Oliebollenrace 31 dec 2023

Op december 31, 2023
Geplaatst door Alex Peters

Door corona en verzekeringsperikelen helaas drie jaar niet georganiseerd, maar dit jaar gaan we de oliebollenrace weer houden! Deze mooie en supergezellige aftrap voor de XC clubcompetitie 2024 is traditiegetrouw op oudejaarsdag 31 dec 2023.

De traditie kent een lange historie en is ooit begonnen als veldritwedstrijd. Toen zat er zelfs een heuse bokaal aan vast, de John Beugels trofee. Die heeft de tand des tijd niet overleeft maar de wedstrijd is er wel een begrip door geworden en is het sinds de introductie van de XC clubcompetitie de seizoensopener.

NA AFLOOP
Traditiegetrouw volgt na deze 1-uurs wedstrijd een afsluiting bij Pannenkoekenrestaurant de Heksendans. Daar reiken we de heuse Oliebollen wisselbokalen uit voor zowel het algemeen klassement, Masters 40+, Masters 50+ als voor de Dames.

PARCOURS
De wedstrijd kan iedereen op eigen tempo rijden zodat ook recreanten of toerders deel kunnen nemen aan dit sportieve en gezellige evenement. Ook zij die willen aanmoedigen zijn van harte welkom. 

Deelname JEUGDLEDEN is mogelijk voor jeugd van 16 en ouder. Leden van de A jeugd jonger dan 16 jaar iom hun jeugdtrainer.

UITZETTER/HELPER
Uitzetter is nog onbekend?? . Enkele helpers voor het uitzetten (en die het vak willen leren) ook zeer welkom. 

DEELNEMEN/AANMELDEN
In verband met de verzekering voor dit evenement maar ook vanwege het aantal oliebollen is aanmelden vereist via de Licht Verzet CYQL app (alleen vóór leden).

VERZAMELEN
De start is om 10.00u in het Nederrijk. Zorg op tijd aanwezig te zijn, verzamelmoment ivm inschrijven en inrijden is 09.15 uur op de parkeerplaats van het Canadees Kerkhof, Zeven Heuvelenweg 38, Groesbeek Start/Finish in het bos achter de begraafplaats.

Graag tot ziens op 31 dec

Wedstrijdcommissie XC
Ton Hollmann
Arthur de Jonge
Alex Peters

PS: De 2020 winnaars van de wisselbekers Bart Classens (alg) en Reza Ravestijn (dames) worden verzocht daarover iets met Alex af te spreken (graag ff mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De andere wisselbokalen zijn reeds terecht.