×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Moeilijkheidsclassificatie MTB routes

Routes in NL krijgen meer en meer een technische moeilijkheidsclassificatie volgens de landelijke indeling vastgesteld door de NTFU iom Expertgroep MTB, Track en Trails en IMBA.

Mountainbikers komen steeds vaker Technical Trail Features (TTF’s) tegen, zoals oa drops, jumps, wortel secties, north shores en rock gardens. Door het classificatiesysteem kunnen mountainbikers straks inschatten of een route aansluit bij hun vaardigheidsniveau. Groen is makkelijk, blauw gemiddeld, rood moeilijk en zwart zeer moeilijk.

Bikers kunnen op termijn een geschikte route kiezen passend op hun vaardigheidsniveau. De classificatie staat op de website van de route. Onderweg geven gekleurde bordjes onder de routepijl de moeilijkheidsgraad aan. Een route heeft één kleur voor de moeilijkheidsgraad. Parallelle paden met een afwijkende moeilijkheidsgraad worden afzonderlijk uitgepijld met een andere kleur onderbord. Een route kan dus bijvoorbeeld de kleur blauw hebben, met rode en zelfs zwarte parallelle paden. Stukken die technisch blauw zijn gewaardeerd maar aan de hoge kant van blauw zitten kunnen ook een eenvoudiger groen parallel pad hebben.

Je vindt de classificatie onder de routepijlen en ziet het ook terug bij splitsingen waar de keuze gaat om bv een 'gemiddeld' of een 'moeilijk' parallel pad te volgen binnen dezelfde MTB route! 

terug