×

Fout

We konden geen overeenkomende tags vinden

Jeugd

Jeugd Algemeen

De leukste afdeling van Licht Verzet

Licht Verzet heeft ruim twee decennia een actieve en groeiende jeugdafdeling met inmiddels bijna 100 jeugdleden per januari 2021. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers, begeleiders en vrijwilligers zorgen we veilige omgeving. We richten ons op MTB plezier, techniek en competitie: in die volgorde. Of je nu recreatief wil sporten of Nederlands Kampioen wil worden, er is altijd een leuke groep die bij je past. We delen je in op basis van je techniek en je leeftijd. Elk van de 7 jeugdgroepen wordt altijd vergezeld door 2 volwassenen. We leren veel over de veiligheid en letten ook op de mooie natuur en niet onbelangrijk we letten erop dat iedereen voldoende drinkt tijdens het fietsen.

Lees meer

Training Jeugd

De jeugd van Licht Verzet traint in zeven niveaugroepen, in oplopend moeilijkheidsniveau; E, D, C, B en A. In welke groep je wordt ingedeeld is o.a. afhankelijk van je leeftijd, je technische en tactische vaardigheden, je conditie en of je deelneemt aan landelijke wedstrijden. In principe twee keer per jaar bekijken de trainers je vorderingen met een door WT3/MTB3 trainer Harry Peters uitontwikkelde testmethodiek waarbij het niveau wordt aangeduid met een kleur (judobanden systeem) en bepalen of je door kunt stromen naar een volgende groep.

Lees Meer

Trainingskamp Jeugd

De naam trainingskamp dekt hier niet geheel de lading. Op het trainingskamp wordt niet alleen maar getraind. Het is een gezellig weekendje weg én de gelegenheid om elkaar iets beter te leren kennen. Naast toertochten in een uitdagende omgeving organiseert de kamp commissie ook een aantal gezellige activiteiten. Uiteraard is er jaarlijks een goed georganiseerde barbecue.

Lees meer

Cooky of the Year

Je hebt vast wel eens gehoord van de titel Rooky of the Year, ofwel het meest opvallend nieuwe talent van het jaar. Bij Licht Verzet is bij de jeugd sinds 2006 de tegenpool daarvan geïntroduceerd. Het is een titel bestemd voor het jeugdlid (of de trainer) die de grootste blunder in het afgelopen jaar heeft uitgehaald. En natuurlijk met of op de mountainbike.

Lees meer