×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Vereniging

Over Licht Verzet

Licht Verzet is begonnen als Studenten Wielerclub Licht Verzet op 1 januari 1972 en bestond uit roadies en veldrijders. De eerste 'MTB-ers' reden eind jaren 70 op omgebouwde "clunckers" rondom San Francisco. Die ontwikkeling kwam eind jaren 80 ook bij Licht Verzet goed binnen waarna stilletjes aan de roadies uit de gelederen verdreven zijn! In 2005 is de naam omgedoopt tot MTB club Licht Verzet.

Licht Verzet is een club voor jong en oud en biedt daarom trainingen aan voor jeugd vanaf 8 jaar tot 18 jaar en de wat oudere "jeugd" vanaf 19 jaar (senioren). Naast Jeugd- en senioren Cross Country (XC) doen we aan Freeride dat zich meer richt op de technische snelheids en 'gravity' onderdelen van het mountainbiken zoals enduro en downhill.

Er wordt in niveaugroepen getraind, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen of dit nu beginner- is of wedstrijdniveau. Daarnaast worden jaarlijks weekenden in het buitenland georganiseerd en andere evenementen zoals clubwedstrijden en bike weekenden. Op dit moment heeft Licht Verzet rond de 335 leden, waarvan meer dan 80 jeugdleden. Naast het stimuleren van de MTB sport door voornoemde activiteiten doen we dat ook door landelijke wedstrijden te organiseren voor zowel de breedtesport als de topsport.

Lees meer

Bestuur en Commissies

Om een mountainbike vereniging te kunnen leiden moet het bestuur daadkrachtig optreden om in te spelen van de wensen van de leden maar ook o.a. de veiligheid te waarborgen. 

Licht Verzet beschikt over een aantal commissies die deel activiteiten op zich nemen. Denk hierbij aan de clubkleding, activiteiten, jeugd, trainers commissies en opleid commissies voor Trainers en EHBO activiteiten.

Lees Meer

MTB Gedragsregels

Respecteer de MTB gedragsregels

Nederland is een dichtbevolkt land, ook in de natuurgebieden. Het is daarom belangrijk rekening met andere recreanten te houden. Als club streven we ernaar dat leden onderstaande gedragsregels respecteren die zowel de veiligheid als een positieve relatie met andere recreanten ten goede komen.

lees meer

Clubkleding

Voor de leden van Licht Verzet is in overleg met AGU een clubkledingpakket samengesteld om als club herkenbaar te zijn tijdens trainingen. wedstrijden en evenementen. De kleding is uitgevoerd in de clubkleuren zwart en rood en voorzien van de logo's van onze sponsoren. De sponsors hebben het mogelijk gemaakt deze hoogwaardige kleding aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

lees meer