Styles Hanssens:
http://www.pinkbike.com/u/steelsprocket ... 13/?page=3

Aneta Budkova:
https://www.facebook.com/pages/Aneta-Bu ... 6014870036

FILMPJES:
Nijmegen1

http://www.dailymotion.com/video/x14ryu ... &start=230

Styles Hanssens:
http://www.pinkbike.com/video/332097/

Tristan Botteram:
http://youtu.be/FtXu79h3TiU  

Combinatievoordeel Gravity Weekend

Op 7 sept is op dezelfde locatie een Mini Downhill Cup Wedstrijd. Deelname kosten zijn 12,50 maar in combinatie met de mini enduro neem je aan beiden deel voor de Gravity Weekendprijs van 20 euro. Dan kun je ook als je wilt op 6 sept s'avonds deelnemen; aan de BBQ voor slechts € 15 inclusief twee drankjes. Deelname aan de MDC kan evt. met dezelfde bike.

 


Ogenblik a.u.b. ...