Over Licht Verzet

Licht Verzet is begonnen als Studenten Wielerclub Licht Verzet op 1 januari 1972 en bestond uit roadies en veldrijders. De eerste 'MTB-ers' reden eind jaren 70 op omgebouwde "clunckers" rondom San Francisco. Die ontwikkeling kwam eind jaren 80 ook bij Licht Verzet goed binnen waarna stilletjes aan de roadies uit de gelederen verdreven zijn! In 2005 is de naam omgedoopt tot MTB club Licht Verzet.

Licht Verzet is een club voor jong en oud en biedt daarom trainingen aan voor jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar en de wat oudere "jeugd" vanaf 19 jaar (senioren). Naast Jeugd- en senioren Cross Country (XC) doen we aan Freeride dat zich meer richt op de technische snelheid en 'gravity' onderdelen van het mountainbiken zoals enduro en downhill.

Er wordt in niveaugroepen getraind, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen of dit nu beginner- is of wedstrijdniveau. Daarnaast worden jaarlijks weekenden in het buitenland georganiseerd en andere evenementen zoals clubwedstrijden en bike weekenden. Op dit moment heeft Licht Verzet rond de 335 leden, waarvan meer dan 80 jeugdleden. Naast het stimuleren van de MTB sport door voornoemde activiteiten doen we dat ook door landelijke wedstrijden te organiseren voor zowel de breedtesport als de topsport.

Als mountainbiken jouw ding is, jij van XC en/of Freeride houdt, jij je techniek en/of conditie wilt verbeteren en je het trainen in een groep leuk vindt?

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

Hierbij de link naar onze Statuten en Huishoudelijk Reglement. Het HR geeft inzicht in wat gebruikelijk is binnen onze vereniging. Ons privacybeleid.

Proeftraining

Bikers met interesse voor Licht Verzet bieden wij de mogelijkheid om drie keer vrijblijvend mee te komen trainen. Ben je:

  • senior (18 jaar en ouder)? Kijk bij CrossCountry (XC) of Freeride (FR).
  • jonger dan 18? Zie jeugd

Contributie

De jaarcontributie bedraagt voor:

  • Jeugd van 8 t/m 17 jaar € 75 + € 12 voor KNWU basislidmaatschap
  • Senioren vanaf 18 jaar € 55 + € 12 voor KNWU basislidmaatschap
  • Donateurs € 15,-

De contributie is exclusief een eventuele verhoging van €50 als je niet voldoet aan de vereisten voor verenigingswerk (zie art 6 van ons Huishoudelijk Reglement).

Het lidmaatschap geeft toegang tot zowel Jeugd of Senioren XC activiteiten als de Freeride activiteiten.

Donateurs nemen niet deel aan de fietsactiviteiten, maar dragen Licht Verzet een warm hart toe. Je neemt dan niet deel aan trainingen, trainingskampen e.d. maar blijft wel op de hoogte van alles wat er speelt binnen de club.

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december en loopt gelijk met dat van de KNWU. Wij werken met automatische incasso via bankrek NL70 INGB 0003 7280 22.

Licentie en verzekering

Naast het lidmaatschap is een verzekering verplicht om mee te mogen doen aan clubactiviteiten. Die zit in het KNWU basislidmaatschap via de club. Wil je landelijke wedstrijden rijden? Zoek voor meer informatie over wedstrijdlicenties op de site van de KNWU.

Voor leden die geen wedstrijden rijden, of alleen af en toe deelnemen aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) of de FUN-categorie, is het KNWU basislidmaatschap voldoende. Mocht je vragen hebben over lidmaatschap of licentie kun je contact opnemen met onze secretaris.

Facebook

Er is, alleen voor leden, een club Facebook pagina MTB club Licht Verzet. Daar vermelden we ook actualiteiten zoals bv als we te elfder ure een training moeten afgelasten.

Terug