Diverse vrouwelijke leden hebben aangegeven dat zij bij de club een andere MTB-activiteit zoeken dan het huidige aanbod in de wekelijkse trainingen. De focus mag voor hen voornamelijk liggen op het samen fietsen anders dan op trainen van vaardigheden. Daarbij zoeken ze naar variatie in het moment van MTB-en en dit kunnen laten afhangen van hun werk- en gezinssituatie.  

Vanaf 8 maart 2024 biedt Licht Verzet, naast de wekelijkse trainingen voor leden, om de week een laagdrempelige toerrit aan voor haar vrouwelijke leden. José Dams gaat dit coördineren en zal zelf ook een aantal toerritten verzorgen. Ook andere vrouwen kunnen uiteraard een toerrit verzorgen.

De toerrit wordt gepland buiten de tijden van de reguliere XC clubtraining op een doordeweekse dag, variërend op een ochtend- of middag en meestal op vrijdag. Zaterdag of maandag kan eventueel ook. De toer duurt circa 2 uur.

De communicatie over momenten en startlocatie van de toerrit gaat via een groepsapp en de CYQL app van Licht Verzet.  Kijk bij FAQ op de website van Licht Verzet en meld je aan voor de groepsapp LV dames toer.

Bij vragen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.