×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd Clubwedstrijd

Clubcompetitie jeugd 2023  

Zes keer per jaar heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de clubcompetitie wedstrijden waarbij jij jezelf en je fietsmaatjes weer uittesten. En of je nu voor de overwinning strijdt of het gewoon leuk vindt om met anderen om het hardst te fietsen, doe mee. Het is er altijd hartstikke gezellig. Daarnaast kun je mooi oefenen wat je op de trainingen geleerd hebt, in een wedstrijd is het altijd moeilijker maar beter om te leren.

   datum verzameltijd   verzamelplaats   starttijd 
 1. 18 maart 09:15  

't Zwaantje 

 10:00
 2. 15 april 09:15  

MX baan MBC Groesbeek 

 10:00
 3. 10 juni 09:15  

Wijchen

 10:00
 * 24 juni 09:15  

Landelijke Jeugd Competitie KNWU Wijchen

 10:00
 4. 8 juli 09:15  

Kleve (D)

 10:00
 5. 2 sept 09:15  

De Diepen

 10:00 
 6. 7 okt 09:15   

Nederrijkswald

 10:00  
           

De uitzettersgroep realiseren elke keer weer een spannend, leuk maar ook uitdagend parcours. Een korter rondje voor de jeugd t/m 12 jaar en een wat langer ronde voor de oudere jeugd.

Wij verzamelen allemaal in de buurt van de startplaats waar de trainers de stuurbordjes checken. Iedereen, ouders/verzorgers maar ook ooms, tantes e.d. zijn van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Ook is een 8-tal ouders nodig om de Jury te bemensen. Daarvoor bij deze de oproep.

Let op: wees op tijd: 09.15 uur bij de start in het bos.

Hieronder het belangrijkste uit het reglement

Categorie en Wedstrijdduur

8 - 10 jaar 20 minuten of minimaal 2 ronden
11 - 12 jaar 30 minuten
13 - 14 jaar 40 minuten
15+ 50 tot 60 minuten
De leeftijd die je in dit kalenderjaar (1 jan t/m 31 dec) bereikt geldt voor de indeling. Je rijdt heel het jaar in dezelfde categorie.

Tijdwaarneming

Er is een separate tijdwaarneming voor elk van de vier leeftijdscategorieën. De tijdwaarnemer noteert elke ronde de nummers van de renners die passeren en geeft de 'laatste ronde' voor de kopman/-vrouw en ieder die daarna voorbij komt, luid en duidelijk aan. Als bij doorkomst de maximale tijd van een categorie is overschreden mag een rijder uit die categorie finishen. Na het afvlaggen van de kopman/-vrouw moet iedereen in die categorie finishen. Een renner die start wordt geklasseerd.

Startopstelling

De startopstelling bij iedere wedstrijd geschiedt op basis van de tussenstand in het clubkampioenschap. De eerste wedstrijd wordt opgesteld volgens het principe 'wie het eerst inschrijft'.

Puntentelling Kampioenschap

De puntentelling per wedstrijd is 20, 17, 15, 14 en dan steeds 1 punt minder tot een minimum van 1 punt voor elke deelnemer. Alle verreden wedstrijden tellen mee voor de eindstand minus het laagst behaalde puntenaantal (ook al is dat 0), dat wordt geschrapt.

Bonuspuntenregeling

+ 1 bonuspunt per deelname aan een clubwedstrijd
+ 4 bonuspunten indien aan alle clubwedstrijden deelgenomen (alles rijden is dus 6 + 4 =10 bonuspunten).

De finale van de clubcompetitie
29 oktober 2022

Ideale omstandigheden en een goede opkomst, ondanks de herfstvakantie.

Allereerst excuses aan Julian Theunissen (cat. 8-10jr.) Door een foute invoer bij de wedstrijd van Wijchen stond niet hij maar Simon Jansen op het tweede trapje bij de huldiging. Na overleg met de partijen komt het echter helemaal goed. Luc Goldewijk was afwezig maar de 3e prijs gaat nog naar hem toe.

Bij alle huldigingen is de prijs voor Cooky of the Year naar Ties Morshuis gegaan voor zijn epische sprong met minder fijne landing in het Reichswald, tijdens het jeugdkamp van 2022. Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door Alex Peters, voorzitter Licht Verzet.

Tijdens de koffie hebben we afscheid genomen van Harry van Haren en Antoine van Wees voor hun niet aflatende inzet als trainer de afgelopen jaren. We nemen nog een keer afscheid van de heren met een sapje. Daarbij wordt Casper Esmeijer ook van harte uitgenodigd. Ook hij hangt zijn trainersjas aan de wilgen. Nogmaals dank, heren!

Ten slotte heeft Alex Peters, mede namens het bestuur en de club, Antoine van Wees tot vrijwilliger van het jaar 2022 benoemd. Met name Antoine heeft zich jarenlang met verve ingezet als kartrekker van de kampcommissie.  

We sloten de huldigingen mooi af met een spreekbeurt van de profs, Anne Tauber, David Nordemann en Lotte Koopmans van Brentjens Mountainbike Racing Team.

Daarna was er voor iedereen een BBQ.

Met dank aan de jeugd voor de inzet, de uitzetters voor het mooie parcours, de jury voor het oplettendheid, de trainers voor de begeleiding en met name Trek Store Nijmegen voor de goodiebags.

Hieronder de uitslagen en de foto's.

 

Terug
Uitslag recenste jeugd clubwedstrijd
Uitslag recenste jeugd clubwedstrijd
Uitslag recenste jeugd clubwedstrijd
Uitslag recenste jeugd clubwedstrijd
Tussenstand jeugd 2022
Tussenstand jeugd 2022
Tussenstand jeugd 2022
Tussenstand jeugd 2022