×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd

De leukste afdeling van Licht Verzet

Licht Verzet heeft sinds eind jaren negentig een actieve en groeiende jeugdafdeling, inmiddels net boven de honderd jeugdleden per januari 2023. De leeftijd varieert tussen de 8 en 18 jaar. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers zorgen we voor een veilige sport omgeving. We richten ons op MTB plezier, techniek en competitie: in die volgorde. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden, er is altijd een leuke groep die bij je past. We delen je in op basis van je techniek en je leeftijd. Elk van de zeven jeugdgroepen wordt altijd vergezeld door twee volwassenen. We leren veel over veiligheid en letten ook op de mooie natuur en niet onbelangrijk we letten erop dat iedereen voldoende drinkt tijdens het fietsen.

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd:

  • Het fietsen / trainen met de jeugd op zaterdagochtend tussen half tien en half twaalf
  • Baanclinic
  • Clubdag
  • Clubcompetitie met 6 wedstrijden op zaterdag
  • Jeugdkamp
  • Mogelijkheid tot rijden van Regionale- en Landelijke wedstrijden  

Zaterdag

Onze jeugd fietst het hele jaar door. Als er veranderingen zijn in het rooster of het fietsen gaat niet door, dan proberen we dat zo snel mogelijk door te geven via Whatsapp. Soms zijn we iets te laat terug met fietsen maar meestal zijn we op de vaste tijd terug. Op de training wordt aandacht besteed aan de techniek van het mountainbiken. Je leert van alles, van hoe je moet schakelen tot hoe je je evenwicht moet houden. Er wordt ook getraind om uiteindelijk een wedstrijd te kunnen fietsen. Denk aan starten, interval en estafette.

Training:
Zaterdagochtend 09:30-11:30 uur

09:15 uur verzamelen op grasveld naast:
MBC de Zeven Heuvelen
Nijmeegsebaan 1
6561 KE Groesbeek.

Zondag

Op zondagmorgen (’s zomers woensdagavond) kan de oudste jeugd van 17 jaar en ouder meefietsen met de senioren. Ook die groepen worden opgedeeld in verschillende niveaus waardoor iedereen een leuke rit kan maken (zie cross country). Zij mogen ook deelnemen aan de clubwedstrijden bij de senioren.

Verdere informatie

voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina, maar ook per e-mail en app onder de ouders van jeugdleden worden verspreid.

Jeugdlid worden na proeftraining?

Meer over jeugd proeftrainingen