×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd Clubwedstrijd

Clubcompetitie jeugd 2024  

Zes keer per jaar heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de clubcompetitie wedstrijden waarbij jij jezelf en je fietsmaatjes weer uittesten. En of je nu voor de overwinning strijdt of het gewoon leuk vindt om met anderen om het hardst te fietsen, doe mee. Het is er altijd hartstikke gezellig. Daarnaast kun je mooi oefenen wat je op de trainingen geleerd hebt, in een wedstrijd is het altijd moeilijker maar beter om te leren.

   datum verzameltijd   verzamelplaats   starttijd 
 1. 16 maart 09:15  

't Zwaantje 

 10:00
 2. 13 april 09:15  

MX baan MBC Groesbeek 

 10:00
 3. 8 juni 09:15  

Wijchense Skiberg

 10:00
 4. 31 augustus  09:15  

De Diepen in
Milsbeek

 10:00
 5. 5 oktober 09:15  

Camping Nederrijkswald

 10:00
           

De uitzettersgroep realiseren elke keer weer een spannend, leuk maar ook uitdagend parcours. Een korter rondje voor de jeugd t/m 12 jaar en een wat langer ronde voor de oudere jeugd.

Wij verzamelen allemaal in de buurt van de startplaats waar de trainers de stuurbordjes checken. Iedereen, ouders/verzorgers maar ook ooms, tantes e.d. zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Ook is een 8-tal ouders nodig om de Jury te bemensen. Daarvoor bij deze de oproep.

Let op: wees op tijd: 09.15 uur bij de start in het bos.

Hieronder het belangrijkste uit het reglement

Categorie en Wedstrijdduur

8 - 10 jaar 20 minuten of minimaal 2 ronden
11 - 12 jaar 30 minuten
13 - 14 jaar 40 minuten
15+ 50 tot 60 minuten
De leeftijd die je in dit kalenderjaar (1 jan t/m 31 dec) bereikt geldt voor de indeling. Je rijdt heel het jaar in dezelfde categorie.

Tijdwaarneming

Er is een separate tijdwaarneming voor elk van de vier leeftijdscategorieën. De tijdwaarnemer noteert elke ronde de nummers van de renners die passeren en geeft de 'laatste ronde' voor de kopman/-vrouw en ieder die daarna voorbij komt, luid en duidelijk aan. Als bij doorkomst de maximale tijd van een categorie is overschreden mag een rijder uit die categorie finishen. Na het afvlaggen van de kopman/-vrouw moet iedereen in die categorie finishen. Een renner die start wordt geklasseerd.

Startopstelling

De startopstelling bij iedere wedstrijd geschiedt op basis van de tussenstand in het clubkampioenschap. De eerste wedstrijd wordt opgesteld volgens het principe 'wie het eerst inschrijft'.

Puntentelling Kampioenschap

De puntentelling per wedstrijd is 20, 17, 15, 14 en dan steeds 1 punt minder tot een minimum van 1 punt voor elke deelnemer. Alle verreden wedstrijden tellen mee voor de eindstand minus het laagst behaalde puntenaantal (ook al is dat 0), dat wordt geschrapt.

Bonuspuntenregeling

+ 1 bonuspunt per deelname aan een clubwedstrijd
+ 4 bonuspunten indien aan alle clubwedstrijden deelgenomen (alles rijden is dus 6 + 4 =10 bonuspunten).

't Zwaantje
16 maart 2024

 

Hieronder de foto's, NA INLOG kun je ook de uitslagen zien

 

Terug

Clubcompetitie jeugd 2023  

 

De Wijchense Skiberg
10 juni 2023

NB! 24 juni kunnen 8 bonuspunten gehaald worden bij de LJC.

De Wijchense Berg heeft altijd een een pittig parcours in petto. Mede mogelijk gemaakt door het uitzetteam. Patrick, Bastiaan, Dick, Ruud, Dirk, Jurgen en Martijn. Waarvoor dank!

Joep Schuurman ging in de verkenningsronde lelijk onderuit. Gelukkig niets gebroken. Wel wat kneuzingen. Les voor eenieder: houd afstand, zeker bij het inrijden!

Er waren er nog vier die niet konden starten: Antoine Goldewijk (accu van electronische achterderailleur was leeg(!). Liza Maziachvili haar achterrem deed het niet goed genoeg. Jonathan Egging zijn band was lek en hij had geen reserveband. Les voor eenieder: zorg dat je materiaal in orde is, tenminste twee dagen voor de wedstrijd! Tenslotte zag Daniël het niet zitten. Hij voelde zich niet top.

Een generale voor de LJC op 24 juni. Een beetje rommelige start door een misverstand over de route in de startlus. Waarvoor excuses. Gelukkig zijn de rennners, de trainers, de ouders en de jury vergevingsgezind. De renners van 13 jaar en ouder startten vervolgens allemaal door elkaar. De jury begon op nieuw te tellen bij deze herstart.

Het was warm tijdens de wedstrijd en de kinderen waren blij dat ze aan de finish kwamen en mochten stoppen. De derde les voor eenieder: Probeer, onafhankelijk van het weer, voorafgaand aan de wedstrijd tenminste 1, liefst 2 bidons te drinken.

Ruben van Duren en Auke van Wees hebben, net als Joep, belangrijke punten voor het klassement laten liggen door een ongelukkige val. Pijnlijk scheenbeen en schrammen.

Diewe de Kievit heeft goede zaken gedaan in de categorie 19 jaar e.o. Ze was als enige op komen dagen en leidt nu het klassement in die categorie. In de categorie van 15-18 zou ze als zevende geëindigd zijn.

In de categorie 15-18 jaar heeft Mees Engelaar Klaas Helling van de nummer 1 positie verstoten. Chiel Jaspers staat vanaf het begin van het seizoen stevig op de plaats 3.

In de categorie 13-14 jaar lijkt de top 5 al in beton te zitten. Chiem Engelaar met, net als zijn broer de dagzege in categorie 15-18, leidt het klassement vanaf de eerste wedstrijd. Kay van Eldonk en Jip Meeussen staan bijna onveranderd op 2 en 3. Anouk en Boudewijn zouden nog een poging moeten doen om op 3 te komen, vind ik. Wie met stuurbord 332  naar een 7e plaats in deze wedstrijd reed is bij het schrijven nog niet bekend!? Wie weet het wel.

In de categorie 11-12 jaar heeft Julian Theunissen zichzelf vanaf plaats 5 in de top drie gereden. Dat ging ten koste van de onfortuinlijke Joep Schuurman. Colin van Eldonk en Tijn van Kampen staan daar nu op de eerste en tweede plaats in het klassement.

In de categorie 8-10 jaar deed Kiran Sanders vandaag een aanval op de top 3. Hij stond in Wijchen op het podium. Had Thijs Jacobs niet de goede benen vandaag? Het klassement is echter niet veranderd. Ted van de Corput zijn hegemonie wordt blijft onveranderd, Thijs Jacobs blijft op 2 en Willemijn Popeijus staat fier op de derde plaats. Zij moet elke keer wel op haar hoede zijn voor Kiran Sanders. Kiran ging echter na de wedstrijd nog wat spelen op z’n fiets op het kunstgras van de skihelling en kwam lelijk ten val. Resultaat: pols gebroken op twee plaatsen. Dat wordt voor hem helaas geen LJC op 24 juni.

Rest mij nog de Jury en het publiek te bedanken voor hun toewijding en flexibiliteit; Bedankt!

 

Clubcompetitie jeugd 2022

De finale van de clubcompetitie
29 oktober 2022

Ideale omstandigheden en een goede opkomst, ondanks de herfstvakantie.

Allereerst excuses aan Julian Theunissen (cat. 8-10jr.) Door een foute invoer bij de wedstrijd van Wijchen stond niet hij maar Simon Jansen op het tweede trapje bij de huldiging. Na overleg met de partijen komt het echter helemaal goed. Luc Goldewijk was afwezig maar de 3e prijs gaat nog naar hem toe.

Bij alle huldigingen is de prijs voor Cooky of the Year naar Ties Morshuis gegaan voor zijn epische sprong met minder fijne landing in het Reichswald, tijdens het jeugdkamp van 2022. Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door Alex Peters, voorzitter Licht Verzet.

Tijdens de koffie hebben we afscheid genomen van Harry van Haren en Antoine van Wees voor hun niet aflatende inzet als trainer de afgelopen jaren. We nemen nog een keer afscheid van de heren met een sapje. Daarbij wordt Casper Esmeijer ook van harte uitgenodigd. Ook hij hangt zijn trainersjas aan de wilgen. Nogmaals dank, heren!

Ten slotte heeft Alex Peters, mede namens het bestuur en de club, Antoine van Wees tot vrijwilliger van het jaar 2022 benoemd. Met name Antoine heeft zich jarenlang met verve ingezet als kartrekker van de kampcommissie.  

We sloten de huldigingen mooi af met een spreekbeurt van de profs, Anne Tauber, David Nordemann en Lotte Koopmans van Brentjens Mountainbike Racing Team.

Daarna was er voor iedereen een BBQ.

Met dank aan de jeugd voor de inzet, de uitzetters voor het mooie parcours, de jury voor het oplettendheid, de trainers voor de begeleiding en met name Trek Store Nijmegen voor de goodiebags.

Hieronder de foto's, NA INLOG kun je ook de uitslagen zien

 

Terug