×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Training XC

TRAININGSGROEPEN

De XC-ers van Licht Verzet trainen het gehele jaar door. Leden kunnen kiezen uit drie mogelijkheden:

 • Twee Prestatie groepen (P1 en P2), hier ligt de focus op de fysieke verbetering. Daarnaast wordt de techniek van het MTB-en zeker niet vergeten.
 • Twee Techniek groepen (T1 en T2), met de focus met name op het verbeteren van de techniek in het MTB-en. Ook de fysieke uitdaging komt aan bod. 
 • De trainingen in de 'T1 en P1' groep zijn moeilijker/technischer/intensiever dan in de 'T2 en P2'. 

 • Eén damesgroep, hier vind je gelijkgestemde sportieve vrouwen die graag beter willen leren mountainbiken.
  Gaat het samen fietsen met mannen net wat te snel? Ben je soms wat onzeker over jouw vaardigheden op je fiets? Wil je net wat meer aandacht en feedback bij de instructies over je techniek? Dan zit je bij de dames XC training van Licht Verzet goed.
  Er is een aparte Whatsapp XC Dames groep om onderling informatie uit te wisselen over de trainingen. Als je vragen hebt over de dames groep kun je contact opnemen met Sabrina.

Alle groepen rijden korte rondjes zodat een ieder op zijn eigen niveau kan trainen. Alle groepen staan onder leiding van trainers met een gedegen kennis van mountainbiken en alles wat daarbij komt kijken. 

APP groep. Vanaf vanaf 17 jaar kunnen leden zich aanmelden voor de XC trainings app. Log in dan vind je hieronder de aanmeldinfo.

Trainingstijden

De trainingstijden voor 2022/2023 zijn als volgt en gelden voor de trainingsgroepen T1, T2, P1 en P2. De damesgroep traint op dezelfde tijden, echter maar eens in de twee weken. De trainingsduur is 2,5 uur. Zie voor het te behandelen onderwerp de wekelijkse trainingsaankondiging op Nieuws of LV Facebook.  

datum dag   aanvang plaats 

t/m 10 april 2022

zondag

 

9.30u

slagboom  Biesseltsebaan ingang Sionsweg

april NK marathon HvG

geen training

   gaat niet door in 2022  

13 april t/m 11 mei*

woensdag

 

18.30u*

4dgse terrein Heumensoord Beukenlaan

18 mei t/m 15 augustus

woensdag

 

19.00u

 

4dgse terrein Heumensoord Beukenlaan

22 augustus t/m 4 september*

woensdag

 

18.30u*

4dgse terrein Heumensoord Beukenlaan

11 september 2022 t/m 9 april 2023

zondag

 

9.30u

Groenstrook thv Driehuizerweg 500

Noot *: Na zonsondergang is het verboden in het bos te zijn, daarom starten deze trainingen vroeger.

De damestraining start op dezelfde tijd en plaats als de XC, op de volgende data:

6 en 20 februari 2022
6 en 20 maart 2022
10 en 20 april 2022
4 en 18 mei 2022
1, 15 en 29 juni 2022 

Geen training

Tijdens clubwedstrijden en trainingweekenden is er geen training. Daarnaast vervalt de training bij enkele andere clubactiviteiten zoals de clubdag. Zie de clubagenda.

Zie ook Nieuws op de website en de clubpagina Facebook MTB club Licht Verzet  (besloten, alleen voor leden).

In geval van ernstig hondenweer kan een training worden afgelast. Bekendmaking op Facebook MTB club Licht Verzet ultiem tot 1 uur voor de training (we doen ons best dit ook op Nieuws te zetten).

Aandachtspunten en FAQ's bij trainingen

 • HELM en ICE verplicht. Tijdens het mountainbiken is het dragen van een goede en goed passende fietshelm verplicht. Een helm die te groot is en te ruim zit biedt niet veel bescherming omdat die verschuift bij een val. Zorg dat het hoofd goed wordt opgesloten en de bandjes juist zijn aangehaald. Zie hier hoe.
 • Aan de buitenzijde van de helm moet zichtbaar je ICE (In Case of Emergency) nummer van een verwant staan die we kunnen bellen bij een calamiteit. 
 • ONDERHOUD. Zorg dat je MTB in goede en veilige technische staat verkeert, aandacht voor goed werkende remmen, kettingbladen, cassette, kettingen, banden, geen speling op het balhoofdstel e.d. Zie onderhoudscheck.
 • ZADEL OMLAAG. Bij veel van de Technische XC en freeride trainingen is het uit veiligheidsoverwegingen vereist je zadel omlaag te kunnen zetten. Het beste werkt een dropper, tegenwoordig al vanaf ca 125 euro verkrijgbaar. Anders zorg je dat je een Quick Release hebt op de zadelpen verstelling. Zonder kun je niet meedoen met een T-training waarvoor dat vereist is.
 • TRAINER BESLIST. Een trainer die vaststelt dat je fiets onveilig is of je helm niet deugt mag je weigeren deel te nemen aan de training.
 • MEENEMEN. Neem altijd een reserve binnenband mee (bv in een zadeltasje) en bij voorkeur ook een z.g. powerlink om je ketting te kunnen repareren bij een breuk (let op juiste aantal versnellingen).
 • VEILIGHEID gaat voor alles!!
  • We rijden tussen de voor- en achterrijder en volgen de aanwijzingen op van de trainer en evt. begeleiders.
  • We houden voldoende onderlinge afstand.
 • RESPECTEER de nogo zones waar MTB-en niet is toegelaten!


FAQ’s
Waar wordt verzameld?
Vertrekpunt van de trainingen is normaal het Vierdaagse terrein op Heumensoord aan de Beukenlaan (gem. Malden). Toegang via kruispunt Driehuizerweg/Scheidingsweg en ca 250 km voorbij de slagboom aan de rechterzijde. Parkeren kan voor de slagboom, auto goed afsluiten, geen interessante spullen zichtbaar.
LET op! Momenteel staat een AZC op die locatie en verzamelen we aan de Biesseltsebaan bij de slagboom ingang Sionsweg 

Wordt er in de vakanties ook gereden?
De trainingen gaan gewoon door in de vakanties.

Is er ook training tijdens de clubwedstrijden?
Nee, er is geen training tijdens een clubwedstrijd. 

Wie mag meedoen aan de clubwedstrijden
Iedere XC of FR senior kan en mag meedoen. Inschrijven bij de verzamelplaats, je mag ook meedoen als het seizoen al is begonnen.

Gaat de training altijd door?
Normaal gesproken wel. Tenzij dit op Facebook MTB club Licht Verzet ultiem tot 1 uur voor de training wordt bekend gemaakt.

Waar trainen we?
Er wordt getraind in en rondom de bossen van Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook, oftewel het Rijk van Nijmegen. We respecteren daarbij de nogo zones waar MTB-en niet is toegelaten

Wie geven de trainingen?
De trainingen worden afwisselend gegeven door circa 12 clubtrainers.

Heb je nog andere vragen?
Deze kun je stellen aan: XC@lichtverzet.nl

Terug