Door Corona zijn er veel bikers bijgekomen. Dat valt op doordat we momenteel enigszins overspoeld worden met aanvragen voor proeftrainingen en lidmaatschap. In korte tijd zijn we van 360 naar 400 leden gegaan en er staan nog diversen op de wachtlijst. Nieuwe leden en aspiranten die allemaal graag komen trainen. Maar we hebben natuurlijk ook vele bestaande leden. 

Door een tekort aan trainers worden daardoor de trainingsgroepen groter dan wij verantwoord achten ivm trainingswaarde, veiligheid en overlast voor anderen. Een numeris fixus aanmelding voor de trainingen willen we niet om onvrede onder de leden te voorkomen. Daarnaast is het een heel administratief gedoe. 

Derhalve heeft het bestuur besloten tot een tijdelijke Ledenstop. Bikers die zich aanmelden komen nu op een wachtlijst. We verwachten in december weer wat meer ruimte te hebben en maken dan de balans op.

Als we meer trainers hebben kunnen we het aantal groepen uitbreiden. We vragen aanmelders dan ook of zij enige ervaring hebben met het geven van MTB training en of ze willen helpen. Dan is een korter traject mogelijk. Ook gaan we weer gezwind aan de gang met oproepen van leden die trainersopleidingen willen volgen. 

In het kort de maatregelen
1 Met onmiddellijke ingang geen aanname proeftraining kandidaten meer en een tijdelijke Ledenstop.
   Degenen die voor 10 sept als proeftrainingskandidaat bekend zijn vallen niet onder de ledenstop.
2. Aanleggen van een (wacht)lijst van belangstellenden.
3. Na eindejaarsronde met opzeggingen huidige leden vóór 1 Dec maken we de balans op en besluiten al dan niet weer te openen  
    Personen op de wachtlijst krijgen vervolgens voorrang bij proeftraining en lidmaatschap.
4. We zoeken onder de leden trainers om meer trainingsgroepen te kunnen vormen.  Leden kunnen zich daarvoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leuk is anders, maar we vinden dit het beste voor allemaal.

Bestuur Licht Verzet