×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Licht Verzet lidmaatschap

Licht Verzet is begonnen als Studenten Wielerclub Licht Verzet op 1 januari 1972 en bestond toen uit roadies en veldrijders. De eerste 'MTB'-ers zijn eind jaren 70 op omgebouwde "clunckers" rondom San Francisco gesignaleerd. Die ontwikkeling kwam eind jaren '80 ook bij Licht Verzet binnen waarna stilletjes aan de roadies uit de gelederen verdwenen! In 2005 is de naam omgedoopt tot MTB club Licht Verzet.

Licht Verzet is een club voor jong en oud en biedt daarom trainingen aan voor jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar en de wat oudere "jeugd" vanaf 19 jaar (senioren). Naast Jeugd- en senioren cross country (XC) doen we aan freeride (FR) dat zich meer richt op de technische snelheid en 'gravity' onderdelen van het mountainbiken zoals enduro en downhill.

Er wordt in niveaugroepen getraind, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen op beginner- of wedstrijdniveau. Daarnaast worden jaarlijks weekenden in het buitenland georganiseerd en andere evenementen zoals de clubdag en clubwedstrijden. Op dit moment heeft Licht Verzet rond de 450 leden, waarvan ca 100 jeugdleden. Naast het stimuleren van de MTB sport door voornoemde activiteiten doen we dat ook door landelijke wedstrijden te organiseren. Wij stellen rijden in onze clubkleding op prijs vanwege het clubgevoel maar is niet verplicht.

NTFU lidmaatschap (club# 104606)

Met ingang van 2023 is ieder lid van Licht Verzet vanwege de verzekering verplicht ook lid van de NTFU. Zie het uitgebreide pakket voordelen van het lidmaatschap NTFU

KNWU lidmaatschap als optie erbij

Als je voor 2024 een startlicentie, nationale of internationale wedstrijdlicenties wil aanvragen moet je naast NTFU óók KNWU lid zijn.  Zie het uitgebreide pakket KNWU.
Je kunt je voor deze aanvulling aanmelden bij info@lichtverzet.nl (ook als je al lid bent gedurende het jaar). Nadat wij dat hebben verwerkt krijg je per mail een bevestiging van de KNWU. Vervolgens dien je zelf via je MIJNKNWU account de gewenste licentie aan te vragen en de kosten daarvan met de KNWU te verrekenen.

Vragen over specifieke licenties via KNWU contact 

De kosten voor 2024

Contributie Licht Verzet inclusief vignet MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen

  • Senioren € 55 en Jeugd € 75

en daarnaast 

  • NTFU jaarbijdrage hoofdlid € 40
  • NTFU jaarbijdrage gezinslid € 36 (doordat de NTFU geen geautomatiseerde koppeling heeft wordt € 40 geïncasseerd). Dat kan na de incasso worden teruggevraagd
  • NTFU M-lid is lid bij meerdere NTFU verenigingen. Bij één club betaal je de hoofd/gezins jaarbijdrage en bij andere clubs de M-lid bijdrage á € € 3.25
  • KNWU (optie) jaarbijdrage is € 14

Mocht je vragen hebben over lidmaatschap kun je contact opnemen met secretaris@lichtverzet.nl

Het clublidmaatschap geeft toegang tot jeugd respectievelijk senioren activiteiten voor zowel cross country als freeride.

Incasso. Ons verenigingsjaar loopt gelijk met dat van de NTFU en KNWU van 1 januari t/m 31 december. Wij werken met automatische incasso via bankrek NL70 INGB 0003 7280 22. De penningmeester stuurt vooraf een email.

Timing: Rond incasseert de penningmeester de kosten van je lidmaatschap. Voor leden die later aansluiten volgt incasso in juli of november met contributie naar rato van aanvang lidmaatschap. De NTFU en KNWU incasso betreft altijd het hele bedrag voor een kalenderjaar.  

Ledenkorting het hele jaar door

Een korting van 10% voor alle actieve leden van onze club bij clubsponsor Trek Bicycles Hatertseweg 486, Nijmegen. Lidmaatschap kun je aantonen met je NTFU Fietssport app (bij ‘Mijn Profiel’), de CYQL app of inlog op je MIJNKNWU of op vertoon van een uitgeprinte NTFU Scan + Go pas of KNWU jaarlicentie waarop Licht Verzet als je club is vermeld. De 10% korting geldt:

  • Voor alles inclusief fietsen, onderdelen (ook in de werkplaats), accessoires (bv helmen, kleding) en dergelijke
  • Maar niet voor arbeid (werkplaats) en voor ‘korting op korting’ (item met korting vanwege een andere actie).

Verenigingswerk

Er is heel wat te doen bij onze vereniging en we kunnen dat niet steeds door dezelfde leden laten opknappen. Een lid (of ouder van een jeugdlid) van Licht Verzet wordt dan ook geacht zich in te zetten voor verenigingswerkzaamheden. Dit kan zijn tijdens evenementen (bv Hel van Groesbeek, Wijchens Kampioenschap Downhill Cup) of door bij te dragen aan een commissie, het verzorgen van clubtrainingen of door mee te helpen bij het bouwen aan en onderhouden van de MTB routes in het Rijk van Nijmegen, enz.

Het minimale aantal uren verenigingswerk is 2 dagdelen á 4 uur per jaar. Enkele malen per jaar doen we een oproep per mail waarmee jij je kunt aanmelden. Wil je er meer over lezen, zie dan art 6 van ons Huishoudelijk Reglement.

Leden die alleen lid zijn vanwege de KNWU licentie zijn vrijgesteld van verenigingswerk maar mogen niet deelnemen aan clubactiviteiten. Zij melden 'licentielid' te willen zijn bij de aanmelding. 

Bij niet voldoen aan verenigingswerk wordt de contributie verhoogd met €50 (zie art 6 van ons Huishoudelijk Reglement).

Aanmelden als lid

Doe je hier

Opzeggen? Doe het tijdig vóór 1 dec

Indien je besluit om het lidmaatschap op te zeggen, doe dit altijd vóór 1 december van het verenigingsjaar. Als je daarna opzegt kunnen wij het lidmaatschap pas per eind van het volgende jaar beëindigen en ben je daarvoor betalingsplichtig. Wij sturen rond okt/nov een herinnering.
Opzeggen doe je via de website na inloggen in je MIJNLICHTVERZET, log in op je MijnLichtverzet (poppetje) menukeuze ‘opzeggen’. Je ontvangt dan een bevestigingsmail als bewijs.

Facebook, Whatsapp en CYQL app

Zie FAQ Communicatie

Aanmelden voor proeftraining

Bikers met interesse voor Licht Verzet bieden wij de mogelijkheid om drie keer vrijblijvend mee te trainen. Ben je:

  • jonger dan 18? Zie jeugd
  • senior (18 jaar en ouder)? 

Als jij van MTBen houdt, jij je techniek en/of conditie wil verbeteren en je trainen in een groep leuk vindt, kijk dan verder bij XC of FR.

Statuten en HR

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Hierbij de link naar onze STATUTEN en HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Het HR geeft inzicht in wat gebruikelijk is binnen onze vereniging. Ons privacy beleid vind je hier.

Terug