Jeugd

De leukste afdeling van Licht Verzet

Licht Verzet heeft sinds eind jaren 90 een actieve en groeiende jeugdafdeling, inmiddels ruim tachtig jeugdleden per januari 2020 tussen de 8 en 18 jaar. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers zorgen we voor een veilige sport omgeving. We richten ons op MTB plezier, techniek en competitie: in die volgorde. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden, er is altijd een leuke groep die bij je past. We delen je in op basis van je techniek en je leeftijd. Elk van de zeven jeugdgroepen wordt altijd vergezeld door twee volwassenen. We leren veel over veiligheid en letten ook op de mooie natuur en niet onbelangrijk we letten erop dat iedereen voldoende drinkt tijdens het fietsen.

Wat wordt er voor de jeugd georganiseerd:

  • Het fietsen / trainen met de jeugd op zaterdagochtend tussen half tien en half twaalf
  • Baanclinic
  • Clubdag
  • Clubcompetitie met 6 wedstrijden op zaterdag
  • Jeugdkamp
  • Mogelijkheid tot rijden van Regionale- en Landelijke wedstrijden  

 

Zaterdag

Onze jeugd fietst het hele jaar door. Als er veranderingen zijn in het rooster of het fietsen gaat niet door, dan proberen we dat zo snel mogelijk door te geven via whatsapp. Soms zijn we iets te laat terug met fietsen maar meestal zijn we op de vaste tijd terug. Op de training wordt aandacht besteed aan de techniek van het mountainbiken. Je leert van alles, van hoe je moet schakelen tot hoe je je evenwicht moet houden. Er wordt ook getraind om uiteindelijk een wedstrijd te kunnen fietsen. Denk aan starten, interval en estafette.

Verzamelpunt is Zweef Inn, Malden.

Zondag

Op zondagmorgen (’s zomers woensdagavond) kan de oudste jeugd van 17 jaar en ouder meefietsen met de senioren. Ook die groepen worden opgedeeld in verschillende niveaus waardoor iedereen een leuke rit kan maken (zie cross country). 

Verzamelpunt is dan de ingang van Heumensoord, tegenover de Driehuizerweg in Nijmegen.

Proeftraining?

Wil je meefietsen? Dat kan als je ouder/verzorger zich aanmeldt via de onderstaande "AANMELDEN PROEFTRAINING" button. 
Helaas is er meer belangstelling dan onze capaciteit aan trainers mogelijk maakt. Daarom houden we alleen in november drie proeftrainingen voor aspirant-leden.

   datum verzameltijd verzamelplaats   starttijd 
 1.   26-10-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00 
 2.   2-11-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00
 3.   9-11-2019 09:15

Zweef-inn

 10:00 

Verdere informatie voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina, maar ook per e-mail en app onder de ouders van jeugdleden worden verspreid.

Aanmelden jeugd proeftraining

 

Verdere informatie voor de jeugd zal zoveel mogelijk via onze website en Facebookpagina (linkFacebookgroup), maar ook per e-mail en app onder de ouders van de jeugdleden worden verspreid.

Terug