XC Algemeen

Cross Country (XC)

Licht Verzet heeft op dit moment ongeveer 250 Cross Country (XR) leden vanaf 18 jaar, waarvan zo'n 50 met een wedstrijdlicentie.

Tijdens de zomermaanden (april - september) wordt er getraind op de woensdagavond. Daarna wordt er in de maanden oktober tot en met maart getraind op de zondagochtend. Naast deze trainingen wordt er tweemaal per jaar een trainingsweekend georganiseerd naar het Sauerland dan wel de Eifel.

Door het seizoen heen zijn er een zevental clubwedstrijden waaruit na de laatste wedstrijd de clubkampioen van het jaar bekend is. Deze clubwedstrijden zijn voor alle senioren en zijn een goede gelegenheid om te ervaren wat het rijden van een wedstrijd is. Daarnaast is er altijd een prima sfeer.

Lid worden?

Als je na het lezen van de informatie op de website denkt: "dit is iets voor mij !" dan kun je je opgeven voor een proeftraining met 'Techniek 2' deze training is verplicht voordat je mee mag doen met andere groepen zodat wij in kunnen schatten wat je niveau is en tegelijk wat huisregels van de club meegeven.. Na deze proeftraining kun je nog 2 keer vrijblijvend meetrainen en daarna moet je beslissen om wel of geen lid te worden

De vertrektijd en -locatie zijn in de zomer op woensdag om 18.30 en in de winter op zondag om 09.30 vanaf Heumensoord (de parkeerplaats bij ingang Heumensoord t.h.v. kruispunt Driehuizerweg/Scheidingsweg). 

Aanmelden Proeftraining

 

Een fiets met helm is verplicht, maar mocht je zelf geen fiets hebben kun je op onderstaande adressen een fiets huren:

Verder

Mocht je meer informatie willen dan kun je contact opnemen met senioren@lichtverzet.nl Ook is er een club Facebook pagina MTB club Licht Verzet, alleen voor leden.

Terug