Algemeen jeugd

De leukste afdeling van Licht Verzet

Licht Verzet heeft ruim twee decennia een actieve en groeiende jeugdafdeling met inmiddels ruim tachtig jeugdleden per januari 2019. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers zorgen we voor een veilige sport omgeving. We richten ons op MTB plezier, techniek en competitie: in die volgorde. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden, er is altijd een leuke groep die bij je past. We delen je in op basis van je techniek en je leeftijd. Elk van de 7 jeugdgroepen wordt altijd vergezeld door 2 volwassenen. We leren veel over de veiligheid en letten ook op de mooie natuur en niet onbelangrijk we letten erop dat iedereen voldoende drinkt tijdens het fietsen.

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd:

  • Het fietsen met de jeugd op zaterdagochtend tussen half tien en half twaalf
  • Baanclinic
  • Clubdag
  • Clubcompetitie met 6 wedstrijden op zaterdag
  • Jeugdkamp
  • Mogelijkheid tot rijden van Regionale- en Landelijke wedstrijden  

 

Zaterdag

De jeugd fietst het hele jaar door. Als er veranderingen zijn in het rooster of het fietsen gaat niet door, dan proberen we dat zo snel mogelijk door te geven. Soms zijn we iets te laat terug met fietsen maar meestal zijn we op de vaste tijd terug. Op de training wordt aandacht besteed aan de techniek van het mountainbiken. Je leert hoe je moet schakelen tot hoe je je evenwicht moet houden. Er wordt ook getraind om uiteindelijk een wedstrijd te kunnen fietsen. Denk aan starten, interval en estafette.

Verzamelpunt is dan Zweef Inn, Malden.

Zondag

Op zondagmorgen (’s zomers woensdagavond) kan de oudste jeugd van 17 jaar en ouder meefietsen met de senioren. Ook die groepen worden opgedeeld in verschillende niveaus waardoor iedereen een leuke rit kan maken (zie cross country). 

Verzamelpunt is dan de ingang van Heumensoord, tegenover de Driehuizerweg in Nijmegen.

Keer proberen?

Wil je meefietsen meld je dan aan via de onderstaande "AANMELDEN PROEFTRAINING" button. Wij nemen dan z.s.m. contact met jou op. In oktober en november houden we de proeftrainingen voor aspirant-leden.

   datum verzameltijd verzamelplaats   starttijd 
 1.   26-10-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00 
 2.   2-11-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00
 3.   9-11-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00 

Verdere informatie voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina, maar ook per e-mail en app onder de ouders van de jeugdleden worden verspreid.

 

Verdere informatie voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina (linkFacebookgroup), maar ook per e-mail en app onder de ouders van de jeugdleden worden verspreid.

Terug