×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd weekend

Jeugd weekend 2024

Trainingskamp 2024

De naam trainingskamp dekt hier niet geheel de lading. Op het Jeugd weekend wordt niet alleen getraind maar is het vooral een gezellig weekendje weg en de gelegenheid om elkaar iets beter te leren kennen. Naast toertochten in een uitdagende omgeving organiseert de kamp commissie ook een aantal gezellige activiteiten. Uiteraard is er jaarlijks een goed georganiseerde barbecue.

Waar gaan we heen?

Aken, Duitsland

Vlak over de grens bij Vaals in Zuid-Limburg, een mooi heuvelachtig gebied ronde het 3-landen punt  een royal bos gebied waar prachtige MTB routes en trails op ons liggen te wachten.

Wanneer gaan we?

We gaan in het weekend van 13, 14 en 15 september 2024.

 

Wie mogen er allemaal mee?

Het is een jeugdkamp, alle leden van de A, B, C, D, DH en E-jeugd kan mee. Uitzondering hierop:

In verband met de veiligheid mogen de eerstejaars leden nog niet zomaar mee. Zij zullen eerst fiets ervaring op moeten doen. In overleg met de jeugdtrainer kan hiervan afgeweken worden.

Afhankelijk van de inschrijvingen worden meerdere groepen gemaakt waarvoor een aangepaste route en passend programma zal worden samengesteld. De kids die nog erg jong en toch nog te onervaren zijn en bij de E-groep rijden, moeten even toestemming vragen aan de trainer. Natuurlijk moet je een NTFU en/of  KNWU basislidmaatschap (=verzekering) hebben, maar die heb je als Licht Verzet lid automatisch. 

Wat gaan we doen?

Vooral heel veel  fietsen over geweldige paden en door bosgebied natuurlijk.  
Ook dit jaar hebben we een georganiseerd programma en een heerlijke barbecue op de zaterdagavond !!!! 

Wie gaan er mee als begeleiders?

Er gaan heel wat trainers mee, die onder leiding van Patrick van Eldonk prachtige routes hebben verkend. 

Vervoer

Op het inschrijf formulier kun je aangeven of je eigen vervoer hebt of dat je graag met iemand anders mee wilt rijden. Weet je al met wie je mee kan rijden, geef dit dan duidelijk aan. Ieder jaar kunnen we elke plaats voor een fiets en/of een persoon goed gebruiken. Heb je nog plaats dan horen wij dat graag!

Achterwacht

Uit ervaring van het verleden is het noodzakelijk dat we een achterwacht paraat hebben bij de jeugdherberg deze vrijwilliger, hulpouder dan wel trainer heeft de volgende functie:

  • Blijft bij de jeugdherberg en is in bezit van vervoer ( auto ) en mobiele telefoon, nummer wordt nog doorgegeven voor vertrek aan u.
  • Houdt telefonische coördinatie met de trainers en begeleiders die met de kinderen op pad zijn i.v.m. mogelijke calamiteiten.
  • Houdt gedurende het gehele weekend een extra oogje in het zeil.
  • EHBO post voor kleine ongevallen 

Hoeveel gaat deelname kosten?

Het kamp gaat per deelnemer 70,= euro kosten. Dit is inclusief de 2 overnachtingen, het eten, waaronder de barbecue, drinken, snoep en chips. Een annuleringsverzekering wordt door de club geregeld. Brandstofkosten voor het vervoer heen en terug regel je als passagier in overleg met de chauffeur waarmee je meerijdt.

Hoe nu verder?

We hebben ongeveer ruimte voor +/- 50 kids flink wat plaatsen dus. maar het is een keer op. Vol is vol. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Schrijf zo snel mogelijk in middels de onderstaande aanmeld button, uiterlijk voor 31 mei 2024. 

Na inschrijving, krijg je meer informatie over de verdere gang van zaken.
Als je ingeschreven hebt en toch niet mee gaat, betaal je de overnachting kosten (of in overleg met de leiding iemand vinden die in jouw plaats gaat).

Aanmelden

Vragen?

Stuur dan een mail naar patrickvaneldonk@hotmail.com  of spreek tijdens een training Patrick even aan.

https://www.jugendherberge.de/jugendherbergen/nettetal-hinsbeck/

Terug

Trainingskamp Jeugd Historie

Waar zijn we heen geweest?

NETTETAL-HINSBECK

Net over de grens ter hoogte van Venlo deze keer, een mooi gebied met een royal bos gebied waar prachtige, voor vele onbekende, routes op ons liggen te wachten.

Wanneer zijn wij er geweest?

Dit jaar gaan we in het weekend van 13, 14 EN 15 OKTOBER 2023.

Waar zijn we heen geweest?

Aachen ligt in het Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Wanneer zijn wij er geweest?

24, 25 en 26 Mei 2019.

Een geweldige streek met een royal bos gebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten, het geeft geheid veel MTB plezier voor de jongste en de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met single trails en mooie technische stukken.

Waar zijn we heen geweest?

Radevormwald, het ligt in de Duitse deelstaat Noord Rijn Westfalen.

Wanneer zijn wij er geweest?

13, 14 en 15 April 2018.

Een geweldige streek met een royaal bosgebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten. Het geeft geheid veel MTB plezier voor zowel de jongste als de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met single tracks en mooie technische stukken.

Waar zijn we heen geweest?

Möhnesee is een stuwmeer in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen

Wanneer zijn wij er geweest?

19, 20 en 21 Mei 2017.

Het meer grenst aan een royaal bosgebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten, Ansbergerwald geeft veel MTB plezier voor de jongste en de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met singletrack trails en mooie technische stukken.

Waar zijn we heen geweest?

Hellenthal ligt in een bosrijk natuurgebied in de Duitse Eifel nabij de Belgische grens.

Wanneer zijn we er geweest?

27, 28 en 29 Mei 2016

Bijzondere bouwwerken zijn de kasteelruïne Reifferscheid, de burcht Wildenburg, de studam in de Olef, de Grenzlandhalle, de Westwal waarlangs aan het einde van de tweede Wereldoorlog het Ardennenoffensief begon en de zendmast Eifel-Barbelkreuz.

Waar zijn we heen geweest?

Sollingen, het ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

Wanneer zijn wij er geweest?

12, 13 en 14 Juni 2015.

Een geweldige streek met een royaal bosgebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten. Het geeft geheid veel MTB plezier voor zowel de jongste als de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met single tracks en mooie technische stukken.

Waar zijn we heen geweest?

Tecklenburg, het ligt in de Duitse deelstaat Noord Rijn Westfalen.

Wanneer zijn wij er geweest?

33, 24 en 25 Mei 2014.

Een geweldige streek met een royaal bosgebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten. Het geeft geheid veel MTB plezier voor zowel de jongste als de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met single tracks en mooie technische stukken.

 

Waar zijn we heen geweest?

Manderscheid, het ligt in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

Wanneer zijn wij er geweest?

12, 13 en 14 Mei 2013.

Een geweldige streek, de vulkaan eifel, met een royaal bosgebied waar prachtige trails op ons liggen te wachten. Het geeft geheid veel MTB plezier voor zowel de jongste als de oudste onder ons waarin pittige klimmetjes worden afgewisseld met single tracks en mooie technische stukken.