×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Techniek

We maken het allemaal wel eens mee: ben je met je vrienden lekker een rondje aan het mountainbiken door de bossen, moet je bij de eerste beste beklimming al gaan lopen. Wat dan dan nog erger is: de rest van je vrienden lukt het wel! Staan ze je mooi boven lachend op te wachten. Tja, vrienden? Door het aanleren van de juiste basistechnieken kun je dit risico voor een groot gedeelte verkleinen.  Natuurlijk is hier ook een goede basisconditie wel meegenomen, maar vaak is het zo dat het aanleren van basistechnieken hand in hand gaat met de opbouw van je conditie. Immers, meer plezier in het mountainbiken zorgt er ook voor dat je dit vaker en langer gaat doen. Om je een beetje op gang te helpen, probeer ik de belangrijkste basistechnieken hier theoretisch uit te leggen. Ook hier geldt: oefenen baart kunst.

Klimmen

Klimmen is niet alleen fysiek zwaar maar, ook hier komt vaak meer bij kijken dan alleen maar op volle kracht naar boven fietsen.

Lees meer

Dalen

Ben je eindelijk boven aangekomen, dan kom je vaak bij het gevaarlijkste onderdeel van mountainbiken: het dalen.

Lees meer

Bochten

Er is niets zo mooi als in volle vaart door een bocht fietsen, maar elk soort bocht vraagt zijn eigen aandachtspunten.

Lees meer

Remmen

De rem is wellicht het belangrijkste onderdeel op de fiets, dus als je deze op een onjuiste wijze gebruikt kan het behoorlijk misgaan.

Lees meer

Obstakels

Ligt er plotseling een tak over het pad, wat doe je dan? Afstappen, omfietsen of op een gecontroleerde wijze eroverheen fietsen.

Lees meer

Pumptrack

De pumptrack is de ideale locatie om een aantal mountainbike vaardigheden aan te leren.

Lees meer

Drop off

In een bike-park kom je ze regelmatig tegen, maar ook in het bos, de "drop off". Hoe kun je deze nu het beste nemen?

Lees meer

MTB Onderhoud

Je hebt lekker gebiked en na afloop heb je een stukje bos aan je MTB. Wat nu?

Lees meer