×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Cooky of the year

Cooky of the year

Je hebt vast wel eens gehoord van de titel Rooky of the Year, ofwel het meest opvallend nieuwe talent van het jaar. Bij Licht Verzet is bij de jeugd sinds 2006 de tegenpool daarvan geïntroduceerd. Het is een titel bestemd voor het jeugdlid (of de trainer) die de grootste blunder in het afgelopen jaar heeft uitgehaald. En natuurlijk met of op de mountainbike. De 'truc' mag zijn uitgehaald op zijn/haar eentje, maar als er meerdere Licht Verzetters bij waren om de blunder te aanschouwen is het natuurlijk nog veel mooier. De bokaal heeft de passende naam 'Cooky of the Year, wat vrij vertaald 'Gebakje van het Jaar' betekent. 

Hoewel wellicht het idee zou kunnen ontstaan dat het krijgen van de 'wan-ent-oonlie' Cooky als negatief moet worden uitgelegd; dat is niet zo! Het is meer een blijk van erkenning dat het 'slachtoffer' een échte Licht Verzetter is. Fouten maken we zo nu en dan allemaal………….!! Maar de ene is natuurlijk wel mooier dan de andere. En het ergste (en mooiste voor de ander) is als er meerdere getuigen bij zijn. Er zijn vele blunders mogelijk maar de categorie: simpele vallen, schwalbes, voor de 1e keer vallen met clickpedalen, in elkaars wiel rijden, een slippertje en dergelijke doen niet mee. Die zijn wat flauw, het moet wel echt een blunder zijn.

Het seizoen 2019 loopt van medio oktober 2018 tot medio oktober 2019 (voor en na de jaarlijkse prijsuitreiking van het jeugd clubkampioenschap). Dus wie heeft opgelet en van iemand een blunder heeft gezien moet deze zo spoedig mogelijk melden op voorzitter@lichtverzet.nl. Wij vertellen niet wie de ander erbij gelapt heeft, dat is ons geheim ;-)

Ik hoop weer op vele nominaties waarvan uiteindelijk de meest mooie blunder  de 'gelukkige' wordt. Die krijgt trouwens wel eeuwige roem, een mooie beker om te behouden,  het bijschrijven van je naam op de Cooky wisselbeker en een vermelding op de website.

Kijk maar wie al eens de pineut ofwel Cooky is geweest in de bijdragen hieronder. Daar zitten mooie inspirerende bij. Succes!

Alex Peters

 

Lijst van Cooky 'winnaars' 

2018

Al (jeugd)lid sinds 2008 en nog steeds de dans ontsprongen. Toch valt Elke de Kievit regelmatig op door haar bonte palet aan fraaie bodemverkenningen. Ze wil nu eenmaal graag de moeilijkste technische trucjes kunnen die vele van de jongens doen. De enige manier is het dan maar gewoon te proberen. Daarbij speelt ze regelmatig duikeend. Tekenend voor haar doorzettersmentaliteit is dat ze het net zo lang probeert totdat het een keer lukt en ze de truc onder de knie heeft. 

2017

Een van onze meest dappere meiden let helaas niet altijd even goed op. Zo kwam het 'misschien' (ze wist geen betere verklaring!) dat Sophie van der Heiden bovenop de Wijchense Berg op een wat vreemde manier de daar liggende tafelberg verliet. Aan de zijkant reed ze eraf en laat dat nu net de verkeerde kant zijn! Daar stond een geweldige bos brandnetels te wachten op een liefhebber. Sophie was geen liefhebber maar viel er pardoes in en dat voelt toch echt een stuk minder lekker als dat het klinkt.

2016

Carlijn Jutten (E) vindt mountainbiken heel leuk, maar is een beetje snel afgeleid. Als de groep stilstaat verdwijnt ze vaak meteen in het bos, gaat bloemetjes en plantjes plukken. Onderzoekende geest, kan zo bij de scouting. Deze hartstikke leuke meid is ook een beetje eigenwijs. Ze let slecht op als er iets wordt uitgelegd of voorgedaan. Als het dan fout gaat, komen er hele verhalen waar het allemaal aan ligt. Maar niet aan haar natuurlijk..... Ze is eigenlijk ook een grensverlegger en vond een nieuwe manier om af te stappen uit. Een been al uit het klikpedaal terwijl de ander nog vast zit en dan toch eraf springen…. We denken niet dat deze uitvinding hoog scoort maar mooi zag het er wel uit.

2015

Tijdens het jeugdweekend was het op de berg van Remscheid (D) nat door regen. Ook het skate park met van dat gladde glibberbeton was er met die regen nog veel gladder op geworden. Er was voor gewaarschuwd maar Krijn Sanders (E) ging er desondanks toch onverschrokken met zijn fiets spelen. De afloop laat weinig te raden over; een glijpartij gevolgd door een harde landing met een flinke lading auw. Maar Krijn toonde zich een harde en verbeet de pijn. Heel slim was het natuurlijk niet om op deze natte baan te gaan fietsen.

2014

Ook trainers doen mee. Trainer Ivo Jansen (A2) raakte op de route van het jeugdweekend zomaar opeens de weg kwijt. Vermoed werd dat de nacht doorhalen tot de vroege ochtend niet helemaal goed was voor zijn alertheid! Hoe dan ook lag hij na een uurtje rijden in een ravijn na een harde landing op zijn elleboog. De luxatie was erg pijnlijk maar toch  kon hij nog steeds, weliswaar met grimas, het liedje ‘du bist alles Jansen' in volle borst inzetten. Zo kennen we Ivo, altijd positief en vrolijk ook als het eens tegenzit.

2013

Noah van Horen had nog twee keer een derde plaats nodig om kampioen te worden in de 15+ categorie. Zeer geconcentreerd aan de start in het Nederrijk rijdt hij compleet de eerste bocht voorbij, en de hele categorie ging er als kudde makke schapen achteraan. Er moest zelfs een herstart volgen! Het wordt nog mooier als Noah in de eerste ronde onderuit gaat en bijna helemaal achteraan moet beginnen aan een inhaalrace. Ondanks dat slechte begin rijdt hij de wedstrijd van zijn leven en wordt nog vierde. Een dubbele blooper en dus de pineut als Cooky. 

2012

Trainer A2 John Janssen kwam bij de start vd clubwedstrijd op Heumensoord lekker nonchalant aanrijden, doorklieft de wachtende meute, wordt daarop aangesproken en..... let even niet zo goed op. Zo Rijdt John in een heel klein kuiltje, maakt een prachtige schwalbe en gaat vrolijk maar ook machtig mooi onderuit. Vreugde alom, maar ietsje minder bij John zelf natuurlijk die zijn voorbeeldfunctie als trainer wel erg letterlijk nam deze keer. De schwalbe staat te bekijken op youtube

2011

Als technisch begaafd MTB-er ben je soms geneigd flinke risico's te nemen. Zo verging het Karl Croonen door op een door groepsgenoten bedacht technisch hoogstandje uit balans te komen en met een vette klap ter aarde te gaan. Helaas ging door die overmoed niet alleen zijn schouder voor lange tijd in de puree en in het gips, maar ook verspeelde hij zijn zeer goede kansen om dit jaar clubkampioen te worden bij de 15+-ers. Jammer maar helaas en dus een waardig Cooky.

2010

Tijdens de Trialclinic moest er soms flink kracht worden gezet, en dan kan de zwakste schakel in de ketting wel eens breken (onderhoud??). Bij een van de reparaties ging het bepaald niet vlekkeloos terwijl de eigenaar monteur wel degelijk dacht het prima voor elkaar te hebben. Bij de eerste trap bleek er niets van te kloppen. Foutje bij de achterderailleur, ketting liep verkeerd…. Goede raad was er genoeg en al snel kon deze 'monteur' weer op weg. Bleek het nog niet goed te zijn! Zat nu de ketting bij de voor derailleur er helemaal naast. Die tweede kans die de ezel nam om dezelfde steen te raken en de ketting in de knoop te leggen leverde Jaap Steeenbrink de Cooky op.

2009

De praatjesmaker die altijd goed is voor veel geluid maar ook voor het onder de blubber spatten van een ander. Die actie moet altijd goed bekeken worden dus als hij door zo'n sammie sammie poel rijdt, kijkt hij om of het toekomstig slachtoffer wel genoeg modder opvangt. Helaas keek hij daarbij in Belgie op het jeugdkamp niet voor zich, raakte een richel en viel languit in..... de blubber. Ook is hij een groot sleutelaar. Sleutelt aan schijfremmen, laat remcylinders eruit floepen en duwt die zo weer terug. Dat er dan lucht in de remmen komt en dat die voorrem dan zo slap is als een vaatdoek, is toch wel erg raar he: Jari Bos (C-Groep)

2008

Een beruchte springkip dacht na een geducht klimmetje wel even over een boomstammetje van 30 cm hoog te kunnen jumpen. Het voorwiel kwam keurig hoog genoeg maar het achterwiel .... Voor zo'n grote sprong meteen na een vette klim is veel moed nodig om de pijn in de knie te verdragen... of niet dan: Nick Erdhuizen (D-groep)  

2007

Het mannetje dat goede adviezen in de wind slaat bij het voor het eerst nemen van een springbult na een helling. Dan over de kop slaat en later ook nog te dicht achter een knoeiende fietsmaat rijdt die net een heuveltje niet kon halen. Als je ook dan het evenwicht niet bewaart, ga je 'lekker' in de brandnetels en Bramenstruiken rusten....... Een dubbele blooper: Jordy Peters (B groep) 

2006

De trainer die twee fietsen in zijn auto had geladen voor zichzelf en zoon Jeroen maar helaas was vergeten de twee bijbehorende voorwielen mee te nemen: Wilton van Eck (C trainer).

Cooky jaar 2009 

Nominaties

28 mrt clubwedstrijd 't Zwaantje. Twee kids lezen niet hun mail en kijken ook niet op de website waar het verzamelen is. Zo staan zij om 0900u te wachten op Heumensoord. Raar, er komt verder helemaal niemand hier? Een telefoontje brengt raad, het verzamelen was toch echt bij 't Zwaantje in Mook. Die twee oenemeloenen gingen snel op weg maar kwamen te laat voor de start. Don Kokkelink en Jeroen Eeuwes moesten hun rondjes dan maar draaien voor spek en bonen en een laatste plaats in het klassement. 

April, Trainer A groep Wilton v Eck gaat sleutelen aan zijn fiets. Haalt op professionele wijze het crankstel uit elkaar, wisselt de voorblad tandwielen en zet alles er weer op. Niets vergeten, nee echt niet. De zaterdag erna lekker trainen met de kids. Dan merkt hij dat hij opeens niet meer kan trappen aan de linkerkant. Maar goed dat hij nog ingeklikt is en de crank nog aan de schoen hangt, anders was die weg geweest. Oei, helemaal vergeten de crank vast te zetten. Ben je dan een Cooky…. of niet? Maar ja hij heeft er al een, en twee wordt echt te gek.

Mei. Een trainer heeft natuurlijk zoveel ervaring dat hij nooit iets vergeet..... Toch was er een die zijn fietsschoenen thuis liet liggen en toen maar met de Crocs ging fietsen. C-trainer Alex Peters had niks anders bij zich en dus moest het maar. Crocs zijn wel erg zacht en schoenplaatjes zitten er al helemaal niet onder. Met pijn in de voeten op die kleine clickpedaaltjes kom je niet ver zonder pijn te lijden. Bovendien ziet het er niet uit!

12 sept. Er zit een praatjesmaker in de C groep die altijd luidruchtig aanwezig is. Het is daarnaast ook nog een echte modderkikker. Als Jari Bos, want die is het, een modderplas ziet liggen dan rijdt hij er ……. niet omheen maar vol doorheen. En dan nog het liefst om een ander onder de sammie te spatten. Zelf ziet hij er na zo'n actie ook niet uit. Maar dat vindt hij helemaal niet erg, integendeel. In Malmedy deed hij weer 'truc met plas' en keek om of de ander wel lekker onder de blubber zat. Hij lette dus niet op, reed tegen een richel en viel om in… de bruime blub blub. Ook is deze mijnheer een groot sleutelaar. Sleutelt aan de schijfremmen, laat remcylinders eruit floepen en duwt die zo weer terug. Dat er dan lucht in de remmen komt en dat die voorrem dan zo slap is als een vaatdoek, is toch wel erg raar he.

19 sept. een leuk wedstrijdje voor de NRW cup, dus op naar  het Duitse plaatsje Grafschaft. Vader van Kjell en Britt, D-trainer Erik van der Boogert denkt, dat ligt in de buurt van Keulen en is zo'n 2 uur rijden. Maar er blijkt ook een Grafschaft te liggen in het Sauerland, bijna 3 uur rijden in plaats van 2 uur en ook nog een aardige andere kant op. Wilton van Eck is in de goede Grafschaft en mist ter plaatse de familie van der Boogert? Anders zijn ze altijd even stipt! Met een belletje wordt geinformeerd. Waar zijn jullie ????  We zijn in Grafschaft maar we kunnen de start niet vinden !! Jullie zitten toch niet in de buurt van Keulen? Grom, grumbel, toch het verkeerde dorpje! Om naar de goede te komen zou nog 2 uur duren. Zo ging Britt de start missen van haar wedstrijd en werd het laat in de middag wat dichter bij huis trainen in de zandkuil.

En de winnaar van 2009 is: en dat zal niemand verbazen, fiets sloper en modderpraatjesmaker: Jari Bos

Cooky jaar 2008 

Nominaties

Okt 2007. Britt vd Boogert (D groep) breekt haar arm wat ongelukkig op een wortelschuiver en moet een tijdje van de fiets af blijven. Dan maar op de trainer thuis om nog een beetje in vorm te blijven. Dat gaat zo fanatiek dat ze zelfs daarop haar band weet lek te rijden. Dat noemen ze lekker rustig aan doen…

Jan 2008. Een dapper lid ziet op de training een mooie modderplas. De meeste voor hem rijden langs het randje. Die oomweg zint hem niet dus hij rijdt er vrolijk midden doorheen. Helaas blijkt de ondergrond daar wel erg van de slappe waardoor zijn fiets tot aan de assen vastloopt in kniediep blubber. Jurre Jetten (B) weet gelukkig nog net een koprol te voorkomen maar krijgt wel een nieuwe modderbruine kleur op bijna zijn hele pak. We weten nu dat een modderplas meestal een harde bodem heeft maar ook niet altijd.

1e clubwedstrijd Kwakkenberg maart 08. Wat moet je doen om op te vallen als Cooky terwijl je hem al bent. De winnaar van 2007 Jordy Peters (B) gaat tijdens de wedstrijd rustig een plasje doen. Hij was voor de start vergeten zijn blaas leeg te maken en kwam met het leegdrinken van zijn rugzak steeds voller te zitten. Niet gek dat je zo weer in het boek van Cooky of the year belandt!

3e clubwedstrijd mei 08. Sommige rijders vinden fietsen zo leuk, ze krijgen er geen genoeg van. Een jongen had er wel erg veel zin in vandaag, hij reed twee rondjes extra!! Joost Haefkens (D) vertelde dat het wat onduidelijk werd aangegeven of hij al klaar was. Verder was hij niet moe, dus dacht hij 'laat ik nog maar een rondje rijden'. Een rondje snappen wij nog maar twee keer?? 

Okt 2008. Je kent ze wel de bekende ronde stammen op twee paaltjes die dwars over de weg liggend het pad afsluiten. Als je een beetje behendig bent kun je over de hoogte van ca 30 cm wel heen springen met fiets en al. Bij de D zijn er een paar die dat makkelijk kunnen en ook vaak laten zien. Gaat dat nu altijd goed? Na een stevige klim in Mook lag er zo'n balk. Een beruchte springkip van de D dacht die wel even te pakken. Het klimmetje had echter gezorgd dat hij toch wel een beetje kracht kwijt was. Het voorwiel kwam keurig hoog genoeg maar het achterwiel bleef ….een beetje veel hangen, Vervolgens maakte Nick Erdhuizen een vette klapper waarna de knie toch wel een beetje pijn deed. Het was dus niet zo slim zo'n grote sprong te proberen. Daar moet je wel helemaal voor op kracht zijn en dus niet net na een vette klim

Okt 2008 Bij een techniek training van de D in de graskuil hadden de snelste D's een nieuwe track gevonden. Trainer Wilton was al met een voor uitziende blik (ervaren als hij is) onderaan de berg gaan staan voor filmopnamen. Ron zou als trainer de jonkies nog wel even laten zien hoe zo'n oude wijze man als hij dat wel niet kan. Ron ging echter te langzaam, begon te schuiven en liet de rem niet los om weer vaart te maken…. maar zette zijn rechterbeen uit. Helaas was het hier zo steil dat zelfs zijn lange staken te kort bleken, na even hinkelen was er geen houden meer aan. De fiets draaide om waarna Ron ongeveer achterwaarts van de bult afreed. Dat duurde maar een enkele seconde want Ron tuimelde achterover van de fiets omlaag het gat in en had het geluk zacht terecht te komen in een berg onkruid.

En de winnaar van 2008 is, de stuntende springer die na een dikke klim zijn krachten zwaar overschatte en dat met een prachtige en pijnlijke salto mortale afrondde: Nick Erdhuizen

Cooky jaar 2007 

Nominaties

Nov 2006. Een trainer heeft zijn schoenen vergeten maar weet een list. Met een belletje is het geregeld, hij gaat ze even lenen aan de andere kant van de stad. Als jullie nu vast een rondje rijden op Heumensoord, dan ben ik eventjes weg en dus zo weer terug. Dat duurt toch wel even iets langer dan eventjes, bijna een uur! Dat werden dus heel wat rondjes. In sept 2007 deed hij het op zijn gymschoentjes nog eens twee keer dunnetjes over. Waar waren die schoenen toch gebleven na het jeugdtrainingskamp in Limburg he Ron v Roosmalen (C trainer)?

Maart 2007. We gaan een hellinkje af en daarna volgt een springbultje van pak-um-beet 40 cm hoog, dus dan moeten we springen. Adviezen zijn: snelheid laag houden, goed het gewicht boven en achter het zadel houden, en al helemaal de eerste keer rustig aan om te voorkomen dat je over de kop slaat. Jordy Peters (B groep) sloeg deze wijze raad in de wind, ging bij zijn eerste poging veel te hard omlaag, zat te veel naar voren en sloeg dus over de kop. Gelukkig geen schade behalve dan de blooper die leidde tot deze nominatie. Maar daar bleef het niet bij

Mei 2007. Een van onze meiden, presteerde het in 2006 bij De But om na afloop van de clubwedstrijd op een flauwe afdaling ongelukkig over de kop te slaan. Nu hadden we natuurlijk gedacht dat zij wel zo slim was om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Maar bij een echte LV-er weet je het natuurlijk nooit en zo lag zij na de wedstrijd van mei op De But weer lekker languit, maar nu op de weg. Helaas was er wel schade en moesten 4 hechtingen haar kin weer bij elkaar plakken. De verklaring was beide keren, dat ze na de wedstrijd niet zo goed meer oplette. Zou ze dan zo moe van die wedstrijd zijn geworden??? Maar een week later was ze wel weer, met blauwe plekken en al, op de training. Dat was dus een sterk staaltje maar onvoldoende om een nominatie voor Cookie 2007 te ontlopen. Twee keer dezelfde bloop is echt te gek.....en dus staat Tessa de Vaan (B groep), want die was het, genoteerd.

Juni 2006. De lachende mandarijn uit Leuth, een bekend praatjesmaker, had op de training vlak bij 'de tank' een mooi paadje gevonden. Er lagen weliswaar een paar takken, maar daar trekt een scheurend LV-er  zich weinig van aan (en zeker deze niet). Toch ging dat niet goed want een van die stevige takken zocht een weg langs het wiel de binnenzijde van de voorvork en achtervork en blokkeerde zo de hele zaak. Een klein bodemonderzoek was onvermijdelijk. Trainer Alex had gelukkig een camera en wat kracht bij zich om 1. het geheel te vereeuwigen en 2. de fiets uit deze listige situatie te bevrijden. En daarom is Naud Janssen (B groep) er ook bij.

Sept 2007. Jordy Peters (B groep) rijdt achter een knoeiende fietsmaat die net het heuveltje bij de spoorwegovergang niet haalde. Op het steile stuk was het evenwicht bewaren een hele truc, die lukte mooi niet en toen ging hij 'lekker' in de brandnetels en Bramenstruiken rusten...... De enige schade is de les dat je voldoende afstand moet houden als er geklommen moet worden en al helemaal als het steil en smal is. 

Okt 2007. Als je bij de D-groep komt kun je al een aardig stukje fietsen. De MTB techniek heeft dan nog weinig geheimen voor je. Toch was een van de langste slungels lekker handig bezig toen hij over een omgevallen boomstronk wilde rijden en daarbij te laat het voorwielletje lifte. En dat was hard nodig ook omdat er een enorm gat achter zat. Dus voorwiel vol in het gat, fiets helemaal verticaal en Joren janssen (want die was het) voorover van de fiets met een pijnlijke landing midden in de bramen.

Okt 2007. Noah van Horen is een van de jongste van de jeugd maar rijdt bij de A groep en toch al met klikpedaaltjes. Dat is gedurfd maar blijkt ook een hele uitdaging. De ene keer gaat het heel goed, de andere keer iets beter maar meestal gaat Noah zo'n beetje elke 20 meter plat. Dat is toch wel een beetje veel…

Okt 2007. De winnaar van 2006 Wilton v Eck (D trainer) dacht op de laatste training voor de sluiting van de cooky-aanmeldingen, nog een ultieme poging te moeten doen om toch de beker in eigen kring te houden. Op een pad met van die hinderlijke boomstammetjes langs de kant, waar hij toch al een beetje hekel aan heeft, dacht hij er even snel schuin overheen te rijden. Helaas lifte hij de fiets te weinig, maakte een zwieper en lag even later met de neus op de grond. Een dommigheidje dat toch wel sterk riekt naar een schwalbe, en helaas die tellen niet mee. Daarnaast geven we een ander ook graag een kans op de Cooky.

En de winnaar is, het mannetje dat maar liefst twee grote bloopers produceerde in het Cooky jaar 2007:Jordy Peters

Cooky jaar 2006 

Nominaties

Maart 2006. Het lid dat wel wist dat het niet altijd slim is iets aan het stuur te hangen maar dat maar even vergat toen hij even twee binnenbanden moest wegbrengen. Die hingen dus vrolijk te bengelen aan zijn stuur totdat ze opeens tussen de spaken sloegen van het voorwiel. Met een blokkerend voorwiel volgde de onvermijdelijke koprol voorover en dat was niet fijn. Niet zo gek dus dat Jaap Steenbrink (B groep) ook genomineerd is.

Mei 2006. Zo was er een trainer die twee fietsen in zijn auto had geladen maar helaas was vergeten de twee bijbehorende voorwielen ook mee te nemen. Die stonden dus nog mooi thuis te wachten op de dingen die niet komen gingen ….. In al deze misere was hij wel vindingrijk en dacht het 2e achterwiel voorin te draaien. Dat ging niet op maar het voorwiel lenen van John Jansen om de training te kunnen beginnen (dat gaat altijd voor!) dat toch wel. Ook kreeg hij ook John Jansen zo gek om naar huis te rijden om de wielen op te halen zodat zodoende ook zoon Jeroen nog zou kunnen gaan fietsen. Niet en toch ook weer wel slim, maar wel mooi een nominatie voor Wilton van Eck (C trainer).

Mei 2006. Een errug goed fietsend lid stak bij de wedstrijd op de But liever een bandje met iets meer profiel dan zijn absoluut lekvrije bandjes met no-tubes sap. Op zich geen vuiltje aan de lucht maar dat kwam er wel toen die 'gewone' latex bandjes de klim bij de 'dubbele looije piep' niet konden maken zonder lek te gaan. Goede raad was duur en zo moesten de hulptroepen een binnenband en een pomp aandragen om de wedstrijd af te kunnen maken. Zonder reserveband en pomp op stap was voldoende stom om ook Irjan Luttenberg (C groep) te kunnen nomineren.

Okt 2006. Er werd getraind bij de trap van de Stekkenberg Groesbeek. Bovenaan werd de trap schuin overgestoken. Na anderhalf uur trainen wellicht een beetje slaperig geworden, reed Matyas Bittenbinder (B groep) daarbij schuin tegen een natte en dus spekgladde biels aan. Je kunt wel raden wat het gevolg was een mooie schuiver met het achterwiel gevolgd door een bodemonderzoek. Rik Jansen die vlak achter Matyas reed werd meegesleurd in de misère doordat Matyas tegen hem ging aanhangen en dus Rik als een soort dominosteen mee tegen de vlakte ging. De blooper van Rik telt niet, die van Matyas wel zeker en vast om met de belgen te spreken.

En de winnaar is, degene die zo gedreven en gemotiveerd is dat hij zelfs met een halve fiets nog wel training wil geven:Wilton van Eck 

Terug