Door Corona zijn er veel bikers bijgekomen. Dat valt op doordat we momenteel enigszins overspoeld worden met aanvragen voor proeftrainingen en lidmaatschap. In korte tijd zijn we van 360 naar per 1 dec 413 leden gegaan. Een flinke groei die in de zomer zo stormachtig verliep dat het bestuur besloot een ledenstop in te stellen. Geen prettige maatregel maar helaas noodzakelijkNieuwe leden en aspiranten willen allemaal graag deelnemen aan de trainingen. Door een tekort aan trainers was het vooruitzicht dat de trainingsgroepen groter zouden worden dan verantwoord ivm trainingswaarde, veiligheid en overlast voor anderen. Ook was een numeris fixus aanmelding voor trainingen onwenselijk om onvrede onder bestaande leden en veel administratief gedoe te voorkomen. 

De tijdelijke Ledenstop is in dec heroverwogen maar er was voldoende reden tot continueren. Bikers die zich aanmelden komen sinds 10 sept op een wachtlijst. We verwachten in maart 2021 weer wat meer ruimte te hebben (indien meer trainers beschikbaar komen en Corona het toelaat) en maken dan de balans opnieuw op.

Als we meer trainers hebben kunnen we het aantal groepen uitbreiden. Aanmelders kunnen aangeven zij enige ervaring hebben met het geven van MTB training en of ze de club daarmee willen helpen. Dan is een korter traject mogelijk. Ook zijn we weer gestart met oproepen van leden die trainingen willen geven en/of trainersopleidingen willen volgen. 

In het kort de maatregelen
1 Met onmiddellijke ingang geen aanname proeftraining kandidaten meer en een tijdelijke Ledenstop.
2. Aanleggen van een (wacht)lijst van belangstellenden, eraf gaat na opheffen van de stop in volgorde van aanmelding voor zowel proeftraining en/of lidmaatschap. Alle aanmeldingen worden op datum volgorde behandeld. Aanmelden voor beide heeft dus geen zin.
3. Na 1 dec 2020 zijn de opzeggingen verwerkt voor 2021. Daarbij is duidelijk geworden dat we met 416 leden niet in staat zijn de wachtlijst los te laten.
4. We zoeken onder de leden en aspirant leden die training willen geven om zo meer trainingsgroepen te kunnen vormen. Leden kunnen zich daarvoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leuk is anders, maar we vinden dit het beste voor allemaal.

Bestuur Licht Verzet