Beste fietser,

Sporten is gezond, maar voorkomt niet altijd de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. De afdeling Fysiologie van het Radboudumc gaat daarom onderzoeken of signaalstoffen van het hart die vrijkomen tijdens inspanning gebruikt kunnen worden om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen.

Het onderzoeksteam is op zoek naar de volgende deelnemers:

  • U bent tussen de 40 en 69 jaar oud;
  • U fietst 120 km of 165 km tijdens de Ronde van Nijmegen.

Het onderzoek bestaat uit 3 tot 4 bezoeken aan het Radboudumc:

  1. Metingen in rust (15 of 17 juni, tussen 13.00 – 21.00): lengte, gewicht, lichaamssamenstelling en bloeddruk, bloedafname, en invullen vragenlijst (duur: ±30 min)
  2. Metingen na finish Ronde van Nijmegen (19 juni): bloedafname (duur: ±15 min)
  3. Herstel metingen (20 of 21 juni, tussen 13.00 – 21.00): bloedafname (duur: 15 min)
  4. In een selectie van deelnemers wordt in overleg een extra afspraak gemaakt voor een CT-scan van het hart (duur: ±1 uur).

Uitgebreide informatie over de achtergrond en uitvoering van het onderzoek vindt u via deze link. Na afronding van het onderzoek ontvangt u uw persoonlijke resultaten over uw lichaamssamenstelling, spiermassa en vetpercentage.  

Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe manieren om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen? Doe dan mee aan dit onderzoek en vul het aanmeldformulier in via deze link: deelname onderzoek Ronde van Nijmegen. Het onderzoeksteam zal dan contact met u opnemen.

Met sportieve groet,

Namens het onderzoeksteam,

Drs. Sylvan Janssen
Dr. Wim Vroemen
Dr. Ir. Alma Mingels
Dr. Thijs Eijsvogels
Prof. Dr. Maria Hopman