Laura Smulders
Afgelopen zondag organiseerde Licht Verzet een succesvolle en sensationele 6e versie van de JEE-O City Downhill Nijmegen.
Ondanks wat vochtigheid tot in de vroege middag leverden de bijna 100 deelnemers een prachtige strijd tegen het uurwerk. De winnaar bij zowel de Heren als de afrondende Supercup (25 sterkste rijders van de dag) werd overduidelijk de 18 jarige Tristan Botteram uit Doetinchem. Tristan rijdt al vanaf zijn jeugd in de Mini Downhill Cup incl. de CDN, De laatste twee jaar is hij het NL niveau ontstegen door deelnames aan het EK (recent 5e in Oostenrijk) en de WC Downhill. Zo brengt hij deze (kleine) sport en ons evenementje naar meer publiciteit met exposure in het AD en de homepage van NU.NL en natuurlijk onze regionale pers De Gelderlander met oa Jeroen van Eck en Laura Smulders (winnaar Dames).
 
 
Maar ook LV-ers lieten zich niet onbetuigd in dit geweld, zo noteerde onze XCE en E-MTB topper Jeroen van Eck de 5e plaats voor zowel de supercup als de Heren, pakte Robbert Crommentuyn de derde plaats bij de Masters achter de superkanonnen Daniel Prijkel (alleskunner en BK enduro masters) en Joost Wichman (oud 4X WK winnaar). Luuk Cadée greep de tweede plaats bij de junioren en daardoor net naast het NK MDC terwijl Ben Flaton deze keer minder op de baan uitblonk maar ook nu weer in de verloting een dikke prijs won met de hoofdprijs WPX singlespeed bike beschikbaar gesteld door oud-lid Werner Peters van WPX about bikes. Tot slot dank aan al onze sponsoren die mogelijk maken dat we dit non-profit evenement financieel rond kunnen breien.

JEE-O Unique Bathrooms
WPX about bikes
Basta
Demon/Wildstyle
House of MTB
Specialized 
2Wielercentrum Beuningen
Capa pallets
Funride
LT Sports
Pumptrack.nl
Henk van Lin geluid
IGL coatings
De koekenbakker
TrailAddicts
Bikeplanet Haarlem
Magura