×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Freeride

Freeride Algemeen

Sinds 2013 heeft Licht Verzet een freeride (FR) discipline. In het algemeen houdt dat in wat je met een MTB kunt doen op een parkoers dat voornamelijk omlaag loopt en waarin zich diverse obstakels bevinden als sprongen, drops, scherpe en/of afhangende bochten, North Shores (verhoogde houten rijpaden gemaakt van onderling verbonden bruggen of met gaps), skinnies en dergelijke. Het parkoers loopt doorgaans over smalle paadjes (single tracks) waarbij meer vaardigheid en scherpe rijtechniek vereist zijn als bij cross country (XC) MTB. Bij freeride zijn er doorgaans meerdere mogelijkheden om over of rond een obstakel te komen zodat de rijder afhankelijk van beheersing en ervaring de voor hem/haar beste route kan kiezen.

Lees Meer

Trainingen Freeride

Tijdens de zomermaanden april en met oktober wordt er 3 keer in de maand getraind, 2 trainingen in twee groepen en 1 training op zondag op andere locaties zoals SFA, Bikepark Utrecht, Filthy Trails, Wild Dukes ed.

Lees Meer

Clubwedstrijden Freeride

Jaarlijks organiseren we vier clubwedstrijden waarna de winnaar van de LVF cup en dus clubkampioen van het jaar bekend is. Deze clubwedstrijden zijn voor alle clubleden vanaf 12 jaar een goede gelegenheid om te ervaren wat het rijden van een freeride wedstrijd is. We houden vier verschillende typen wedstrijden om de breedst ontwikkelde snelste freerider eruit te filteren.

Lees Meer