• Coop
 • Stipbike
 • Aia Software
 • La Vintus Open Haarden
 • RezaCoach
 • Café de Kroon
Slideshow Banner by WOWSlider.com v5.2m

U bent hier: Home › Freeride › City Downhill Nijmegen

JEE-O City Downhill Nijmegen 28 oktober 2017


Tijdschema

09:00 09:45 Aanmelding & trackwalk
09:30 11:00 Training
10:30 11:00 Magura Best Trick contest op grote schans Valkhof
11:00 11:15 Track gesloten

11:15 12:45 1e race run
12:45 13:30 Training
13:30 13:45 Track gesloten

13:45 15:15 2e race run
15:15 15:45 Jump Demo Waalkade

15:45 16:30 Superfinale 25 dagsnelsten (incl minimaal 2 dames)

17:00 17:45 Prijsuitreiking in de Lindenberg met
- Daguitslag en MDC cups 2017
- Verloting WPX singlespeed bike ter waarde van 699 euro en
diverse mooie Magura en Specialized artikelen

Categorieën, tevens volgorde runs
- Jeugd (jongens en meisjes): 8 t/m 12 jaar
- Meisjes en Dames: 13 jaar en ouder
- Junioren jongens: 13 t/m 17 jaar
- Masters: 31 jaar en ouder
- Heren: 18 t/m 30 jaar
- Superfinale (25 snelste deelnemers incl minimaal 2 dames)

Interessante links
Filmpje 2016
Promo 2015 
Facebook CDN met actualiteiten

Inschrijving via Mini Downhill Cup site  (GESLOTEN)

Onze dank gaat uit naar de sponsoren van dit evenement. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn. Dus als je iets wilt kopen, denk gerust aan hen!

Onze hoofdsponsor en naamgever van dit evenement is JEE-O ‘Unique Bathrooms’  www.jee-o.com

Subsponsoren

 

 

 

JEE-O City Downhill Nijmegen 27 september 2016

 

JEE-O City Downhill Nijmegen 27 september 2015

In het voorjaar van 2013 is de Freeride discipline geïntroduceerd bij onze club. Uitgedaagd door mooie hoogteverschillen in Nijmegen centrum ontstond al snel een plan voor een City Downhill. Was het in 2013 nog een clubwedstrijd, al vanaf 2014 werd het een internationale wedstrijd en dit jaar is het opgenomen in de Mini Downhill Cup (MDC) serie van vier wedstrijden. 

Met medewerking van de Gemeente Nijmegen is een heel nieuw parcours opgetuigd met start op het roemruchte Valkhof, vervolgens door het restaurant van De Lindenberg via de Veerpoorttrap naar de Waalkade. Door sponsoren ontstond de mogelijkheid flink meer obstakels te bouwen variërend van springschansen, drops, trappen, snelle bochten en een wallride. Het technisch niveau is daarmee flink omhoog gegaan. Voor minder ervaren rijders is bij moeilijker passages een by-pass aangelegd. Die kosten iets meer tijd en beperken daardoor de kans op een snelle tijd. Want daar gaat het uiteindelijk om, wie maakt de snelste tijd op een van de twee tellende runs, van start tot finish. Voor de 15 snelsten van de dag is er tenslotte de superfinale!

Dit is de beslissende wedstrijd voor de Mini Downhill cup 2015 waar nog lang niet alles is beslist. Veel top MTB-ers als Wereldkampioen Fourcross Joost Wichman en kersvers Europees kampioen Cross Country Eliminator (en clublid) Jeroen van Eck naast MDC toppers als o.a. Daniel Prijkel, Arthur Hommersen, Tim van Esch, Joey van Veghel en bij de dames o.a. Ned Kampioen Cross Country Anne Terpstra gaan zich inzetten. Zeker bij de snelste klasse heren zijn nog minstens 4 kampioenskandidaten die elkaar proberen de loef af te steken. Dit wil je niet missen.

Zie voor meer het programmaboekje voor alles wat je moet weten als kijker.

Sponsoren

Onze dank gaat uit naar de sponsoren van dit evenement. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn. Dus als je iets wilt kopen, denk gerust aan hen!

Onze hoofdsponsor en naamgever van dit evenement is JEE-O ‘Beyond Wellnes’  www.jee-o.com

Subsponsoren

Kien Nijmegen, ‘Er is maar één Jeep en dat is de Jeep van Jeep!

Magura remsystemen, schokbrekers en voorvorken voor alle soorten bikes.

Specialized bikes www.specialized.com

Mooie meubels naar wens en uitvoering gemaakt, zie de ‘hot seat’ op de Waalkade www.maathout.nl

 

MTB clinics en MTB reizen www.mtbclinic.nl 

 

Bike Service, Clinics, Trainingen Laura Turpijn  www.ltsports.nl

Verhuur MTB, race en toerfietsen evt met gids   www.vanzutphen-outdoor.nl

 

Producten voor motorcross, enduro, quads en bikes voor kinderen en volwassenen www.freetimeworld.com

 

 Bijzondere,  mooie en innovatieve fietsen, racefietsen en e-bikes. www.stipbike.nl


Landelijke sponsoren www.minidownhillcup.nl

Deze sponsoren maken het mogelijk de cup te organiseren,

 

Uitslagen 27 sept

Volgende MDC evenement:

31 oktober   WOOD15 in Sittard giga slotfeest met bikefair, pumptrack challenge, Mini super run en prijsuitreiking van de MDC trofeeën. Overnachten mogelijk.

 

 

Verslag en uitslag City Downhill Nijmegen 2 november 2014

Peerkes Bike Shop City Downhill Nijmegen
In diverse steden al razend populair en in Nijmegen voor de tweede keer ook al een topper, de City Downhill. Ditmaal in het hart van de Nijmeegse binnenstad. 

Daniel prijkel, Foto Mike Lopulalan

 Vorig jaar in een try out voor clubleden van MTB Licht Verzet bleek het al snel iets dat naar meer smaakte. Deze keer een wat bredere openstelling. Dat hebben we geweten want de aanvankelijke 50 plaatsen waren in no-time vergeven en niet alleen omdat veel van onze freeridende leden dit niet wilde missen. Maar ook 'buiten' waren vele liefhebbers en toen ook de UCI wereldkampioenen fourcross Joost Wichman (heren 2013) en Anneke Beerten (dames 2011 en 2012) gingen meedoen leek het hek helemaal van de dam. Na rijp beraad werd eerst nog voorzichtig opgehoogd naar 60 rijders in een poging het format van drie gemeten runs, met twee snelste runs tellend, te redden. Dat bleek onhoudbaar zodat na veel vijfen en zessen het '75 deelnemers, twee run format, de snelste telt' uit de bus kwam. Met inzet van de Wouter Hoek tijdwaarnemingsapparatuur zou de finish op tijd moeten vallen, voor het donker!

De track is natuurlijk bepalend voor het geheel en ten opzichte van 2013 iets opgerekt voor meer lengte. De start was vanaf de MTBClinic.nl aanhanger op de Muchterstraat en liep via de Klokkenberg, Groene Balkon en de Lieve Vrouwentrappen omlaag richting Waalkade. Onderweg een hele rits obstakels varierend van een rij boomstammen, een skinny (smalle steiger op een verhoging) eindigend in een wipwap (ook te nemen als sprong). Vervolgens een klein trapje waarna twee iets langere trappen met ieder een schans ervoor op het menu stond. De kenners gebruikten die schansen om de bike in de dalingshoek van de trap te 'flowen' en zo tijd te sparen.

Zoals Daniel Prijkel demonstreert op de foto net voor de afdaling van de Lieve Vrouwentrappen lag een tafelschans met een kleine gap waarna de afdaling volgde richting de gevreesde listige rechts-links-links combinatie bij de voet. Dat was vorig jaar een speed-killer en dat moest anders. Door een kombocht constructie kwam er veel meer flow en de durfals boekten hier mooie winst. Vervolgens ging het langs het Besienderhuys richting Waalkade waar alles eindigde in twee spectaculaire sprongen

Snelste Belg Christoff van Driessche. Foto Harold van Zandvoort Fotografienaast restaurant Ribs Factory. De eerste vormde het decor voor de Peerkes Best Trick contest en verlangde over een gap van ca 2,5 meter te springen. Dat gapende gat vormde voor velen een psychologische barriere, een echte mind challenge. Maar eens erover, was het gedaan. Iets dat niet iedereen lukte, maar daarom lag er ook een matras om de ergste klap op te vangen. Daarnaast was er ook een by-pass met een klein omweggetje voor degenen die op zeker gingen. De eindschans geleend van Bikepark SFA Doetinchem was al ingezet tijdens de Mini Downhill Cup (MDC) wedstrijd recent in Montferland. Eigenlijk waren daarop nog mooiere sprongen te zien als ook clublid Luuk Budding, met 11 jaar de jongste deelnemer, demonstreerde.

De eerste run zette eerst Joost Wichman de snelste tijd maar had wat last van Rene Manders die na een mooie 'Stoppie into Sideroll to earthkiss' snel opkrabbelde maar nog net een klein beetje in de weg reed. Zo kon BMX-er Joey van Veghel er al vlot 0,9 seconde onder duiken. Dat geluk was geen lang leven beschoren want Daniël Prijkel, al twee jaar de te kloppen man in de Mini Downhill Cup, kon daar nog 0,27 seconde afpulken tot 40,26s. De tweede run moest de beslissing brengen, de messen werden nog eens flink geslepen. Wichman prikte een uiterst scherpe tijd van 40,23s op de klok die 3/100ste sneller was dan de eerste run van Prijkel. Ook Van Veghel verbeterde zijn eerste run maar kwam met 40,38s net te kort. In het format van de tweede run, de minst snelle eerst en de snelste als laatste, liep de spanning langzaam op totdat Prijkel als allerlaatste omlaag vloog. Met een mooie scrub (laag gedrukte sprong om zo weinig mogelijk airtime te nemen) joeg hij een tijd van 40,11s uit de klok. Hij bewees daarmee zijn huidige vorm en pakte daarmee het hoogste podium voor Wichman (2) en Van Veghel (3). Overduidelijk erg kleine verschillen die minder zijn dan een knip van een oog. Of het spannend was? Bij de dames ging de winst zondermeer naar Nederlands Kampioene CrossCountry Anne Terpstra die graag ook deze vaardigheden oefent en daarmee MDC-ster Kiona Harbers naar de tweede plaats verwees. Debuterend freerijdster en bovendien Lichtverzetter Lot Kokkelink legde beslag op een mooie derde plaats. Of het daarna nog lang onrustig bleef op de Waalkade, moet helaas een groot geheim blijven.

Het was een heel spektakel mogelijk gemaakt door vele clubvrijwilligers door wekenlange voorbereiding en grote inzet. Mede door het prima zonnige weer werd het door vele honderden toeschouwers aanschouwd maar ook alom gewaardeerd. Of het volgend jaar weer tot zoiets komt en in welke opzet? Daar gaat het LV Freeride comite (LV is hier Licht Verzet en niet Lieve Vrouwe... ;-) ) de komende weken op broeden. Daar horen we vast nog meer van.

Overigens hadden die 75 deelnemers er makkelijk veel meer dan 100 kunnen zijn, echter de deur zat op slot. Dit is wel een indicatie voor het potentiele belangstelling uit zowel Nederland, Duitsland, Belgie maar ook Engeland want die deelnemers waren er nu al.

Alex Peters 

De uitslag
Mannen
1. Daniël Prijkel 
2. Joost Wichman 
3. Joey van Vegel

Dames:
1. Anne Terpstra
2. Kiona Harbers
3. Lot Kokkeling (Nijmegen)

Het filmpje van 2014 is spectaculair en geeft een prima indruk.

 
 

Peerkes Best Trick Contest

Het gouden stuur  van de Best Trick Contest ging naar Alexander Fianke (260).

Alexander Fianke BTC winnerEwart vd Putten BTC 2eWolter Wolters BTC 3eWout Pijpers stylish..... 

Iets kleinere prijsjes mochten Ewart van de Putten en Wolter Wolters als respectievelijk eervolle tweede en derde ontvangen uit de handen van sponsor Paul Lavain. Hoe het komt dat clublid Wout Pijpers (rechtsonder) niet de mooiste werd, Joost mag het weten. De Telegraaf wist het wel want die plaatse deze in hun 3 november editie. Foto's van Fotograaf Daan Ligtermoet 

Peerkes Bike Shop City Downhill Nijmegen 2 november 2014

In vervolg op de succesvol verlopen City Downhill Nijmegen (CDN) proeftuin in 2013 gaan we in 2014 een stapje verder door naast Licht Verzet clubleden ook andere deelnemers toe te laten. Naast dit landelijk karakter gaat er flink gesleuteld worden aan het parkoers vanaf de Muchterstraat over de Klokkenberg, het Groene Balkon en de Lieve Vrouwentrappen naar de finishjumps op de Waalkade.  Door het toevoegen van meer schansjes, steile wanden en o.a. een sensationele eindsprong met mindpuzzling gap lijkt de drempel omhoog te zijn gegaan. Wat in feite ook zo is. Maar ook voor minder ervaren rijders is het parkoers te doen daar de moeilijker obstakels via een by-pass te omzeilen zijn. Kortom dit parkoers is zelfs met een hardtail te doen, mits natuurlijk de driver enige freeride ervaring bezit.

De wedstrijd staat open voor max 75 deelnemers incl niet-leden (WE ZIJN INMIDDELS COMPLEET GEVULD, zie lijst onderaan). Uiteraard geldt 'eigen LV volk eerst' maar hier geldt een streefmaximum van 30. Deelname vanaf 11 jaar en met iedere XC fiets.

Kort de wedstrijdopzet:
- Ieder rijdt minstens twee tellende runs, we proberen drie maar aangezien we vanwege de vergunning eerst vanaf 13.00u mogen biken gaat dat waarschijnlijk niet lukken

- de 2e en beslissende run wordt gestart op volgorde van de minst snelle van de 1e run eerst en eindig met de snelste van de 1e run
- de snelste run telt voor het dagklassement (zie #)
- winnaar vd wedstrijd is degene met de laagste totaaltijd
- bij ex-aequo beslist de snelste niet meegetelde tijd
- het gaat niet alleen om snelheid! Ook de stijl wordt tijdens de BEST TRICK CONTEST beloond bij het inrijden. 
- clubklassement telt mee voor het wereldberoemde LichtVerzet Freeride (LVF) clubkampioenschap 2014

# Als we drie runs rijden telt het totaal van de twee snelste tijden. Mocht het onverhoopt niet lukken drie tellende runs te verrijden wordt het dagklassement bepaald door van twee runs de snelste te nemen (identiek aan de Mini Downhill Cup). 

  


De permanence is in restaurant Ribs Factory, Waalkade 65. Voor de kijkers is hier een heerlijk verwarmd overdekt terras met uitzicht op maar liefst twee mooie eindjumps. Onder het genot van een drankje is het in de glazen veranda vast prima toeven (en loeren...). 

* Omdat de track niet permanent is, opbouwen vanaf 10.00 uur (iedereen is welkom). Kun je iets eerder komen en wil je even een helpende hand bieden, super!

Inschrijven, stuurbordjes en trackwalk v.a. 11:45uur bij Ribs Factory 

* Inrijden vanaf 13.00u inrijden. Let op! DBEST TRICK CONTEST telt tijdens het inrijden op de eerste Waalkadesprong. Peerkes Bike Shop stelt een mooie prijs ter beschikking voor de mooiste sprong!

* Start van de wedstrijd uiterlijk 14:00 uur 

* Eind van de wedstrijd rond 19.00 uur (het streven is uiterlijk 18.00, maar we bouwen een marge in. Neem evt een koplamp mee)

 

Feestelijke prijsuitreiking 
De uitreiking van de mooie prijzen is ongeveer 10 minuten na de finish van de snelste rijder bij Ribs Factory. 

* er zijn minstens drie prijzen voor het dagklassement overall voor zowel heren als dames, evenals drie prijzen voor de LVF cup 2014

* voor de Best Trick Contest stelt hoofdsponsor Peerkes Bike Shop een mooie prijs ter beschikking

* sponsor Magura verloot tijdens de prijsuitreiking na afloop onder de aanwezige deelnemers een prijs door trekking uit ingeleverde stuurbordjes

  

 

DE INSCHRIJVING IS INMIDDELS GESLOTEN.

 

FAQ:

Zijn we verzekerd?

Voor iedere deelnemer is een KNWU daglicentie geregeld. KNWU licentiehouders/-basisleden hebben die echter niet nodig omdat die al verzekerd zijn.

Het scheelt ons in de kosten als we het licentienummer cq basislidmaatschapsnummer hebben. Dat geld steken we weer in mooiere obstakels/schansen ed voor 2015.

 

BIJ VRAGEN: 

 

FILM van de eerste City Downhill Nijmegen 2013

Sponsors

 

 Magura is leverancier van remsystemen, schokbrekers en voorvorken voor bikes en dit topmateriaal wordt bij XC, enduro  en downhill veel toegepast.
 www.magura.com

 

 

Free Time World is uw webshop & winkel & werkplaats, waar u terecht kunt voor alle benodigdheden voor: motorcross, downhill, quadrijden, bmx, freeride, mtb, step&skate en vrijetijd!

www.freetimeworld.com

 

 

 

www.progravity.nl


 

 

 

Mountainbike- en racefiets verhuur  en activiteiten o.a: groepsactiviteiten, familiedagen, bedrijfsuitjes, teambuilding, MTB clinics.
www.vanzutphen-outdoor.nl

 

 

 

 

 

Als pure specialisten weten ze bij MTBCLINIC.NL wat mountainbikers beweegt. Of je nu voor eerst op de mountainbike rijdt of als gevorderde het maximale uit je rijtechniek wilt halen. Actief sinds 1998 en met jaarlijks meer dan 125 mountainbikeclinics, evenementen, trainingen, bedrijfsdagen en reizen, is mountainbiken hun leven, werk en passie.

Om de Lichtverzet freeriders op een hoger plan te krijgen verzorgen instructeurs van MTBCLINIC.NL regelmatig trainingen aan onze trainers. Neem eens een kijkje op hun website.

Reglement CDN

Door inschrijving (inmiddels gesloten wegens vol) verklaart de deelnemer zich akkoord met het onderstaande reglement:

 • deelname voor niet-leden kost € 15 door middel van overschrijving t.a.v. A. Peters, Arnhem rekening IBAN: NL29INGB0004083586 onder vermelding van City Downhill Nijmegen 2014 en je naam
 • leden moeten inschrijven voor 26 okt en mogen gratis deelnemen, daarna gaan de restplaatsen naar evt niet-leden op de wachtlijst
 • indien het inschrijfgeld niet binnen één week na inschrijving voldaan is, kan de organisatie uw inschrijving annuleren
 • na inschrijving en ontvangst van het inschrijfgeld bestaat geen enkele mogelijkheid tot retourneren van het inschrijfgeld
 • deelnamebewijzen mogen overgedragen worden aan een ander persoon mits de organisatie daarover vóór 26 okt 2014 wordt geïnformeerd via freeride@lichtverzet.nl
 • het dragen van handschoenen met lange vingers, kniebeschermers en een goedgekeurde fullface fietshelm is op de wedstrijdtrack verplicht. 
 • gebruik van extra protectoren zoals kuit-, elleboog-, borst- en rugbeschermers wordt dringend aanbevolen
 • deelnemers zijn verplicht de aanwijzingen van de organisatie op te volgen 
 • deelnemers waken over hun eigen veiligheid en die van overige deelnemers, toeschouwers en andere weggebruikers en nemen geen onnodige risico’s. Doe een trackwalk om te bepalen of je de jumps neemt of de by-pass.
 • deelname is mogelijk vanaf 11 jaar
 • deelname is op eigen risico, hiervoor dient het risico-aanvaarding formulier (waiver) te worden ingevuld en ingeleverd bij inschrijving s’morgens
 • de organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer
 • Technische staat van de fiets.
  • Deelnemers zijn verantwoordelijk voor de fiets, het materiaal en de persoonlijke protectie. De conditie, kwaliteit en constructie dienen zodanig te zijn dat de veiligheid voor rijder, deelnemers en anderen gegarandeerd is. Alle persoonlijke protectie dient deugdelijk te zijn.
  • De fiets mag niet beschikken over elektrische motorondersteuning.
 • Zodra na afloop van een run de tijdlijst met uitslagen is opgehangen, kan er binnen een half uur tegen geprotesteerd worden. Daarna is de lijst definitief.

 

Om je nog even te herinneren, zo was het vorig jaar 
Om je nog even te herinneren, zo was het vorig jaar 

Ogenblik a.u.b. ...