Het goede weer komt eraan. Dit kan dus je laatste kans zijn om nog eens een heroïsche profielfoto van je bemodderde gezicht toe te voegen aan je Strava #bennietvansuiker
Speciaal voor de avond hebben we weer wat mooie trainingen in petto.
 
De T2 wordt gegeven door Marcel Ritzer. Met hem ga je hindernissen rijden door het voorwiel licht te maken op verschillende manieren. Een must have wanneer boze wandelaars wat extra mooie hindernissen hebben neergelegd.
 
De T1 gaat mee met Peerke Kortekaas. Een goede bocht is gratis tijdwinst, plus een gegarandeerde vloek van die houten klaas achter je. Op de juiste snelheid de bocht in waardoor je met veel snelheid de bocht weer uitkomt. En daarbij ook nog eens de juiste hellingshoek bepalen. Wie na een bocht het verste uitrolt, zonder bij te trappen heeft zichtbaar resultaat.
 
De P2 mag met mij mee. Wij gaan een aantal estafette vormen doen, waarbij je het achterwiel van je voorganger op moet eten. Korte blokjes sprinten met aan het einde nog een technische component om je scherp te houden als je tong in de spaken hangt. Explosiviteit moet namelijk getraind worden en dat gaan we dan ook doen. Dus neem een portie 'grinta' mee.
 
De P1 mag met Jos Kaal mee. Jos is graag cryptisch, maar hij heeft losgelaten dat hij de groep helemaal gaat 'afknijpen'. Hij is al een halve dag aan het broeden op ideeën hoe dat te doen. Maar Jos kennende gaat dat helemaal goed komen.
Misschien nog even een kleine toelichting op het verschil tussen de P1 en de P2. Beide zijn gericht op prestatie en dus uithoudingsvermogen. Het verschil is dat de P1 harder rijdt op de verplaatsing tussen de rondjes. Dus wil je wat meer bijkomen tussendoor, ga dan met de P2 mee.
We gaan om 19 uur van start op het Vierdaagse terrein van Heumensoord. Denk bij het verzamelen even aan de 1,5 meter afstand. De verdeling van de groepen ging afgelopen keer uitstekend, dus dat moet nu vast en zeker ook lukken om alles Corona-proof te houden.

Simon Kikken