×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Licht Verzet is een actieve vereniging, ook op Whatsapp. Zo zijn de afgelopen jaren diverse Whatsapp-groepen ontstaan met elk hun eigen functie. Op dit moment zijn onderstaande app-groepen al overgebracht naar de Licht Verzet Whatsapp Community. De leden die lid zijn van zo'n groep zijn nu ook lid van onze community.

Het is nog 'werk-in-uitvoering'. Zo wordt bekeken in hoeverre thans 'besloten' groepen 'open' kunnen voor de gehele community. Het 'besloten' komt nu eenmaal voort doordat er eerder niets overkoepelends bestond dat op LV lidmaatschap filterde om toegang te krijgen. Dat is vanaf vandaag dus anders. Open groepen zorgen naar verwachting voor beter geïnformeerde leden, meer interactie en onderlinge betrokkenheid.

Je kunt (als lid bent van Licht Verzet) lid worden van de community via deze link. Het staat vervolgens ieder lid vrij zelf te bepalen of en van welke groepen hij/zij lid wil worden. Belangrijke communicatie vanuit de club over bijvoorbeeld trainingen, activiteiten, ALV, contributie e.d. komen via de 'Aankondigingen' app maar blijven ook via website en mail gecommuniceerd.

 Overzicht huidige groepen in de community, tussen haakjes de huidige (status):

 • Aankondigingen (standaard voor elk community lid)
  In deze app ontvang je club brede mededelingen vanuit o.a. bestuur en commissies.

 • LV babbel en spam (open)
  Er wordt over van alles gechat, tips voor (wieler)literatuur uitgewisseld, grappige dingen gedeeld en vragen gesteld die niet in een specifieke appgroep thuishoren. Ervaring leert dat hiermee de sociale binding onder leden wordt gestimuleerd. Maar wees gewaarschuwd voor (soms) wat meer appjes ;-)
 • LV marktplaats (open)
  Hier kunnen leden hun overtollige wielerspullen plaatsen, voorzien van foto, omschrijving en vraagprijs. Ook vragen of iemand nog bepaalde spullen over heeft. Reacties en onderhandelingen bij voorkeur in pb's buiten deze app om. Als een artikel verkocht is, het betreffende bericht verwijderen.
 • LV dames toer (besloten, Ladies only!)
  De vrouwelijke leden maken onderlinge fietsafspraken voor samen toeren. Gemaakte afspraken staan ook in de club brede CYQL app. 
 • LV XC senioren training (open)
  In deze app gaat het specifiek over XC trainingen, toeren en wat daar verder bij hoort. 
 • LV Freeride (nog besloten)
  In deze app gaat het specifiek over aankondigingen van FR activiteiten. Af en toe is ook wat spam geoorloofd.

Er zijn enkele besloten appgroepen voor bestuur, commissies, trainers en jeugd. Deze zijn bedoeld voor specifieke leden die daarin horen, toetreding regelen groep beheerder(s).
Verder zijn er tijdelijke appgroepen voor afstemming rondom specifieke activiteiten.

We zijn doende de social media op te schonen die  alleen bestemd zijn voor leden.

Helaas gaat dat oud-leden treffen die inmiddels afscheid van ons hebben genomen, maar wellicht ook actieve leden. Het kan zijn dat je nickname (facebook) niet meer bekend is of je inmiddels een ander 06 nummer hebt gekregen maar dat niet in de ledenadministratie hebt verwerkt (whatsapp). Of om een andere reden.
Hoe dan ook, mocht dit vreselijke lot je onterecht treffen, kun je dat melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor reparatie.

 

Diverse vrouwelijke leden hebben aangegeven dat zij bij de club een andere MTB-activiteit zoeken dan het huidige aanbod in de wekelijkse trainingen. De focus mag voor hen voornamelijk liggen op het samen fietsen anders dan op trainen van vaardigheden. Daarbij zoeken ze naar variatie in het moment van MTB-en en dit kunnen laten afhangen van hun werk- en gezinssituatie.  

Vanaf 8 maart 2024 biedt Licht Verzet, naast de wekelijkse trainingen voor leden, om de week een laagdrempelige toerrit aan voor haar vrouwelijke leden. José Dams gaat dit coördineren en zal zelf ook een aantal toerritten verzorgen. Ook andere vrouwen kunnen uiteraard een toerrit verzorgen.

De toerrit wordt gepland buiten de tijden van de reguliere XC clubtraining op een doordeweekse dag, variërend op een ochtend- of middag en meestal op vrijdag. Zaterdag of maandag kan eventueel ook. De toer duurt circa 2 uur.

De communicatie over momenten en startlocatie van de toerrit gaat via een groepsapp en de CYQL app van Licht Verzet.  Kijk bij FAQ op de website van Licht Verzet en meld je aan voor de groepsapp LV dames toer.

Bij vragen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De NTFU presenteerde 13-3-2024 hun visie op de toekomst van het mountainbiken en gravelbiken. In hun visiedocument ‘Nieuwe paden’ leggen ze uit wat ze de beste aanpak vinden voor een betere toekomst voor mountainbikers, gravelbikers en trailbouwers en hoe zij samen met andere bosgebruikers in de natuur kunnen blijven sporten: www.ntfu.nl/mtbvisie

Spectaculair slot WKDH op Wijchense Berg

Een treintje van ‘best trick’ mountainbikers vormde afgelopen zondag de sensationele afronding van het WKDH. Het Wijchens Kampioenschap DownHill trok zo’n 100 deelnemers uit Nederland en België naar de Wijchense Berg. Vele vrijwilligers van MTB club Licht Verzet (Nijmegen) hadden het parcours flink aangepakt om diverse springschansen, drops, scherpe kuipbochten, wallrides en rockgardens op steile afdalingen in optima forma te brengen. Lekkernijen voor mountainbikers in vijf categorieën. De uitdagende obstakels trokken flink wat publiek die genoten van het spektakel onder een 25 graden zonnetje.

De club organiseert dit evenement sinds 2013 en nu voor de zevende keer dankzij de steun van diverse regionale sponsoren. De formule is al die jaren niet veranderd, alleen de naam omdat die eerder deel uitmaakte van de Mini-Downhill Cup serie. Deze serie heeft helaas de corona periode niet overleefd maar de sport is nog alive-and-kicking getuige het grote aantal jeugdiogde deelnemers. Het klassement per categorie volgt uit twee ‘runs’ die de deelnemer rijdt tegen de klok. Daarvan telt de snelste tijd.

De jeugd (8 t/m 12) bracht Hidde Stroomer (Schoorl NH) als glorieus winnaar, jongedame Jules van de Hoogen nam wat meer tijd en sleepte de tweede plaats uit de strijd voor Valentijn Hendriks. Bij de dames (alle leeftijden) haakte na de training twee dames af, ‘baan te moeilijk’. Anne Verlaek (Venlo) had er duidelijk minder moeite mee en won. Met dik twee sec verschil moest Sofie Woltman buigen maar kon wel als tweede eindigen voor Sanne Willemsen. De categorie ‘junioren jongens’ (13 t/m 17) bood veel spektakel. Drie rijders staken er met kop-en-schouder bovenuit waarvan Quinten Somsen (Zaandijk) zelfs de 36sec barrière brak en de toppositie opeiste. Chiel Moelker bleef dichtbij en gaf slechts 0,36s toe terwijl Aron Schreurs 0,02s een fractie meer nodig had en eindigde op de derde plaats. De Masters (30+) was niet onverwacht voor meervoudig Mini Downhill Cup kampioen Daniel Prijkel die tegenwoordig actief is in de enduro, dat trapvermogen mooi wist in te zetten en de dagsnelste tijd realiseerde met 35,25s. Martijn Verhoog kan er ook wat van maar trapte wellicht iets minder hard, maar zijn tweede run snelheid was goed genoeg om de tweede plaats van Robbert Crommentuyn over te nemen. Mees Pullen dook in zijn tweede run bij de ook zeer competitieve ‘Heren’ (18 t/m 30) onder de snelle eerste tijd van Dante Verkerke. Die had ook nog een verbetering in gedachten maar verslikte zich op een obstakel, maakte een mooie slider maar verloor veel tijd. Marcel Kok consolideerde de derde plaats die hij al in de eerste run had bemachtigd.

Na afloop beslechtten de 15 dagsnelste rijders de ‘superklasse’. Drie man doken onder de 36s waarvan Daniel Prijkel in de allerlaatste run net 0,08s sneller was dan Quinten Somsen die op de hielen werd gezeten door Aron Schreurs.  En de ‘best trick’? Die was voor ‘backflip’ Charlie Bonnema.

Clubleden. Onder de deelnemers maar liefst 13 Licht Verzetters waaronder flink wat jeugd. Het hadden er 19 kunnen zijn maar defecte fietsen, blessure, ziekte, één no-show en een die schrok vd moeilijkheden op de baan drukte het aantal. Onze Robbert Crommentuyn scoorde podium, de derde plaats bij de Masters.

Verloting. Na afloop was er weer een verloting van mooie gesponsorde prijzen onder de deelnemers en vrijwilligers. Helaas waren al enkele deelnemers naar huis wat echter de kansen van zij die bleven verbeterd, er werd door getrokken totdat een winnaar aanwezig was. Alles ging er uiteindelijk uit inclusief mooie tegoedbonnen voor een servicebeurt voor voorvork of demper     

Organisatie. Met grote dank aan de inzet van het kernteam Frank ter Haar, Mike van Heel en Tijmen Boonaerts die veel tijd hadden gestoken in de voorbereiding. Gelukkig was een hele schare clubgenoten en ook anderen bereid deze mooi dag mogelijk te maken. Dank daarvoor.

Alex Peters

Uitslagen hieronder, foto's kun je zelf uploaden plaatsen en bewonderen op onze pagina op 
Join our board on Collect by WeTransfer