×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Training FR

Wanneer en waar trainen de Freeriders?

De Freeridetraining wordt elke twee weken gegeven.

In de zomermaanden is de training op maandagavond. In de winter zijn de trainingen op zondag of maandagavond.

De trainingen worden op verschillende locaties gegeven. Dit is afgestemd op het onderwerp van de training. We respecteren de nogo zones waar MTB-en niet is toegelaten!

Voor trainingsdata zie de onderstaande trainingsagenda

Twee niveau groepen

Tijdens de trainingen worden meerdere groepen gevormd op basis van het niveau. Op deze manier is er voldoende uitdaging op ieders niveau.

 

Trainingsagenda

Trainingsagenda 2024 1e helft

Aandachtspunten en FAQ's bij trainingen

 • HELM en ICE verplicht. Tijdens het mountainbiken is het dragen van een goede en goed passende fietshelm verplicht. Een helm die te groot is en te ruim zit biedt niet veel bescherming omdat die verschuift bij een val. Zorg dat het hoofd goed wordt opgesloten en de bandjes juist zijn aangehaald. Zie hier hoe.
 • Aan de buitenzijde van de helm moet zichtbaar je ICE (In Case of Emergency) nummer van een verwant staan die we kunnen bellen bij een calamiteit. 
 • ONDERHOUD. Zorg dat je MTB in goede en veilige technische staat verkeert, aandacht voor goed werkende remmen, kettingbladen, cassette, kettingen, banden, geen speling op het balhoofdstel e.d. Zie onderhoudscheck.
 • ZADEL OMLAAG. Bij veel van de Technische XC en freeride trainingen is het uit veiligheidsoverwegingen vereist je zadel omlaag te kunnen zetten. Het beste werkt een dropper. Anders zorg je dat je een Quick Release hebt.
 • TRAINER BESLIST. Een trainer die vaststelt dat je fiets onveilig is of je helm niet deugt mag je weigeren deel te nemen aan de training.
 • MEENEMEN. Neem altijd een reserve binnenband mee (bv in een zadeltasje) en bij voorkeur ook een z.g. powerlink om je ketting te kunnen repareren bij een breuk (let op juiste aantal versnellingen).
 • VEILIGHEID gaat voor alles!!
  • We rijden tussen de voor- en achterrijder en volgen de aanwijzingen op van de trainer en evt. begeleiders.
  • We houden voldoende onderlinge afstand.
 • RESPECTEER de nogo zones waar MTB-en niet is toegelaten!


FAQ’s
Waar wordt verzameld?
Vertrekpunt van de trainingen hangt af van de locatie en wordt per training vermeld 

Wordt er in de vakanties ook gereden?
De trainingen gaan gewoon door in de vakanties.

Is er ook training tijdens de clubwedstrijden?
Nee, er is geen training tijdens een clubwedstrijd. 

Wie mag meedoen aan de clubwedstrijden
Iedere XC of FR senior kan en mag meedoen. Inschrijven bij de verzamelplaats, je mag ook meedoen als het seizoen al is begonnen.

Gaat de training altijd door?
Normaal gesproken wel. Tenzij dit op Facebook MTB club Licht Verzet of in de Whatsapp groep wordt vermeld, uiterlijk 1 uur voor de training.

Heb je nog andere vragen?
Deze kun je stellen aan: FR@lichtverzet.nl

Terug