• Coop
 • Stipbike
 • Aia Software
 • La Vintus Open Haarden
 • RezaCoach
 • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › Mini Enduro Cup

De mini enduro versie 2016

kreeg in zijn derde editie voor het eerst met nattigheid te maken halfweg koers. Dat maakte het parcours er niet eenvoudiger op, maar zoals zo vaak waren het toch weer de beste stuurlui die met de winst gingen slepen hoewel het veld wel gaandeweg enigszins gedecimeerd werd.

Bij de Jeugd was Luuk Budding duidelijk de snelste maar had pech. Een deelnemer was voor hem gevallen in de derde proef waar hij niet langs kon. Dat kostte hem een dikke minuut waardoor de winst naar Ben Flaton verhuisde. Derde werd Malik Elmans. Volgende keer gaat Luuk vast direct bij de finish van de proef protesteren om de proef over te kunnen doen. Uniek was dat we dit keer een Lichtverzetter als winnaar konden noteren bij de Heren waar Ewart van der Putten zich de beste technicus toonde. Hij veroorloofde zich slechts 1 schuiver 'mijn achterwiel zocht naar grip maar kwam mij opeens voorbij ;-)'. Desondanks won Ewart met vlag en wimpel met een nette voorsprong op een sterke Tim van Esch. Voor de derde plaats vocht Bror Aarsman het uit met Karl Croonen. Deze seconden battle werd pas in de laatste proef beslist doordat Karl zijn achterstand van 4 seconden wist weg te werken.

Bij de dames liet Hanne van den Bielerd zich niet van de wijs brengen en won voor Stephanie van Maarschalkerweerd. Medeorganisator Aniek van Zutphen mocht ook naar erepodium waar mooie prijzen van www.progravity.nl te verdelen waren.

De verloting met mooie prijzen beschikbaar gesteld door Specialized en Magura werd druk bezocht. Alle prijzen vonden ineens een nieuwe eigenaar omdat alle rijders in een gezellige ambiance acte de presence gaven.

 

Gravity Weekend: Mini Enduro cup Wijchen 25 juni 2016

 
Als onderdeel van het Gravity Weekend met de 4e Mini Downhill Cup Wijchen (MDC) op zondag 26 juni, organiseert Licht Verzet alweer voor de derde keer een Mini Enduro wedstrijd op de Wijchense Berg op zaterdag 25 juni.

De eerste versie van dit evenement in 2014 werd erg goed ontvangen, in 2015 is een langere route gemaakt waar wat haken en ogen aan zaten. Daarom in 2016 weer de kortere route. De lengte wordt afhankelijk van het aantal deelnemers maximaal 35km. Meer deelnemers betekent meer km's mede om te zorgen dat men niet op elkaar hoeft te wachten bij de proeven. Uiteraard hebben we weer vijf mooie proeven die flink wat vragen van stuurmanskunst en fietsbeheersing. Waar het echt spannend is zal een by-pass het mogelijk maken om een obstakel te mijden (wat iets langer duurt).

Deze enduro bestaat uit een MTB route die meerdere getimede klassementsproeven met elkaar verbindt. Op de route is het tempo rustig mede door een vrij soepel tijdschema. Op vijf uitgezette proeven gaat het erom de snelste tijd neer te zetten, tijden die opgeteld het eindklassement bepalen. In de proeven gaat het voornamelijk omlaag maar ook (korte) klimmetjes worden niet geschuwd. De rijtijd in de proef is ca 1,5 a 2 minuten. Kortom een soort sprint waarin zowel de technische afdaler als de sterke klimmer zich kunnen meten. Op de verbindende route naar de volgende proef kan gerelaxed worden om de 'accu' op te laden.

Overigens is het om meerdere redenen interessant 25 en 26 juni naar Wijchen te komen voor het aanschouwen van de rijkunsten bij de Enduro en de Mini Downhill Cup en het bezoeken van de diverse stands van Downhill Bikes en accessoires, maar ook om de sfeer te proeven.

Er zijn maximaal 60 startplaatsen te vergeven. Voorinschrijving a € 15,00 is gelet op de belangstelling aangeraden om zeker te zijn dat je een startplaats hebt. 

De voorinschrijving start 1 mei en sluit 19 juni. De inschrijflijst biedt 75 plaatsen maar alleen de eerste 60 die voorinschrijven en betalen zijn verzekerd van deelname. Het betalingsmoment bepaalt de volgorde op de deelnamelijst. Voorinschrijvers die als 61e t/m 75e betalen komen op de reservelijst. Een deelnemer die zich op de wedstrijddag niet tussen 10.00 en 10.30u meldt wordt geschrapt en de plaats wordt beschikbaar gesteld voor iemand van de reservelijst of, indien die lijst leeg is, een bijschrijver. In de week voor de wedstrijddag krijgt iedereen informatie over zijn deelname en plaats op de deelnemers-/reservelijst.

Indien een persoon op de reservelijst uiteindelijk niet voor een van de 60 startplaatsen in aanmerking komt, krijgt hij/zij zijn geld na afloop van de wedstrijd teruggestort.

Inschrijven?
INSCHRIJVING 

Hieronder nog de oude kaart, de nieuwe is in bewerking en blijft geheim tot op 25 juni

Melden op 25 juni
Elke deelnemer dient zich te melden bij de inschrijving in de skihut van Skicentrum "De Wijchense Berg". Na controle of de betaling is gedaan (vergeet je KNWU licentie/basislidmaatschap niet te tonen) en het risico aanvaardings formulier (zie voor tekst onderaan) is ingeleverd, volgt uitreiking van het stuurbord met nummer (€ 5 borg).

Bijschrijven kan, indien er nog plaats is, tussen 10:00 en 10:30 uur op wedstrijddag zelf en kost € 2,50 extra.

Accommodatie
We mogen gebruik maken van de faciliteiten van de skihut annex kantine van Skicentrum "De Wijchense Berg" waar je ook je natje en droogje kunt halen (lunch, patat, broodjes ed) en vanaf het terras een mooie blik hebt op de springschans bij de finish (tevens finish proef 5). Hier is ook de EHBO verzorgingspost. 

ProGravity is aanwezig met een tent voor eventuele technische assistentie.

Route en proeven
Deze zijn (nog) geheim en worden op de dag zelf gepubliceerd

Tijdschema enduro
10:00 - 10:30 Inschrijving
Zorg je risico aanvaardings formulier vooraf te hebben ingevuld, dat scheelt wachten. Vergeet de 5 euro borg voor het stuurbord niet en het KNWU pasje (als je dat hebt) te tonen.
10:30 - 11:30 Trackwalk Wijchense Berg
                         Vijf proeven liggen op de WB, die zijn te 'trackwalken'.
12.15             Rijdersbriefing bij skihut

12:30             Start deelnemers om de minuut
12.55             Start 1e deelnemer proef 1
13.20             Start 1e deelnemer proef 2
13.45             Start 1e deelnemer proef 3
14.10             Start 1e deelnemer proef 4
14.35             Start 1e deelnemer proef 5
15:00 - 15.45 Finish deelnemers

ca 16:15       Prijsuitreiking ter plaatse. LET OP:  Magura stelt een MT7 remset ter beschikking, die wordt onder de deelnemers verloot mits aanwezig bij de prijsuitreiking.

Prijzen
Er zijn prijzen voor de drie snelste dames en heren ter beschikking gesteld door ProGravity.

Helpers gevraagd
Als je besluit niet deel te nemen zou het fijn zijn als je komt helpen want in de opbouw en de dag zelf voor zowel 25 als 26 juni zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je ons helpen (hoeft maar een paar uurtjes) met het organiseren van deze mooie evenementen? Kom je kijken naar een vriend of familielid? Versterk dan ons team! Dank namens de organisatie. Meld aub  je beschikbaarheid bijde vrijwilligerscoordinator als je helpt mag je gratis 25 juni s'avonds naar de gezellige BBQ

Combinatievoordeel Gravity Weekend

Een dag later op 26 juni is op dezelfde locatie een Mini Downhill Cup wedstrijd. Deelname kost €12,50 maar in combinatie met de Mini Enduro neem je aan beiden deel voor de Gravity Weekendprijs van €25 (incl eenmalige KNWU korting zelfs 22,50). Dan kun je ook 25 juni  s'avonds deelnemen aan de BBQ en kamperen op de berg -beperkt aantal plaatsen!- voor slechts €15 per persoon inclusief twee drankjes. Deelname aan de MDC kan evt. met dezelfde bike. Als je deelneemt aan beide evenementen en de BBQ de betaling van €40 (of incl KNWU 37,50) in één keer betalen o.v.v. MDC en Enduro Wijchen 2016 en je naam. Voor de MDC moet je wel nog apart inschrijven op de MDC site

 

Sponsors

 

 Magura is leverancier van remsystemen, schokbrekers en voorvorken voor bikes en dit topmateriaal wordt bij XC, enduro  en downhill veel toegepast.
 www.magura.com

 Magura stelt een MT7 remset ter beschikking, die wordt onder de deelnemers verloot mits aanwezig bij de prijsuitreiking.

 

 

 

Progravity is een webshop die zich richt op het gravity gerelateerde mountainbiken.
Voor enduro, freeride en downhill artikelen ben je hier aan het juiste
adres.
www.progravity.nl

  

 

 

 

Mountainbike- en racefiets verhuur  en activiteiten o.a: groepsactiviteiten, familiedagen, bedrijfsuitjes, teambuilding, MTB clinics.
www.vanzutphen-outdoor.nl

 

 


Mtbclinic
verzorgt allerlei MTB clinics, Crosscountry- en freeride clinics (ook zakelijk), MTB weekends in NL en Belgie. Ook ben je voor MTB vakanties naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk hier aan het juiste adres.

  www.mtbclinic.nl

 

Locatie & bereikbaarheid

Skicentrum "De Wijchense Berg" - Heumenseweg 180 - 6603 KT Alverna/Wijchen

Routebeschrijving:
Vanuit richting Arnhem en Den Bosch A50 
• Afslag Nijmegen / Wijchen. (knooppunt Bankhoef)
• Afslag Bergharen / Wijchen / Niftrik.
• T-splitsing rechts richting Grave. 
• Bij de 1-ste rotonde links. ( richting Grave.)
• 2 rotondes rechtdoor.
• Bij T-splitsing links richting Wijchen.
• 2 rotondes rechtdoor richting Nijmegen.
• 1e stoplicht rechts, na ca 1 km ziet U rechts het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

Vanuit richting Venlo A73 
• Afslag Nijmegen - Dukenburg (nr. 2)
• 1e stoplicht rechts, dit is richting Wijchen
• Weg door het bos volgen.
• Bij ANWB-bord Alverna/Wijchen (Restaurant St. Walrick) rechtsaf.
• Na 3,2 Km. ziet u links het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

Vanuit Nijmegen
• Richting Grave volgen.
• In Alverna bij het stoplicht richting Heumen.
• Na 1 Km. ziet U rechts het bord Skicentrum "De Wijchense Berg".

  

Wedstrijdreglement 2016

 1. De deelnemer is een borg van €5 verschuldigd voor het stuurbord dat bij de inschrijving wordt uitgereikt.  
 2. De deelnemer bevestigt het uitgereikte startbord aan de voorzijde van het stuur, start op de bij de inschrijving toegekende starttijd en rijdt vijf  proeven waarin de tijd wordt geregistreerd, te beginnen met proef 1 gevolgd door 2, 3, 4 en 5. Na finishen of voortijdig de wedstrijd beëindigen dient het stuurbord weer ingeleverd te worden bij de organisatie. De deelnemer ontvangt dan de borg retour.
 3. De route naar de diverse proeven is aangegeven met pijlen en nummers. Vooraf komt een kaartje met de proeven ter beschikking.
 4. Tussen de proeven is er een verplichte route die rustig rijdend te doen is. De deelnemer krijgt hierdoor voldoende tijd om bij de start te komen van de volgende proef waar exact op tijdschema (binnen de voor hem/haar geldende minuut) de proef moet starten. Om discussies over enkele seconden tijdverschil te vermijden mag op de proeven twee minuten te vroeg of te laat worden gestart zonder straftijdconsequenties (z.g. carenztijd).
 5. Te laat arriveren bij een proef betekent voor iedere ingegane minuut buiten de carenztijd, 15 strafseconden. Vijf of meer minuten te laat aan de start van een proef komen betekent dat de proef niet wordt getimed en de normtijd van 5 minuten (max tijd op een proef, ook bij een val) wordt toegekend. Zorg dus op tijd bij de start van de proef te zijn en gereed te staan voor de start. Eventueel opgelopen straftijd is niet te compenseren. Het starten van de proef geschiedt door aftellen: ‘drie-twee-een–start’. Vroeger vertrekken dan dat het woord ‘start’ is uitgesproken door de starter levert minimaal 5 extra strafseconden op. De starter bepaalt de startvolgorde als meerderen tegelijkertijd aan een proef willen beginnen.
 6. De finish van proef 5 is tevens de finish van de enduro. Overschrijding van de officiële finishtijd kost 15 strafseconden per ingegane minuut. Finishen meer dan 20 minuten na je finishtijd betekent diskwalificatie.
 7. Afsnijden van de route of een proef betekent diskwalificatie, er zijn vliegende controles.
 8. Het klassement wordt bepaald door de tijden van de vijf proeven op te tellen vermeerderd met evt straftijd. De laagste totaaltijd is winnaar. Bij ex-aequo beslist de tijd in de laatste proef. Is die ook identiek wordt gekeken naar proef 4 dan naar 3, 2 of 1 tot er een beslissing is.
 9. Deelnemers dienen het parkoers op eigen kracht af te leggen. Bij pech is lopen met de fiets aan de hand geoorloofd. Bij overtreding volgt diskwalificatie.
 10. Bij start/finish is een verzorgingspost aanwezig. ProGravity is aanwezig met een tent voor eventuele technische assistentie
 11. Een deelnemer die gevallen is en hulp nodig heeft moet je helpen. Meld na afloop samen met die persoon het voorval. Een eventueel opgelopen tijdsstraf kan de wedstrijdleiding aanpassen.
 12. Protesten zijn mogelijk tot een half uur na de officiële finishtijd van de deelnemer.
 13. In situaties waarin dit reglement niet voorziet beslist de organisatie.

Risico aanvaardings formulier

Mini Enduro Cup Wijchen 25 juni 2016 – Licht Verzet

Risico-aanvaarding

Door ondertekening van dit formulier verklaar ik dat…

… ik bewust ben van de risico’s die, zowel voor mij als voor derden, zijn verbonden aan het uitoefenen van deze tak van de fietssport. Het risico op ongevallen is onlosmakelijk verbonden aan deelname. Door ondertekening van dit formulier verklaar ik bekend te zijn met dit risico, dat te aanvaarden en voor eigen rekening te nemen.

… ik bewust ben van het feit dat noch de organisatie van de Mini Enduro Wijchen noch MTB Club Licht Verzet en/of hierbij gemoeide personen en/of instanties aansprakelijk kunnen worden gesteld of gehouden en vrijwaar alle personen en/of partijen voor enige door mij geleden schade, materieel of immaterieel, letselschade hieronder begrepen.

… ik voor het volbrengen van de Mini Enduro voldoende gezond ben en ik een ziektekostenverzekering heb waarvan de premie tijdig afgedragen is.

… ik een goedgekeurde fietshelm, kniebeschermers en handschoenen zal dragen en mij bewust ben dat verdere beschermende kleding en full-face helm met klem wordt aangeraden.

… ik kennis heb genomen van het reglement,  beschik over een deugdelijke fiets en uitrusting en weet dat het verboden is het parcours te berijden met motorvoertuigen

Naam:                        …………………………………………………………………..

Geboortedatum:          …………………………………………………………………..

Adres:                        …………………………………………………………………..

Postcode:                   …………………………………………………………………..

Woonplaats:               …………………………………………………………………..

Tel nr / Emailadres:     …………………………………………………………………..

 (optie) Merk fiets:       …………………………………………………………………..

(optie) Sponsors:         …………………………………………………………………..

 

Datum:                        Handtekening:                      Handtekening ouder/voogd (bij jonger dan 18)

 

 

…...............               …………………………….        ………………………………….

                                                                                      Naam ouder/voogd:

De organisatie van de Mini Enduro Wijchen 2016 verklaart dat de hier opgege

ven informatie niet zal worden doorgespeeld aan derden en/of openbaar gemaakt zal worden buiten naam, leeftijd en woonplaats op de website(s) en voor promotionele doeleinden van de Mini Enduro Wijchen 

 

Uitslag Mini Enduro 27 juni 2015

 

 

 

Uitslag Mini Enduro 6 sept 2014 

 


Ogenblik a.u.b. ...