Verbindingsroute om St Jansberg vanaf zaterdag 27 maart actief. De wijzigingen, ook in de route Mook, zijn duidelijk bepijld. Bij NM in deze regio is het alleen toegestaan de MTB route of openbare fietspaden route te berijden. Verzoeke de nieuwe route te volgen.

Zie uitgebreid bericht op de website van Natuurmonumenten

 

Met de fiets het bos bezoeken? Waar moet je op letten bij een bezoek aan het Reichswald op de fiets

Boswachters en rustzoekers hebben veel dingen gemeen, zoals liefde voor de natuur en in het bos zijn. In het bos kunnen echter belangenconflicten ontstaan als fietsers ook buiten de voor hen geplande routes zijn.

Reglement voor het bezoeken van het bos op de fiets in NRW

De boswet van de bondsrepubliek (BWaldG) en van Nordrhein Westfalen (LFoG) bevatten de voorschriften die in acht moeten worden genomen bij een bezoek aan het bos. Het is volgens de LFoG in principe toegestaan op eigen risico het bos te betreden voor recreatie. Het volgende mag niet worden betreden: bosaanplanting, bosverdikking, houtkapgebieden en bosbouw- en jachtfaciliteiten (wildkansels).

Dit geldt ook voor fietsen. Maar alleen op wegen en vaste paden. Steegjes die worden gebruikt om het bos te beheren (werkpad) en jaagpaden vallen niet onder deze definitie. Fietsen is verboden op deze paden.

Welke fietsen kunnen worden gebruikt op wegen en vaste paden?

  • Fietsen die met pure spierkracht worden aangedreven
  • E-bikes (met trapondersteuning en zonder eigen aandrijving tot 25 km/h)

Welke fietsen zijn over het algemeen niet toegestaan ​​in het bos?

  • E-bikes waarvoor een bromfietsrijbewijs nodig is conform de verkeerswet (StVO) en die zonder spierkracht snelheden van meer dan 25 km/h kunnen halen

Omdat het bos naast de recreatieve functie ook een beschermende functie heeft, is het erg belangrijk dat alle bosbezoekers zich houden aan de geldende regels en voorschriften zodat leefgebieden voor flora en fauna behouden blijven. Overtredingen vormen een administratief misdrijf en kunnen worden bestraft met een boete.

Als u vragen heeft, helpen het verantwoordelijke regionale bosbeheer u graag verder. Meer informatie is te vinden op de website van het Landesbetrieb Wald und Holz NRW (www.wald-und-holz.nrw.de).

Als KNWU-lid was het mogelijk om met korting deel te nemen aan de NTFU-toertochten. Dit is met ingang van dit jaar niet meer mogelijk. Voor NTFU-leden is het ook niet meer mogelijk om deel te nemen aan funklasse-wedstrijden vd KNWU. 

Indien je vragen hebt over het stoppen van de korting van KNWU-leden bij NTFU-toertochten, kun je deze sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Door Corona zijn er veel liefhebbers voor het lidmaatschap van Licht Verzet. Meer dan wij aan kunnen onder de huidige condities, zie ook de nieuwsupdate van 13 december. De oproep voor meer trainers heeft tot nu toe maar slechts enkele aanmeldingen opgeleverd. Veelal ook nog bikers van buiten met geen of nauwelijks trainerservaring maar wel met de wens dat te gaan leren. Op korte termijn gaat dat echter nauwelijks soelaas bieden. Ook weten we nog niet hoe de opkomst met het huidige ledenbestand van 416 zal zijn als Corona het toelaat en of er dan ruimte is om nieuwe leden toe te laten.  

De tijdelijke Ledenstop is daarom door het bestuur gecontinueerd. Bikers die zich aanmelden komen sinds 10 sept op een wachtlijst. We verwachten in mei 2021 weer wat meer duidelijkheid te hebben (indien meer trainers beschikbaar komen, Corona het toelaat en trainingen weer kunnen aanvangen) en maken dan wederom de balans op.

Zo'n 300 ICE stickers zijn aangevraagd, een heel mooi aantal leden rijden er straks mee rond.
Ze staan in bestelling. Aangezien we de verzending en het MTB route vignet 2021 combineren kan het nog wel een week of twee max drie duren voor de envelop op je deurmat valt.
Overigens is het vignet niet verplicht en de 2020 versie is geldig tm feb 2021.