×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd proeftraining

Het aantal jeugdleden is de laatste jaren sterk gegroeid. Om goede begeleiding en persoonlijke aandacht te kunnen geven, veiligheid te handhaven maar ook kinderen enige vastigheid te geven met trainers (twee per groep) is besloten tot een maximale groepsgrootte. 
Na de start met jeugd in 1996 bij Licht Verzet met zes kinderen in één groep, zijn er inmiddels meer dan 100 kids verdeeld over acht niveaugroepen.

Proeftrainingen in november

Mede door een laag verloop, stagneert de doorstroming enigszins. Hoe verdrietig we het ook vinden voor de desbetreffende kinderen, het is helaas niet anders. Veiligheid en kwaliteit is ons uitgangspunt en dan zijn deze maatregelen helaas onontkoombaar. In november houden we drie (gratis) proeftrainingen waarvoor ouders hun kind kunnen aanmelden.

Passen we bij elkaar?

Bij de proeftrainingen kunnen zowel het kind als de club beoordelen of het bij elkaar past. De club kijkt of er voldoende zelfstandigheid, coördinatie- en concentratie vermogen is om mee te kunnen doen aan de MTB bostrainingen. Het ene kind bezit die eigenschappen in voldoende mate eerder dan een andere. Daarom hanteren wij ook 8 jaar als ondergrens.  

Ruimte in de groep

Daarnaast moet er ruimte zijn in de groep waar het kind in thuishoort. Doorgaans ontstaat er tegen het eind van het jaar ruimte doordat kinderen doorgroeien naar een andere groep of hun lidmaatschap beëindigen. 

Actieve ouders/verzorgers

Voor iedere groep zijn twee trainers nodig. Bij verhindering vallen invaltrainers of hulpouders/vrijwilligers in. Het is best lastig om voldoende kader beschikbaar te hebben. Daarom kunnen soms, als vraag en aanbod matcht, kinderen van ouders/verzorgers die een actieve rol bij de training op zich willen nemen eerder dan via de proeftrainingen lid worden. Neem daarvoor contact op met de jeugdcoördinator

Alternatieven

Wil je liever niet wachten tot de proeftrainingen in okt/nov kijk dan bij onderstaande andere clubs.

  • AirborneMTB in Arnhem heeft een MTB jeugdafdeling vanaf 12 jaar.
  • RTC Groenewoud in Nijmegen heeft een race jeugdafdeling.  
Aanmelden proeftraining bij Licht Verzet door ouder/verzorger