Training FR

Wanneer en waar trainen de Freeriders?

Tijdens de zomermaanden april en met oktober wordt er 3 keer in de maand getraind, 2 trainingen in twee groepen en 1 training op zondag op andere locaties zoals SFA, Bikepark Utrecht, Filthy Trails, Wild Dukes ed.
In de maanden november tot en met maart verlaagt de frequentie naar 2 trainingen per maand. In principe zijn de trainingen op de maandag.

De zondag evenementen worden bekendgemaakt via onze Freeride pagina op Facebook. We zijn daarbij afhankelijk van leden die daarvoor het initiatief willen nemen. 

Voor trainingsdata zie de onderstaande trainingsagenda

Twee niveau groepen

Tijdens de trainingen kan als daartoe aanleiding is in twee groepen worden getraind, beginners (B) en gevorderden (A), zodat deelnemers altijd voldoende uitdaging vinden op hun eigen niveau. De B groep leent zich bij uitstel voor instappers die de sterke focus op techniek wel eens willen ervaren. De trainers wijzen je de weg, maar of je een bepaalde oefening doet blijft altijd je eigen keuze.

Gaat de training altijd door?

Last minute afgelasten van de training door de trainers is mogelijk tot 3 uur vooraf via de Licht Verzet Freeride pagina op Facebook. Ook kan daar een alternatieve locatie worden doorgegeven. Houdt die in de gaten!!!!

Wat doen we nog meer?

Naast deze trainingen wordt er minimaal eens per jaar een weekend georganiseerd voor enduro of naar een bikepark in Duitsland, België, Schotland of Frankrijk.

Enkele malen per jaar is er een freeride clubwedstrijd op een maandagavond of zondag.

Jeugd leden (12 t/m 18 jaar)

De jeugd vanaf 12 jaar traint mee met de XC jeugdtraining en soms is er een zondag freeride training, zie trainingsagenda hieronder. Deelname aan de maandagavond freeride training (vanaf 16 jaar) is soms ook voor de jongere XC jeugd (12+) mogelijk maar afhankelijk van thema en locatie. Daarvoor geeft de freeride training-coördinator toestemming. Hij kent de locatie en moeilijkheid van de training en kan in overleg met de trainers beslissen of de training voor 12+ geschikt is. Discussie over wel of niet mogen meetrainen op de maandag is niet mogelijk.

In welke gebieden trainen we?

Er wordt getraind op de Wijchense Berg (Alverna), in en rondom de bossen van Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook, oftewel het Rijk van Nijmegen alleen op plaatsen waar dat is toegestaan door de terreinbeheerder. We respecteren de nogo zones waar MTB-en niet is toegelaten!

Trainingsagenda

Trainingsagenda dd 3-9-2020