XC

Licht Verzet heeft op dit moment ongeveer 320 Cross Country (XC) leden vanaf 18 jaar, waarvan zo'n 60 met een KNWU wedstrijdlicentie. De rest is voornamelijk recreatief bezig maar doet ook mee met de oergezellige clubwedstrijden.

Het hele jaar door zijn er clubtrainingen in Techniek en Prestatie groepen, sinds 2020 hebben we ook een dames groep. Tijdens de winterzomermaanden (april - september) is de clubtraining op de woensdagavond. Buiten deze periode zijn de trainingen op zondagochtends. Nader.

Naast deze trainingen wordt er tweemaal per jaar een XC clubweekend georganiseerd. Nader .

Door het seizoen heen zijn er een zevental clubwedstrijden waaruit na de laatste wedstrijd de clubkampioen van het jaar bekend is. Deze clubwedstrijden zijn voor alle senioren en zijn een goede gelegenheid om te ervaren wat het rijden van een wedstrijd is. Er heerst altijd een prima sfeer, voor de gezelligheid meedoen is zeker een optie. Nader.

Lid worden?

Als je na het lezen van de informatie op de website denkt: "dit is iets voor mij !" dan kun je je opgeven voor een proeftraining met 'Techniek 2' deze training is verplicht voordat je mee mag doen met andere groepen zodat wij in kunnen schatten wat je niveau is en tegelijk wat huisregels van de club meegeven. Na deze proeftraining kun je nog twee keer vrijblijvend meetrainen en daarna moet je beslissen om wel of geen lid te worden.

Tijdelijke Ledenstop

De laatste maanden hebben we veel aanvragen gekregen voor proeftrainingen. Door een tekort aan trainers worden daardoor de trainingsgroepen groter dan wij verantwoord achten ivm trainingswaarde, veiligheid en overlast voor anderen. Daarnaast is om dezelfde reden een ledenstop ingevoerd voor senioren (18 jaar en ouder). Door je aan te melden voor proeftraining kom je nu op een wachtlijst. We verwachten in december weer wat meer ruimte te hebben en maken dan de balans op. Als jij ervaring hebt met het geven van MTB training en wil helpen is een korter traject mogelijk.

Aanmelden proeftraining XC

 

Een fiets met helm is verplicht, maar mocht je zelf geen fiets hebben kun je op onderstaande adressen een fiets huren:

Verder

Mocht je meer informatie willen dan kun je contact opnemen met senioren@lichtverzet.nl Ook is er een club Facebook pagina MTB club Licht Verzet, alleen voor leden.

Terug