UPDATE 12 mei
Het bestuur volgt de richtlijnen van het RIVM, de veiligheidsregio’s, NOC*NSF en de KNWU

 • geen clubwedstrijden
 • geen clubweekends
 • geen clubtrainingen
  - jeugd t/m 18 jaar  mag buiten trainen in clubverband
  - ouderen vanaf 19 jaar mogen vanaf 11 mei buiten trainen in groepen van max 10 personen
  - alles met respecteren onderlinge afstand van 1,5m behalve indien jonger dan 13 jaar

  MAAR: De veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft 11 mei in een noodverordening nog geen instemming gegeven voor clubtrainingen vanaf 19 jaar. Het bestuur heeft een voorstel gemaakt onder voorwaarden, de gemeenten moeten daar nog mee instemmen. 
 • In de tussentijd zijn de trainers geraadpleegd, die moeten het uiteindelijk uitvoeren en zich er goed bij voelen.  Sommige willen wel met max 10, anderen vinden 4 al veel. We wachten af wat er uit het voorstel komt en stemmen eerst met de trainers af voor we daarmee naar buiten treden.

Landelijke wedstrijden

 • Hel van Groesbeek 5 april gaat naar 2021
 • Landelijke Jeugd Competitie Groesbeek bij WUCC gaat naar 2021
 • Mini Downhill Cup Wijchen 28 juni, nieuwe (en enige) mogelijkheid 20 sept
 • City Downhill Nijmegen 25 okt gaat naar 2021
 
Volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op:
- was je handen regelmatig
- hoest/nies in de binnenkant van je elleboog
- gebruik een papieren zakdoek en schud geen handen
- houdt minimaal 1,5m afstand.

 

Wat kun je zelf doen? 
Van een lid die als arts specialist werkzaam is in een ziekenhuis kregen we navolgend dringend advies:
 
Ga niet met meerdere bikers op pad (ook niet in clubverband). Er is altijd kans dat een van je groepje besmet is en het virus aan je doorgeeft. Jij hoeft er niet (erg) ziek van te worden maar wel degene waar jij het aan doorgeeft incl eventueel directe verwanten. Neem social distancing in acht.
 
Diverse leden van LV werken in ziekenhuizen als arts specialist of verpleegkundige. Een gaf onderstaande door. Het is echt menens....
Geschreven door mijn collega van de IC en zo is het precies. ❤
 
Het is echt heel raar om te zien hoe mijn werkplek verandert. Dagelijks zijn er bijeenkomsten om ons op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste afspraken en om het rampenplan te bespreken. Er worden extra bedden gecreëerd, zoveel mogelijk extra personeel en materieel wordt ingeschakeld, afdelingen worden verbouwd en in zo'n snel tempo dat je direct de noodzaak voelt. 
Er is geen paniek, iedereen is klaar om de strijd aan te gaan, extra diensten te werken en dit als een groot team aan te gaan. De afgelopen dagen hebben zo veel mensen zo hard gewerkt om ervoor te zorgen dat artsen en verpleegkundigen over alles beschikken om een eerste golf aan te kunnen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet alleen voelt, en dat alles wordt gedaan om 'het personeel' te ondersteunen. Maar een onrustig gevoel is er wel ingeslopen. Wanneer gaat 'het' beginnen? Wordt het echt zo heftig? Wat voor hartverscheurende situaties staan ons te wachten? Gaan we over onze capaciteit heen? En zo ja, wat moeten we dan?
Wat we nu al kunnen doen is van ons laten horen. 

Dit is voor degene die denkt dat het wel los loopt, aan degene die denkt dat er zwaar wordt overdreven, aan degene die een coronafeestje organiseert en aan degene die het ondertussen ook wel spannend begint te vinden. 
Volg.de.adviezen.van.het.RIVM. 
Daarmee help je de risicopatiënten uit je eigen omgeving. Je opa of oma, je ouders, een vriend of vriendin. Want als het nodig is, hoop jij toch ook dat wij plek voor hen hebben?
 
JEUGD
De jeugd coördinatoren hebben de afgelopen dagen de ontwikkelingen via de verantwoordelijken bij gemeente Heumen (waaronder startplaats Zweefvliegveld valt) gevolgd. Uit afstemming in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid komt helaas dat trainen met de jeugd van Licht Verzet voorlopig niet kan starten. .
 
Gisteren zijn de regels voor buitensport geactualiseerd en specifieker gemaakt.
Georganiseerde buitensportactiviteiten los van bekende sport-accommodaties zijn niet toegestaan. Dat betekent dat we onze trainingen in de openbare ruimte (bv. het bos) van Gelderland-Zuid en daarin liggende gemeentes niet uit mogen voeren.
Als we wel gaan trainen met groepjes jeugd zijn we in overtreding en kunnen beboet worden. Helaas voor nu!!!
 
MTB-en in kleine groepjes, ook in familieverband, kan. Daarvoor gelden de algemene richtlijnen, zoals afstand met andere recreanten. De helm en een goed onderhouden MTB zijn daarnaast het belangrijkst.
 
We onderzoeken nu de samenwerking met MBC De Zeven Heuvelen Groesbeek, hun accommodatie en hun mogelijkheden. MBC moet echter ook toestemming krijgen van de gemeente Berg en Dal.
 
Hieronder linkjes naar KNWU, Heumen en Veiligheidsregio Gelderland Zuid.
 
https://www.knwu.nl/nieuws/wielersport-specifieke-adviezen?mc_cid=9eef21b9cc&mc_eid=31292910b2
 
https://www.heumen.nl/inwoners/nieuwsberichten_42557/item/spelregels-buitensporten-voor-jeugdigen-in-gelderland-zuid_38533.html
 
https://www.vrgz.nl/nieuws/spelregels-voor-sporten-in-gelderland-zuid/